Retete de spoliere a banului public si privat|Manualul spagarului onest si a evazionistului evlavios

Lucrand la privat inevitabil vezi multe. Ce voi povesti este strict autentic si trait pe viu.

Reteta unu: firme de casa, firme capusa, firme prietene – a fost si este metoda clasica de devalizare a banului in Ro. In special la stat, dar merge si la privat cand ai functie si buget de achizitii pe mana si nu te verifica mai nimeni.Daca esti destept parandaratul, spaga,etc le ascunzi in afara tarii, de obicei in cash.

Reteta doi: compensarile prin IMI pe energie electrica. Bagi marfa de miliarde la suprapret la o firma care presteaza servicii catre producatorii de curent apoi cedezi creanta unui fomist care are nevoie de curent electric ca de apa dar nu are bani. Apoi convingi producatorul sa achite creanta catre firma de servicii si astia la randul lor catre firma consumatoare de curent prin compensare.Pare ca ai pierdut, dar de fapt ai devalizat masiv firmele de stat pentru ca Marfa este la si de 10 ori pretul. Dai spaga unde trebuie  si ai profit cacalau. Mai misto este ca daca ai protectie politica nu te controleaza nici dracu.Iar fomistu la un moment dat iti va intoarce si o parte din bani ca doar l-ai ajutat cu plata facturii de energie, nu?

Reteta trei: licitatii. O castigi ca dai pretul cel mai mic, apoi dai spaga pentru aditionale care depasesc pretul initial de n ori.

Reteta patru: ca sa tragi teapa la impozite importi scump si exporti ieftin, cumperi servicii si alte bazaconii din import la preturi exorbitante si bagi la greu protocoale si alte cheltuieli la intern, dar firmele de afara de fapt sunt tot ale tale. Sau faci un grup de firme si firma mama este mereu in pierdere iar filialele straine si romane sunt mereu pe profit, pentru ca tot banu se scurge de la mama la fiice. Eludezi impozitul pe profit si nu dai dividende, sifonand cu calm banu profit in afara tarii.

Reteta cinci: LILO. Lease in lease out. Faci doua firme in Ro in aceeasi curte si faci un offshore. Vinzi o firma(cea cu patrimonial) offshore-ului, apoi  inchiriezi celeilalte(care are salariatii si fix  acelasi obiect de activitate) toate activele cu o chirie imensa. Apoi importi scump si vinzi ieftin printr-o a treia firme chipurile de servicii pe baza unui contract de comisionare, care firma este in contracte de management si consultanta cu offshore-ul.Tot banu se scurge in offshore linistit si fara mari piedici.

Nu-I asa ca este sublime CAPITALISMUL LIBERTARIAN?

Daca mai stiti sau aveti nelamuriri sunteti liberi sa intrebati sa adaugati si sa comentati.

4 comentarii la „Retete de spoliere a banului public si privat|Manualul spagarului onest si a evazionistului evlavios”

  1. Reteta sase: tu companie de stat, te scazi cu facturi pe investitii in consumabile. Gasesti doua-trei (sute) firme private (ale cui trebuie) care fac evaziune la greu, de la care „achizitionezi” pe facturi legale produse consumabile (fantoma). La aia privatii (intamplator si ceva pe la stat) care le dau, le achiti TVA’ul si adaosul lor grosolan, tu (tot tu daca se poate) ramai (si) cu banii de pe „achizitiile” consumabilelor.

    Reteta sapte: predau legatura …

    Răspunde
  2. Tu companie straina nu ai voie sa dai spaga in Ro. Si atunci chipurile vinzi produse si service la suprapret unei firme din Ro la care tot tu esti asociat , dar discret. Apoi aia de conduc firma dau spaga masiv cu ajutorul mafiei transpartinice ca statul sa cumpere la si mai suprapret produsele. Iar bancile finanteaza importul si circuitul banilor, iar spaga se vireaza discret in offshoruri si se tine la pastrare in paradisuri fiscale, de unde vine albita in cativa ani in Ro pentru:investitii:.
    Caz concret Siveco, Microsoft si alte firme de „soft”. CAm soft produsele, cam Hard pretul…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura