Sa fie azilul de nebuni noua normalitate?

Nimic nu a mai scapat de molima asta a propagandei si manipularilor, nici macar cele mai elementare si simple aspecte ale vietii, de la sticlele de care niste cretini au avut ideea de a lega un capac si pana la paharul de carton in care orice pui are gust de aracet. Nimic nu a scapat nici la nivel de discutii, de la alea banale din garaj in jurul unor beri, la alea purtate pe la vreo chermeaza ocazionala, unde daca nu se vorbeste de pensii si Ciucalaci, din neant te trezesti intr’o discutie aparent banala cu o contradictie despre Putin sau Zelensky. De vreun divertisment ce sa mai zic … peste tot s’a umplut de rahat pestrit.

Cum dracului am ajuns aici?

Ca sa fiu cat de sincer pot, nici eu nu stiu, desi cred ca lumea a fost aruncata intr’un haos antagonic odata cu pandalia. De la momentul ala si pana azi, toata lumea s’a pozitionat intr’o parte sau alta a transeeleor idelogice in functie de propaganda care ii dadea cel mai bine la ureche si de atunci multi nici ca au mai iesit din ele, la o anume perioada de timp schimbandu’se doar paradigma, in vremea in care posibilitatea de a ramane neutru a devenit un stigmat din partea ambelor tabere, care asteapta de la tine sa fi de acord cu ce cred ei, desi tie ti’se rupe si nici nu simti nevoia sa faci parte din una dintre tabere.

Sa fie azilul de nebuni noua normalitate?

Avand in vedere ca toata lumea pare se fi transformat intr’un azil de nebuni, probabil ca asta este noua normalitate pentru multa vreme de acum inainte si cumva va trebui ca fiecare dintre noi sa ne adaptam, fie si inebunind putin cate putin. Partea proasta este ca daca pana acum agresivitatea a ramas cumva la un nivel verbal cat de cat temperat, trecerea la cea fizica pare sa fie urmatorul nivel si semnele incep sa se arate pe ici-colo, in ultima vreme find martor la tot mai multe scene violente, deunazi unii au inceput sa isi imparta pumni pentru un loc de parcare la supermarket. Noroc ca vine iarna si cel putin o vreme, o sa stam mai mult prin case.

24 de comentarii la „Sa fie azilul de nebuni noua normalitate?”

  1. Este greu sa fi neutru, mai ales cand stii cum a inceput si catre ce se indreapta.
    Ca este conflictul din Ucraina sau cel din Palestina sau impunerea cotelor de migranti sau fortarea lgbt-ului sau fortarea istoriei in scoli a holocaustului in detrimentul istoriei noastre, samd..

    Răspunde
    • Mie mi’se pare ca multi iau temele astea mult prea personal si mult prea ca un soi de steag de lupta! Ok, la nivel de discutii in anumite momente pot sa inteleg, dar la unii vad ca au devenit obsesii.

      Răspunde
  2. E doar o părere… Așa a fost mereu. Cat despre violența, zic că e mai puțină decât înainte.Anii 90 gen… Contre in idei si in adevăruri absolute,da.. Și îți dau si ecsemple dacă vrei. Dar nu acum, că se lasă cu dispute 🤣

    Răspunde
    • Mareane, nu stiu in ce cercuri te’ai invartit tu, dar in alea in care eram eu, pana acum cativa ani nu se vorbea nimic legat de cacaturi politice, razboaie, homalai, etc. In general discutiile erau mai mult relaxate si la misto, rar mai aparand si cate o contradictie, dar nu la nivel de adevar absolut, ce intr’un final duce la incrancenarea unei agresivitati cel putin verbala. Ei bine, pana si in cazul asta, lucurile s’au schimbat si nu in bine.

      Comparatia cu anii ’90 o tot aud, stiu cum a fost ca am trait vremurile alea ca „razboinic”, dar macar atunci erau si niste motive ceva mai serioase sa zicem, decat acum cand mie imi e tot mai evident ca multi ar avea nevoie de ceva tratament. Si nu, nu ma poti contrazice ca eu spre deosebire de tine eu am timp, mult timp de observatii! laugh

      Răspunde
  3. Fear button, hate button, greed button.. unul teoretic mai calificat decât noi, care vede exact ce vezi tu alaturi de alții care nu sunt idioți ( din ce in ce mai puțini),
    și care explică astea prin simplismul psihicului uman exploatat de algoritmii de marketing de pe rețelele sociale în ultimii 15 ani .. nu am urmărit cu atenție tot interviul, dar primele două minute spun ceva important.. o să-l rumeg mai pe îndelete când o să-mi găsesc timp .. deși nu știu dacă ajută la ceva să înțelegem cum omenirea se autodistruge .. așa funcționează legile naturii și aici suntem ..

    Răspunde
    • @cola,
      Tovarășe am avut până acum un Yuval Noah Harari plin de hutzpa, mai mult decât arogant când predica în slujba celor de la Davos.
      Acum apare un personaj fragil, prematur îmbătrânit care dorește cu disperare să se disocieze de foștii angajatori … csf, ncsf când faci mercenariat intelectual.
      Pare speriat de capitalul de scepticism acumulat în rândul electoratului și de consecințele rescrtierii rescrierii istoriei cu ajutorul AI-ului privite prin prisma urmatorului ciclu electoral.
      După ce a conferențiat despre cum stăpânii săi ne povesteau ca-și vor sări umbra, brusc incepe să ne povestească că a început si el, ideologul să ia contact cu realitatea și că astfel își redescoperă limita.
      Ce mi se pare abject la Harari este că pledează pentru culpabilizarea AI-ului pentru acțiuni și fapte determinate dpdv juridic, deoarece nu a existat decizia umană in aprobarea acțiunii finale. Iar această judecată a sa ar trebui acceptată ca si un fapt de viață comun ce ne va insoți existența pe viitor.
      Uită să amintiească că decizia de aq menține un AI în funcție aparține proprietarului, proprietar care este identificabil cu date de stare civilă.

      Răspunde
      • Ceva se intampla pe la nivelele discrete de putere, banuiesc o pierdere a ceea ce credeau control dupa ce au lansat bulgarele „noi normalitati” la vale. victory

        Răspunde
  4. Bun articol,
    Greu de spus încotro o luăm, evoluția pe care o experimentăm cu pași repezi nu mă convinge, hai să trăiești si mai vedem ce o mai fi!

    Răspunde
    • Intrebarea e unde vom … INVOLUA, ca de evoluat n’am evoluat nicarii, teoria mea find ca doar niste butoane nu sunt suficiente pentru a zice ca am mers prea departe din pesteri.

      Răspunde
  5. Două observații:
    1. Taberele erau formate la momentul pandemiei. Știm bine către ce au basculat tefeleii cu vedetele lor. Și când au apărut.
    2. Explicația ar fi că, din tribune, ne-am trezit în arene ( tu ai scris menajerie, oricum bine punctat! ), fază în care nu-ți mai arde de glume. Unii au văzut la timp afișele, au citit programul, dar erau luați peste picior. sad Și mai sunt oameni cărora încă nu le vine să creadă și consideră că ceilalți exagerează. Suntem expuși la un stres cotidian oribil, în creștere, generalizat, ne lasă nervii pe toți.

    Răspunde
    • La formarea taberelor s’a tot muncit de cel putin doua decenii, momentul pandaliei insemnand doar semnalul de intrare in transee.

      Răspunde
  6. Am scris la subiectul despre școală… Mulți părinți apreciază lipsa ședințelor, înlocuirea lor cu niște comunicate scurte, pe grupuri, zboară datele personale într-o veselie, nu au nicio apăsare, nu se întreabă pentru ce sau pentru cine ni se cere să completăm tot felul de docs on-line, important e că nu mai trebuie să parcurgă drumul până la școală deși, culmea! pentru întâlniri de amorul artei, în afara școlii, sunt mereu disponibili. Libertatea are prețul ei, dar cred că nici măcar nu se gândesc la ea, nu doar așa, ci deloc. Acum și aici, gen…mâine e ceva abstract.

    Răspunde
    • Orice e „comod/lejer” e bun. Nu conteaza ca e bun sau rau, conteaza sa fie si pe cat posibil sa existe cat mai putine batai de cap, ca intre noi fie vorba, in Idiocracy nici nu ai prea multa nevoie de el!

      Răspunde
  7. Omenirea se duce in cap si vrea asta cu disperare. Nu are rabdare sa o faca natural, aka un asterioid ceva, vrea acum, maine! Bine unii au interes ca s-au plictisit sa se inghesuie cu saracii peste tot, asa ca-i scot in arene sa se lupte intre ei! Le dau tabere sa se inregimenteze, frici pentru care sa lupte, dusmanii pentru care sa se omoare! Cam asta e… suntem prea multi!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura