Acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este unul dintre cele mai bine pazite secrete din cate au fost semnate pana acum si in principiu militeaza pentru drepturile de autor desi in esente nu este decat un acord prin care libertatea pe internet va deveni in scurt timp o amintire, iar zilele de glorie in care exista acces liber al oricui catre diverse pachete de date va intra in legenda. In numeroase state au fost organizate numeroase miscari de prostest puse la cale de catre activistii societatilor civile care vad in aceasta lege incalcarea flagranta a drepturilor! Prin acest acord, autoritatile unui stat vor avea drepturi depline de control atat asupra societatilor cat si a personelor fizice suspectate de incalcarea drepturilor de autor, fara a fi nevoie de mandat! In acelasi timp, in gari sau aeroporturi se autorizeaza controalele inopinate in laptopurile sau telefoanele oricui fara a fi nevoie de o autorizatie sau mandat iar anumite clauze din documentul ACTA stipuleaza obligarea furnizorilor de servicii de internet sa ofere informatii despre oricine este considerat suspect de incalcare a copyright-ului fara a fi nevoie de un mandat judecătoresc, facilitand astfel industriei de divertisment (muzica, filme etc) intentarea de procese si suspendarea site’urilor care se considera a incalca aceste drepturi, lasand loc de abuzuri fara precedent!
Astazi Romania alaturi de tari ca Polonia, Finlanda, Franta, Irlanda, Italia, Portugalia si Grecia au semnat ACTA!
Nu inteleg problema nici la modul teoretic nici la cel practic.
Teoretic, atunci cand cineva depunde un efort pentru a creea ceva nu mi se pare corect sa vina ciumpalaci ca mine care sa-i fure munca. Nu inteleg de ce atata indignare din cauza asta.
Practic, Romania poate sa semneze orice, sa dea si o lege prin care sa-i spanzure pe cei care incalca drepturile de autor ca oricum n-are cine sa o aplice. Politia asta informatica exista de ani buni si la noi dar sa fim seriosi, cati politai stiu sa foloseasca PC-ul si altfel decat pentru a descarca (ilegal) filme porno? :)) Au semnat treaba aia ca sa dea bine la dosar si au facut foarte bine pentru ca stiu si ei ca n-o sa vina nimeni sa-i verifice daca aplica sau nu rahatul asta.
http://www.activistpost.com/2012/01/what-is-acta.html
cam asta e cu acta :0
Victor, e bine ca nu intelegi problema in nici unul din moduri! 😉 Vei intelege in timp!
Titi, multumesc pentru completare!
:))
viitorul meu n-are legatura cu subiectul asta asa ca si daca o voi intelege nu ma va interesa.
Pacat ca ti’ai propus sa traiesti asa putin.
da-mi un termen in care ma va afecta. un an? 5 ani? 10 ani?
pentru ca aici e vorba de un urias „ti-am zis eu” pe care o sa ti-l aplic la momentul pe care mi-l vei spune tu. :))
…acum discutam degeaba.
Ignoranta si egoismul pe care l’ai dezvoltat din ea pana la nivel de arta, nu va fi mereu calea ta de scapare Tu te intelegi bine in general cu cei ca tine, cu mine e mai greu desi uneori ne iasa. Nu pot face previziuni legate de aplicarea unor legi aberante, insa cum eu sunt genul: mai bine previn decat sa tratez, incerc mereu sa nu am constinta adormita. Am un copil ce va ramane. Imi pasa de viitorul care ramane dupa mine!
Baieti, linistiti-va..! Afara e frumos, viscolul a trecut, drumurile s-au deblocat, generatia Mall nu mai sufera din lipsa de preocupare..it’s a Wonderful Life..!
:_)
Cuvintele sunt cam dure si total nepotrivite in discutia de fata.
Avem cadrul legislativ inca din 1996. E in lege un capitol special care se refera exact la programele pe calculator. Spune-mi tu cati oameni arestati din cauza asta ai auzit tu ca au fost in toti anii astia. Asa ca nu te mai panica tu din toate tampeniile ca ramai fara neuroni si, te rog, nu mai vorbi de ignoranta mea atat timp cat suntem in aceeasi oala. :)))
Legea nr. 8/1996 stabilește cadrul juridic în România privind dreptul de autor și drepturile conexe. Această lege este în vigoare în prezent în forma modificată și adăugită prin următoarele acte normative:
Legea nr. 285 din 23 iunie 2004;
Ordonanța de urgența 123 din 1 septembrie 2005.
Eu zic sa mai citeste despre ACTA, PIPA si alte intiativa de acest gen inainte de a le pune in aceiasi oala cu legea pe care ai citat’o. Amesteci mere cu pere si iti da banane. Diferentele sunt clare si foarte mari.
Nu sunt cel care sadeste sau se are obiceiul de a intra in panica din orice, doar ca acest blog este si va fi mereu unul de atitudine.
Folosesc si voi folosi mereu cuvinte, niciodata vorbe. Nu am obiceiul nici sa pup in cur si nici sa fiu pupat. Imi plac cuvintele directe nu vorbele impopotonate. Intrarea ta si scrierea unui comentariu pe acest blog este un risc pe care ti l’ai asumat. 😉 Eu pot doar sa iti multumesc ca o faci, lasandu’ti libertatea de a o mai face sau nu.
In rest toate cele bune … si sa fim sanatosi!
Pentru toti Romanii care doresc sa afle cum pot combate ACTA si nu vor sa accepte o asemenea aberatie o pot face pe: http://www.salvatiinternetul.info
Nu va lasati pacaliti, daca vorbim toti in acelasi glas vocile noastre se vor face auzite pana si pe partea cealalta a pamantului iar nu vor mai putea sa ne ignore. Astfel le vor ramane 2 optiuni, sa se prefaca ca nu ne aud si sa ne demonstreze ca traim intr-o societate de tip totalitarist sau nu.
Democratia se bazeaza pe perceptia majoritatii asupra tuturor lucrurilor si nu a unui grup restrans de oameni care au fost numiti sa ii reprezinte pe acestia. Suntem aici sa traim in lumea in care ne dorim sa traim si nu intr-o lume impusa de niste imbecili cu interese neclare si obscure, care semneaza orice le pica la mana urmand ca noi sa suferim consecintele.
Va Multumesc!
Si haideti sa luptam pentru conservarea neutralitatii internetului!
Daca am fost la protes si am fost legitimat,este posibil sa primesc amenda ?
Avand in vedere ca participai la un protest spontan pe langa care treceai intamplator si te’ai oprit sa vorbesti cu niste prieteni … nu vad temeiul legal pentru care sa primesti vreo amenda! 😉