Sony Playstation 4 tot mai aproape

 

In ciuda tehnologiilor foarte avansate la momentul aparitiei sale, Sony Playstation 3 ramane ca cel mai mare esec pe care l’a inregistrat compania vreodata. Spre deosebire de Sony Playstation 2 care s’a vandut in 150 de milioane de exemplare detinand si acum recordul cele mai vandute console din lume, Sony Playstation 3 s’a vandut cu chiu cu vai sub pretul de productie in toti acesti ani. De vina a fost si incapatanarea celor de la Sony de a intelege ca pirateria a fost cea care le’a adus popularitate si succesul consolei PS2, oricat de ciudat ar parea acest lucru.

Ca si caracteristicii tehnice informatiile in acest sens sunt destul de vagi insa PlayStation 4 este asteptat sa foloseasca un hard disk de 1.5 TB, porturi USB 3.0, Bluetooth, HDMI, full 3D cu compatibilitate 4K2K, si suporta Blu-Ray 3D. De asemenea va suporta sincronizarea cu Sony XPERIA si cu Sony Bravia.
In ceea ce priveste procesorul, PS3 foloseste in acest moment un procesor bazat cu 1 PPE(Power Element Processing) la 3,2 GHz. Pentru PS4 este de asteptat un procesor 32nm cu 8 Core Cell si 16 SPE-uri, impreuna cu un Kepler 22nm.

De 6 ani Sony lucreaza la cea de a patra generatie de console care promit printre altele si capacitatea de a rula jocuri on-line sau servicii TV prin Sony Entertainment Network (SEN) ce sa concureze cu companiile de cablu. Sony are nevoie de un succes al acestei console mai mult decat oricand. Compania se afla in al cincilea an consecutiv de pierderi majore pe toate departamentele si o incadrare la categoria Junk pe pietele bursiere.

In ce priveste pretul (un factor foarte important) exista zvonuri ca ar fi chiar mai ieftin decat PS3 in momentul lansarii. In ce priveste data lansarii … aceasta este incerta probabil nevrand sa repete exprienta cu PS3 care a suferit numeroase amanari ale lansari, lucru ce cantarit foarte mult in insuccesul de astazi. Oficialii spuneau ceva de genul „candva prin 2012” … iar acum exista zvonuri pentru o posibila lansare la CEBIT, ce se desfasoara la Hanover, Germany in perioada 5-9 martie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura