Un proiect de tara nu e tot una cu o colectie de bune intentii populiste

Lasand la o parte efervescenta propagandei parcursului ieruropean al Moldovei cu nadejdea ca UE va mai exista peste aia cativa zeci de ani cand s’ar concretiza aderarea si revenind la oile noastre electorale, nu ma pot abtine sa nu remarc lejeritatea cu care fiecare dintre candidatii nostri fake falfaie niste colectii de bune intentii populiste, pe care le vand credulilor ca proiecte de tara.

Cum Romania e mereu repetenta la democratie si din patru in cinci ani aleg mereu „raul cel mai mic”

Poate ca nu ar fi rau sa incepem totusi sa facem diferenta dintre ce inseamna un proiect de tara si ce este o colectie de bune intentii populiste, respectiv asumarea unei directii clare ca stat prin implementarea unor masuri realiste ce sa concretizeze ca o viziune transpartidica cu putere de lege. Am luat la rand aceste texte emise cu pretentii de proiecte de tara din curiozitate, iar tot ce am reusit sa gasesc acolo, sunt doar niste platitudini populiste, care n’au nicio legatura cu realitatea si cu atat mai putin cu vreo viziune transpartidica, pentru ca in realitate viziunea nu exista.

Zece intrebari la care as fi asteptat un raspuns punctual

  1. Care este viziunea geostrategica regionala a Romaniei in raport cu vecinii de la granite?
  2. Care sunt investitiile regionale ce se pot face in comun cu vecinii de la granite?
  3. Care este IN CONCRET planul masurilor de combatere a influentelor straine prin vectorii de influenta extrena cu privire la subminarea economie nationale in raport cu viziunea relatiei Romaniei fata de Uniunea Europeana si SUA, dincolo de postura de ghiocel?
  4. Care este rolul regional al Romaniei si cum se pozitioneaza strategic dupa terminarea razboiului din Ucraina?
  5. Care este planul Romaniei de dezghetare a relatiilor cu Federatia Rusa si viitorul diplomatic al acestor relatii?
  6. Care este viziunea dezghetarii relatiilor diplomatice cu China si atragerea de investitii chineze in raport cu cele din Vestul Europei?
  7. Care este planul Romaniei cu privire la viitorul independentei energetice pe termen mediu si lung, in care Romania sa isi foloseasca toate resursele naturale pentru combaterea saraciei energetice?
  8. Care este planul pentru siguranta alimentara nationala si al stimularii agriculturii si zootehniei pe termen mediu si lung pentru atingerea obiectivului de autosuficienta alimentara?
  9. Care este viziunea concreta cu privire la reinvierea industriei mari in Romania prin oferta competitiva si abundenta de energie ieftina, ce sa duca la atragerea de investitii si stimularea educatiei tehnologice, de cercetare si dezvoltare de inalte tehnologii?
  10. Care este viziunea cu privire la protejarea capitalului romanesc si obligatiile pe care cei care fac banii in Romania, le au fata de Romania?

Si ar mai fi fost multe alte intrebari

Dar macar la astea zece daca gaseam un raspuns plauzibil si cat de cat sincer si nu doar niste populisme ieftine si rasuflate, m’as fi considerat multumit. Ei bine, nu e cazul pentru ca din pacate nici asteptari prea mari nu poti sa ai, toti fiind niste slugi mai mult sau mai putin articulate vocal, a caror singura misiunea la Cotroceni si in Parlament va fi de a indeplini si bifa o lista de cerinte externe, ce nu tin cont de interesul national si cu atat mai putin de cel al papuasilor din rezervatia Romania, carora in afara de multumiri cu niste margele colorate, singura varianta ce le ramane este sa se descurce fiecare cum va putea. Nu a fost altfel nici pana acum si nici de acum nu se arata.

2 comentarii la „Un proiect de tara nu e tot una cu o colectie de bune intentii populiste”

  1. 180 de melearde de dat, #PROIECTUL2030

    Urmăresc telenovela suveranistă care se desfășoară în pocnete de conserve ca zgomot de fond.
    #surprize-surprize #liantuldepebuze #votaț #căcontează #pentrupelicaniicreți

    Să privim partea plină a paharului: azi fac sarmale. Iar vârful lui e acela că îmi vor ieși multe, deci voi congela o parte.
    yess #orifacemorinumaifacem #cusarmalelenunejucăm #lemâncăm

    Răspunde
  2. Proiectul de țară se adresează unei tări și unui popor și nu de unui teritoriu și unei populații.
    Proiectul pe care-l aștepți n-are adresabilitate în cazul nostru.
    Și apoi, viitorul după cât se întrevede ne rezervă o luptă pentru pace de n-o să mai rămână piatră, pe piatră. Și nici sporul natural într-un viitor predictibil nu văd cum ar fi unul pozitiv, având în vedere valorile UE promovate. Asta rezolvă definitiv și problema poporului absent. Valorile promovate nu pot fi transmise congenital.
    Io zic să ne bucurăm de victoria zdrobitoare a optiunii pro-europene din Basarabia .

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura