Vaccinat sau nevaccinat in Grecia intrii, de la 1 iulie, doar cu test covid negativ, aleator

Fix in ziua in care se lanseaza cu surle si trambite pasaportul covid, Grecia anunta ca schimba regulile in timpul jocului astfel ca pentru a va bucura de vacantele la care ati facut rezervari, incepand de astazi, 1 iulie 2021, intrarea cu masina pe teritoriul Greciei se va face doar in baza prezentarii un test covid negativ aleator, acesta efectuandu’se la vama pentru a va fi permis accesul indiferent daca sunteti sau nu vaccinati!

Vaccinat sau nevaccinat in Grecia intrii, de la 1 iulie, doar cu test covid negativ, aleator

Potivit reprezentantului MAE, Oana Darie, intrarea pe teritoriul Greciei si face doar in baza unui test covid negativ aleator facut in vama, indiferent daca sunteti vaccinati sau nevaccinati, aceasta regula fiind impusa ca obligatorie la granita Greciei:

„Există un element de noutate pentru cetățenii care urmează să se deplaseze în Grecia – a fost introdusă recent obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor  a persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de țara de origine. Asta înseamnă că cetățenii români care vor intra pe cale rutieră în Grecia vor fi testați cu toții, indiferent de țara de origine, iar cei depistați pozitiv vor fi supuși regimului de carantină pentru o perioadă de zece zile, fie la locul de domiciliu, dar în cazul turiștilor vorbim de locații stabilite de autoritățile elene. Există o categorie specială, pentru cei care au fost imunizați, fie cu vaccin cu doză dublă sau unică și au, totuși, un rezultat pozitiv la această testare, atunci carantina nu mai este de 10 zile, ci de șapte zile, iar în ultima zi de carantină, aceste persoane vor fi supuse unui test PCR. Și vaccinații vor fi testați.”

a declarat Oana Darie, pentru digi24.

Deocamdata regula nu este aplicata pentru cei care zboara cu avionul

In acest moment aceasta regula anuntata de autoritatile elene este aplicata doar celor care vin in Grecia cu masina nu si celor care zboara cu avionul, insa aceasta regula poate fi impusa oricand si pentru acest timp de transport!

„Deocamdată nu s-a modificat pe accesul pe cale aeriană, e vorba de acel PLF care trebuie completat. E mult mai ușor să mergem în Grecia cu avionul. Turiștii care intră terestru în Grecia vor fi testați, nu contează că sunt vaccinați, testați, că au trecut prin boală, toată lumea va fi testată

a mai precizat reprezentantul MAE, Oana Darie.

Pasaportul covid utilizat doar pentru accesul la informatiile privind vaccinarea

Desi teoretic acel certificat digital cunoscut si ca pasaport covid care intra astazi in vigoare in toate tarile europene ar fi trebuit sa elimine aceast lucru, Grecia a luat decizia ca utillitatea acestuia sa fie strict pentru accesul la informatiile cu privire la vaccinare.

„Într-adevăr certificatul digital facilitează libera circulație, dar în sensul asigurării unui acces securizat unitar la verificarea informațiilor privind vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Fiecare stat-membru rămâne cu competența de a suplimenta anumite elemente, vorbim de o testare rapidă și de a adopta anumite măsuri legată de sănătatea publică.

a mai spus Oana Darie.

Opine personala

Prin aceasta decizie a schimbarii regulilor in timpul jocului, Grecia nu face decat sa se alinieze si altor tari care nu tin cont de vaccinurile actuale, acest lucru confirmand faptul ca increderea la nivelul tarilor UE este una destul de scazuta in aceste vaccinuri care, conform inclusiv declaratiilor producatorilor, nu asigura imunitatea si nici prevenirea transmiterii! Partea proasta este ca pentru multi dintre cei vaccinati sa scape de grija restrictiilor de calatorie asta este o lovitura aplicata in moalele capului, deoarece cei mai mult s’au vaccinat nu neaparat de frica bolii cat mai ales mizand in naivitatea lor pe promisiunea aia cu intoarcerea la o viata normala in care vor putea calatorii ca inainte.

Bancul zilei

-Ce contine vaccinul?

-Un test covid! laugh

Ca tot i’au rupt grecii pe genunchi campania de vaccinare a lui Gheorghita, zic ca macar din bun simt a venit vremea ca reclamele alea stupide la campania de vaccinare, care mai si costa o groaza de bani, sa dispara din mediul public sau sa fie sanctionare ca fake news pentru ca din cate se poate vedea, vaccinul ala nu contine nici calatorii fara griji si nici normalitatea dinainte!

Update:

Testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum, conform unui comunicat al ambasadei Greciei pentru Digi24. Ministerul de Externe de la București este așteptat să vină azi cu noi precizări. Reprezentanții Ambasadei Greciei la București au declarat joi pentru Digi24 că intrarea în Grecia se face după vechile reguli: testarea călătorilor la punctele de frontieră este aleatorie, pe baza unui soft.

11 comentarii la „Vaccinat sau nevaccinat in Grecia intrii, de la 1 iulie, doar cu test covid negativ, aleator”

  • Iti dai tu seama! Din 10 zile, aia prind chiar 3 zile din vacanta platita … si asta cu conditia sa nu le iasa testul ala, cu precizie de maxima 50%, pozitiv la granita! rofl

   Răspunde
 1. Chiar mai ai incredere in Digi?

  `Travelers arriving in Greece are subject to:

  – Sampling RAPID antigen tests at the entrance gates for selected individuals drawn from a targeted sampling system, based on the ”EVA” system.`

  https://travel.gov.gr/#/

  Răspunde
  • Am citat sursa aia ca acolo s’a exprimat reprezentatul MAE, restul in gasesti la nivel oficial, aici:
   https://www.mae.ro/travel-conditions/3701
   Iar aici video cu declaratiile puratorului de cuvant al MAE:

   In link’ul dat de tine, scrie cam asa:

   „La sosire:

   Călătorii care sosesc în Grecia pot fi supuși:

   – Testare cu teste antigen rapide la punctele de intrare, selecţia persoanelor pe baza unui sistem de eşantionare ţintită, bazat pe sistemul EVA.

   – Izolare obligatorie pentru călătorii testaţi pozitiv SARS-Cov-2, în urma unui test de eşantionare. În această situaţie, călătorilor şi însoţitorilor acestora li se oferă cazare în hoteluri de carantină, iar aceştia vor fi ulterior testaţi PCR pentru a confirma diagnosticul iniţial.
   Oaspeţii vor rămâne în hoteluri de carantină pentru maxim 10 zile. Cheltuielile aferente cazării în hotelurile de carantină sunt suportate de statul elen.”

   Adica fix ce se arata si in comunicatul MAE si in declaratiile reprezentantului MAE, intrii in Grecia doar cu test facut in vama, care se a va aplica indiferent de faptul ca esti sau nu vaccinat, iar faza cu esantionarea intre timp a devenit una extinsa, conform MAE:

   „Rezultatul acestui test NU poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează obligatoriu pentru toate categoriile de persoane (indiferent de statul de destinație), după intrarea în Grecia.”

   Unde e nelamurirea?! smile

   Răspunde
  • Ce vorbesti tu acolo, alea e pentru sarakii, „bogatii” de azi nu mai stiu d’alea, le da rau in pozele de pe insta! crazy

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura