S’a stricat masina de tiparit dolari!

Eh … dragi mei, eu intotdeauna am dreptate si niciodata nu ma insel! laugh Despre prabusirea economiei mondiale si schimbarea radicala a polilor puterii am tot scris … desi mai mult am luat in vizor UE decat USA, pentru ca pana una alta ma intereseaza mai mult ce se intampla in ograda noastra decat a altora. Dar cum economia mondiala si globalizarea nu au adus nimic bun pana acum pe nici un plan, bineinteles ca nici in cazul dat, falimentul iminent in care se afla USA nu va aduce nimic bun nimanui! Cata vreme au avut hartie de tiparit au tot tiparit la banii incercand sa minta pe toata lumea ca au valoare … acum insa de cand pe masina de tiparit dolari scrie: Made in China, incepe sa se imputa treaba ba chiar sa vina avertismente clare din partea Chinei de genul:

Nu va jucati cu focul!

In ton cu ei sunt si indienii, al doilea mare creditor al SUA si asta in conditia in care USA continua sa imprumute in jurul a 2 miliarde de dolari pe zi iar cresterea economica este doar o iluzie ce se potriveste perfect cu restul iluziilor ce USA le’a tot vandut pana acum.

Asa cum bine se stie, moneda americana nu mai are de foarte multa vreme sustinere in aur, rezerva federala fiind impartita de multa vreme intre smart guys in the room . De atunci si pana acum s’a tiparit hartie si cand asta a devenit prea scumpa au trecut la plastic. Pe unde or sa scoata camasa acum cand nimeni nu mai cumpara nimic din ce USA incearca sa vanda ramane de vazut. Cum am mai scris si pana acum, ne paste in mod clar o economie galbena. Parerea mea este ca in maxim 5 ani de acum inainte, lumea nu va mai fi deloc cum o stim azi, sfarsitul acestui imperiu fiind de multa vreme prevestit, iar asta nu cred ca mai suprinde pe nimeni, cum nici pe cel al imperiului Roman la vremea lui nu a surprins decat pe cei ce nu au crezut in el, reteta decaderii fiind similara. Azi probabil este abia inceputul sfarsitului, dar asta inseamna decat un nou inceput! 😉

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura