Sustin SMURD!

In septembrie 1990, sub egida Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, a inceput experimentarea unui sistem de urgenta ce functioneaza si in alte tari europene. Acesta avea la baza transferul unui echipaj medical spitalicesc cu dotarea necesara la locul unde se afla pacientul aflat in stare critica, in vederea acordarii unui asistente medicale de urgenta calificate. Echipajul era condus de un medic pregatit in domeniul anesteziei si terapiei intensive si in domeniul medicinei de urgenta. La aceasta faza de inceput, noul serviciu, numit SMUR sau Serviciul Mobil de Urgenta si Reanimare, avea in dotare o singura masina echipata pentru interventie rapida, fara posibilitatea de a transporta pacientul, transportul pacientului urmind sa se faca cu o autosanitara a Serviciului de Ambulanta.

In anul 1991, SMUR a primit prima ambulanta de reanimare sub forma unei donatii din Germania. Aceasta ambulanta urma sa usureze si in acelasi timp sa ridice nivelul ingrijirii pacientului in prespital.

Pina in octombrie 1990, noul sistem a functionat in totalitate cu personal voluntar.

Sursa.

Ianuarie 2012, presedintele Romaniei, Traian Basescu, dovedeste inca odata daca mai era nevoie ca oricine are o parere altfel decat a lui este ciuruit, indiferent cine este acea persoana sau orice a facut acea persoana pentru tara asta. Este si cazul doctorului Raed Arafat, medic roman de origine siriana, care in timp s’a dovedit mai roman decat romanii, mitraliat de la ministerul sanatatii unde ocupa un modest loc de Subsecretar de stat, pentru ca mai mult de atat oricum nu putea avea. Demisia acestui om din pacate era singura cale onorabila de a iesi din jocurile murdare ale unui presedinte jucator, care apara interesele oricui in afara de ale tari care o conduce! Pentru domnul presedinte care sustinea ca SMURD a fost facut din bani publici … pe langa faptul ca ii sare din vedere anii de voluntariat cand pe stat il durea in cur de salvarea cuiva … am o singura intrebare: el ce a facut pentru tara asta in toti anii de mandat, in afara de baut prin orice crasma si distrugerea a tot ce mai era bun in tara asta?!

Sunt sustinator al SMURD, serviciul care poate ca maine imi salveaza si mie viata la fel cum a facut’o in ultimi 20 de ani pentru sute de mii de romani!

2 comentarii la „Sustin SMURD!”

  1. Cum spuneau si altii..tot ce e bun si functioneaza, trebuie sa dispara, altfel ne dezmintem, ce naiba..Inca o magarie crasa, debitata si manipulata de nimeni altul decat de „cel mai iubit fiu al poporului”!

    Răspunde
  2. De aia tara asta este condusa de un marinar fara pic de educatie si bun simt. Avem ce presedinte meritam, ales chiar de mare parte din poporul ce azi abia vad cine este, desi pana maine vor uita iara.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura