Ucraina – al doilea razboi rece?

M’am ferit de acest subiect si am lasat doar lucrurile sa evolueze de la sine acolo unde s’a ajuns astazi. Era inevitabil … “avantul revolutionar” si “revolutia populara” seamana al dracului cu ’89-le romanesc. Ucraina este de mult un os in gatul Moscovei din multe puncte de vedere, iar UE/USA isi dorea de multa vreme o bucata din aceasta tara care acum urmeaza a fi sfasiata de cei care au facut de ceva vreme cartile.

Sa nu uitam Polonia celui de al doilea razboi mondial … invazia ei de catre Germaniei, o alta superputere a acelor vremuri, a fost motivata cam la fel cum motiveaza Rusia acum invazia Ucrainei, un stat suveran.

Situatia ma ingrijoreaza … si cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze pe toti … desi lumea arde iar clasa noastra politica se piaptana.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. Yamasha says:

    Va fi nasol pentru ca suntem oarecum in zona… Economiile tarilor, a petrolului, a orice vor avea de suferit din cauza acestui viitor razboi rece… sau cum va fi el.

  2. Dănuța says:

    …şi renaşte natura, dar nu foarte departe de noi miroase a praf de puşcă… Nu e bine deloc. Și acolo vine primăvara! Dar când armele vorbesc în locul rațiunii, nici măcar Primăvara nu ne mai ajută..
    Nu suntem deloc departe de conflict… Teoretic, ruşii pot fi în 2 ore la Bucureşti…În 1968 ne-a (mai) trecut glonțul pe lângă ureche… Mă rog, nu intrăm în detalii geo-politice, militare, istorice, deci să fim optimişti… Totuşi, mi-e teamă să nu se adeverească faptul că în dragoste şi în război NU există reguli!