Sa intelegem putin logica alegerilor europarlamentare, dincolo de manipulari, ca sa stim ce votam pe #26mai

Pentru ca sa intelegem putin logica alegerilor europarlamentare, ca sa stim ce votam pe #26mai, trebuie sa aveti putintica rabdare ca impreuna sa intelegem poza de ansamblu a actualui context politic european pe de-a-ntregul lui si nu doar partial cum ne este prezentat de o parte politica sau alta de pe la noi. Luati’va cinci minte, cititi si pe urma putem dezbate.

Sa incepem cu inceputul evenimentelor recente.

Dincolo de propaganda pro sau contra, Chiolhanul de la Sibiu trebuie inteles in primul rand ca o tentativa a grupurile traditionale din Parlamentul European de a isi asigura continuitatea, in fata pericolului care il prezinta pentru hegemonia lor, grupari care se formeaza in orizontul politic european sub obladuirea unor lideri care promoveaza un al soi de viitor politic bazata pe un discurs nationalist si o revenire la conservatorism in dauna progresismului tembel promovat de dreapta popular-europeana ce lasa in urma lor ca mostenire o Europa in prag de dezmebrare si numeroase tensiuni sociale ce mocnesc in mai toate tarile europene atat din Vestul cat si din Estul Europei.

Daca pana acum, grupul popularilor europeni (PPE) domina copios scena politica europeana in cardasie cu socialistii europeni (PES), din #26mai incolo sunt pusi in situatia in care vor avea de infruntat alte grupuri puternice cum ar fi cel promovat de Matteo Salvini, lider al formatiunii radicale de dreapta „Lega” din Italia, care incepe sa atraga tot mai mult capital politic din zona conservatorilor nationalisti de dreapta si a euro-scepticilor, coalizand deja in jurul lui populistii de dreapta din Franta, „Frontul National”, condusi de Marine Le Pen, „Alternativa pentru Germania” (AfD), „Suedezii Democrati” si „Partidul olandez pentru Libertate” condus de Geert Wilder. Un alt partid curtat este „FIDEZ” condus de Viktor Orban, care in acest moment a fost suspendat din PPE, lucru ce ar propulsa o asemenea asociere ca a doua forta politica din Parlamentul European, lucru ce ar da peste cap cam orice calcule isi mai fac acum PPE si sustintorii si slugile lor progresit-globaliste din tarile satelit cum este si Romania. De luat in calcul aici ar fi si alte partide mai mici sau mai mari din Europa de Est care vor candida pentru europarlamentare, cum ar fi partidul patriotic conservator polonez „Justitie si Dreptate” (PiS) aflat acum la guvernare cu o puternica sustinere populara si care care a semnat deja cu Salvini o intelegere de colaborare, precum si SPD din Cehia care a intrat in Parlamentul acestei tari unde doar 30% dintre cehi au o imagine pozitiva despre UE, conform ultimului Euroabrometru, de anul trecut.

Pe esicherul politic de stanga se anunta o coalizare a partidelor cu orientare neomarxista, flamandul Guy Verhofstadt, dupa intentia de excludere a ALDE Romania care urmeaza a fi decisa in luna iunie, anuntand deja intentia dizolvarii ALDE si o virare brutala inspre stanga extremista si o constructie in jurul politicienilor din grupul “Renasterea europeana” propus de Emmanuel Macron, din noul grup politic anuntandu’si deja intentiile de coalizare si USR-PLUS, aka Alianta2020, care sunt construite pe acelasi model de ciorba ideologica ca si En Marche‘ul lui Macron ce a ajuns la aproximativ 20% din intentiile de vot din Franta, fata de aproape 70% cu cat a castigat alegerile in 2017, in vremea in care Frontul National al lui Marin Le Pen este pe un trend ascendent mai ales dupa protestele „vestelor galbene” care zguduie Franta de luni bune cu un Macron agatat cu chiu cu vai, de scaun.

Incotro ar fi bine sa mergem noi, ca tara si mai ales cu cine.

Nu vreau sa ma erijez in cineva in care sa va spuna cu cine sa votati si mai ales cu cine, ci pot doar emite de aici inainte o opine pur pesonala cu puternice accente de subiectivitate. Asadar, eu unul voi vota PSD (si nu cred ca mai e vreo suprinza pentru cineva) pentru ca, din pacate, este singura alternativa reala si clara dintre toate restul! Suspendati fiind dintr’un PES (aleluia!) care oricum erau doar slugile alora de la PPE, sansele ca PSD sa se regaseasca intr’o noua formatiune conservator europeana cresc exponential, iar cu PPE si alternativa lor progresista pentru Romania cred ca s’a lamurit cam oricine are mai mult de doi neuroni functionali in toti astia 15 ani cati au trecut de cand slugi ca Basescu si Iohannis le’au lins talpile in dauna a tot ce a insemnat interes national. In rest … n’am ce alege, pentru ca in veci nu am sa votez un PNL care tradat prin vot importiva Romaniei si nici niste circari ai unui partid nascut din ONG-uri prin laboratoarele securitatii, al carui stindard e #muia, #trollul si cam atat.

Daca sunteti curiosi si care e pozitia mea in ce priveste referendumul lui Iohannis, treaba e clara si nu cred ca surprinde pe nimeni:

Sper ca in mare v’am fost de folos cu o imagine succinta dar de ansamblu pentru viitorul Uniunii Europene care in acest moment se afla framantata de multe convulsii interne si probleme pentru care hegemonica dreapta europeana nu a gasit si nu are solutii cum nici stanga faramitata si fara un mesaj clar. Facand o paralela peste ocean, nici in USA situatia nu e mai roz, dupa castigarea alegerilor de catre Trump, America isi manifesta din ce in ce mai clar mesajul de intoarcere inspre valorile traditionale si conservatorism dupa ce progresismul globalist doar le’a promis americanilor marea cu sarea in vremea in care prapastia dintre paturile sociale s’a accentuat, iar economia americana dominata de multinationale pare a vedea un inceput de sfarsit odata cu politicile mult mai protectioniste.

Pareri?

 

8 comentarii la „Sa intelegem putin logica alegerilor europarlamentare, dincolo de manipulari, ca sa stim ce votam pe #26mai”

  1. Daca alegerile trecute de orice fel (de dupa 2004) am votat pe principiul raului cel mai mic, acum imi este mult mai clar ce este de facut/votat .. e clar ca europa neomarxista duce totul in cap, alternativa rezonabila ne-extremista fiind in zona doctrinelor nationalist conservatoare .. si daca ciorba neomarxista de la brucsel nu se imprastie dupa alegerile astea, voi vota orice partid capabil sa prezinte un program coerent , rational si documentat de iesire din uie ..

    Răspunde
    • IDEM! good E cam ultima oara cand mai votez PRO-UE in conditiile date! In caz contrar, toleranta mea la cretinismul european si tavalugul fara cap al mizeriilor care isi bat joc de orice idee de baza a acestei structuri, se va duce, invariabil, inspre un roexist si conservatorism abstract, lucru pe care ma tem ca il vor face si o majoritate covarsitoare.

      Răspunde
  2. Român , barbat , 52 ani , crestin ortodox , traditionalist , conservator, nationalist , salariat in mediul privat de vreo 20 de ani , neparticipant la activitatea electorala tot de vreo 20 de ani , caut partid sa ma reprezinte. Gasitorului , spre recompensa , votul …:-)))))
    Daca se va continua asa , risc sa mi se publice necrologul si … reprezentativitate , sufletul !

    Răspunde
    • Ca și politicienii , votanții trebuie sa fie oportuniști , și să aleagă ceea ce conjunctural îi avantajează, sau le dă perspectiva rezolvării problemelor imediate și presante – gen locuri de muncă, salarii, protejarea familiei, liberalizarea drogurilor, pornografiei, etc .. adică fiecare cu ce îl doare, nu lozinci .. aici nu e vorba că ții cu Dinamo sau Rapid, și o ții așa din clasa întâi până la pensie .. și nici despre principii abstracte, că nici alea nu mai sunt la modă .. nu filozofii au făcut Grecia antică prosperă, ci politicienii – mai o flotă de război, mai niște taxe pe comerț, samd ..

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura