Think different, a fost mereu asociat cu imaginea marului muscat ce apartinea ca logo companiei care zilele trecute a pierdut vizionarul ce a impus pe langa stilul draconic de munca si viziunea diferita a lucrurilor. Desi trista plecarea lui Steve din lumea asta, acest lucru nu a facut decat sa lase loc pentru ca alti vizionari sa il urmeze, deoarece atata vreme cat a trait era destul de greu sa inveti din nou lumea sa gandeasca diferit! 😉
Ca tot veni vorba de viziunea dincolo de barierele impuse de tehnologia existenta, sunt multe lucuri care ar trebui schimbate si nu doar imbunatatite cum se tot face de la aparitia primului PC, pana azi. Pe mine unul nu m’a dat pe spate vreo tableta sau telefon inteligent cum nu ma mai da demult nici macar „evolutia” PC’ului. Sunt cateva elemente care se pot considera cu chiu cu vai vizionare dar mult prea putine. Daca ar fi sa fac o transmisie live din viitor, atunci pentru mine unul viziunea evolutie tehnologice ar arata cu totul altfel. Internetul nu ar mai depinde de aceiasi fragila sarma din mezozoic (compozitia ei conteaza mai putin cat tot sarma este) ci mai degraba s’ar face folosind ceva in genul tehnologie GSM de astazi, dar evident cu suportabilitatea unui urias flux de date. Portabilele ar fi mai degraba un soi de hibrid intre tablete si laptopurile de astazi, caracterizate in primul rand prin consum redus de energie si alimentare solara prin acoperirea completa a echipamentului cu celule fotovoltaice, astfel fiind eliminate aproape complet dependenta acestora atat de conexiunea la internet cat si cea de alimentare cu energie electrica.
Din punctul de vedere al interactiunii noastre cu tehnologia, in viitorul din care fac aceasta transmisie, dupa tentativa dezastruoasa de apropiere inspre o cat mai buna simbioza (oameni pierzandu’se intre cele doua lumi) compromisul a fost gasit din manipularea acestor echipamente cu ajutorul gandurilor, nu prin implantarea de chipuri in propriul nostru corp ci prin simpla interactivitate rezultata din emiterea de unde cerebrale ce pot fie captate de echipamentele electronice prin niste senzori foarte sensibili ce in prealabil au fost calibrati in functie de frecventa fiecaruia dintre cei ce le utilizeaza, aceasta purtand o semnatura unica ce este recunoscuta de echipamentul celui care il poseda.
Din punctul de vedere al performantelor, transformarea reala s’a petrecut odata cu inventarea calculatorului quantic, care a eliminat liniaritatea algoritmica, oferind perspective de neimaginat in epoca calculatoarelor conventionale.
Bineinteles ca toate acestea nu s’ar fi petrecut daca viziunea economica a lumii IT nu s’ar fi schimbat complet … deoarece metodele existente pana la marea schimbare si vesnica lupta intre piraterie si producatorii de software nu au facut decat sa subrezeasca atat evolutia cat mai ales libertatea celor care vand in paralel cu cei care cumpara. Solutia unui acces liber si nelimitat la resursele existente din acest punct de vedere alaturi de obligativitatea acceptari ca in timpul rularii lor sa fim martori la reclame, ca si in genul televiziunilor comerciale, cred a fost compromisul perfect si in acelasi timp a armonizat evolutia prin oferirea posibilitati de dezvoltare OpenSource, astfel incat mintile luminate dar inca nedescoperite ale acestei lumi au putut sa isi aduca liber aportul inspre adevarata evolutie, fara a mai crea mituri ale unui singur individ pe modelul, unde sunt multi, tehnologia creste!
Cei care au inteles aceste schimbari si au reusit sa se alinieze lor, astazi au devenit pionierii gandiri out side the box, asigurandu’si pe langa renumele ce ieri era purtat doar de companii ca Microsoft sau Apple si respectul celor carora nu le’au impus limitarile de pana mai ieri! 😉
Transmision: over and out!
Sponsor: Oktal.ro
Nume proba: Calculatorul viitorului
Nice…! La probele astea esti ca rechinul pe teritoriul lui._
Multumesc pentru aprecieri!