I’ve seen monkey shit-fights better organized than this mess

Titlul nu-i intamplator, am vazut batai intre maimute mai bine organizate decat mascarada grotesca la care asistam. Protestele au fost repede deturnate pentru ca cineva l-a sfatuit pe las cotroceniux sa le dea o tinta falsa. O nada din care s-a muscat zdravan.

Ceea ce face imbecilul asta nu-i doar un atentat constitutional la democratie, ci chiar un atac contra democratiei. Politica si implicit guvernarea intr-o democratie nu sunt, nu pot fi si nici nu trebuie sa fie apanajul ONG-urilor si al strazii. Acestia sunt alteritatea, antiteza politicenilor, deoarece ii supravegheaza si le cenzureaza derapajele. Acesta este rolul firesc al societatii civile, asa firava cum este ea la noi.

S-a cazut intr-o capcana intinsa abil.

Unu, societatea civila nu trebuie, mai grobian spus, sa si-o traga cu politicienii, ci sa-i besteleasca si sa se tina departe de ei.

Doi, strada si societatea civila nu exista in dreptul pozitiv; exista alegatorii, partidele politice si Parlamentul ales de alegatorii dintre candidatii propusi de partide; acesta este esenta democratiei constitutional multipartinice, alegeri libere care dau Parlament, care voteaza un Guvern si programul lui de guvernare. In fine, ce legitimitate au societatea civila si/sau strada? De bine, de rau, legitimitatea Parlamentului este clar definita si consacrata, societatea civila si strada sunt chestii fluide, de nedefinit, deci inexistente constitutional.

Orbiti de furie si alte emotii si dand din nou dovada de lipsa de elementara cultura democratica, romanii sunt entuziasmati de oferta – a se citi marul otravit – prezidentiala. Ar trebui sa fie oripilati! Nici Basescu nu a incercat sa dea o lovitura de stat. Subliniez: O Lovitura de Stat. Cum putem altfel categorisi incalcarea cu tupeu a Constitutiei, a prevederilor si spiritului ei? Care sunt clare ca lumina zilei…

Gloata poate da jos un guvern, dar ce pune in loc sunt doar administratori vremelnici, care sa conduca pana la alegeri si atat. Deturnarea protestelor si folosirea lor pentru a impune un guvern de coloratura pro-iohan este atat de abjecta si atat de periculoasa, incat ar trebui sa protestam masiv contra acestui ins, ajuns maimuta cotrocenista pe tava de fibra optica. Neputand forta anticipate si nici accepta un nou guvern de stanga, care oricum nu mai vrea la putere, maimuta vrea sa impuna guvernul lui (“NOI dorim o schimbare a puterii, NOI dorim sa preluam puterea”K.I. November 19, 2014), compus din obedienti („Amintiri din viitor”- November 27, 2014), care sa-i asigure apoi legimitatea partidului lui la alegerile din 2016, cu largul sprijin al DNA si al serviciilor.

Imi pare rau sa o spun, dar romanii au fost iar pacaliti. Prezenta agitatorilor profi in multimi a fost primul semn ca o operatiune de anvergura are loc. Azi ea se desavarseste cu prostirea maselor.

Gand la gand cu bucurie, cam asta incearca sa spuna si Ciutacu, dar multi citesc, putini pricep …

Clica basista probabil jubileaza: sunt atat de aproape de putere! Orbiti de ea, nu isi realizeaza micimea conditiei lor de neoameni.

Sunt atat de trist, mai ales vazand contextul in care se desfasoara mascarada asta. Sarmanii tinerii aia nici n-au apucat sa se linisteasca in morminte….

P.S. Multumim Evenuta pentru fotografia de la protestul de aseara din Piata Universitatii! smile

5 comentarii la „I’ve seen monkey shit-fights better organized than this mess”

  1. Mi’se pare genial un comentariu de la Ciutacu:

    „Bag seama ca tineretului profund anticomunist nu-i prea place capitalismul.. daca pana la 27-30 de ani nu stii ce vrei sa faci in viata, du-te in coreea de nord – iti dau aia directia corecta, urgent. Daca pana la 25 de ani nu ti-ai creat o pregatire teoretica solida pe ceea ce cere piata muncii, vei ramane un sclav pe plantatia oligopolului international, indiferent la cate ‘revolutii’ participi. Daca esti limitat si n-ai neuroni valizi proprii, nu iesi in strada, ca vei striga lozincile altora, si vei face jocurile altora. Am eu impresia ca astia din strada nu vor sa fie condusi, ci infiiati de cineva. Ghinion, Iohannis s-a lasat de jobul de intermedieri infieri, si-a gasit un job si mai bun – presedinte feisbuk”. De cola pe 6 November 2015 la 10:26

    Răspunde
  2. Pe langa cele doua fotografii am si impresii proaspete de la fata locului: tinerii pe care i-am vazut in piata si venind sau plecand din piata sunt dintre aceia care te ung la suflet ca oameni; nicio firma de taxiuri nu onora comenzi in zona adiacenta Pietii Universitatii; pe un pervaz al unei intrari la subsol, de langa Intercontinental erau lasate ostentativ trei sticle goale de bere; atmosfera civilizata din piata era si pe strazile adiacente, pe unde m-am plimbat singura incercand sa gasesc un taxi; tanarul din taxiul pe care l-am gasit mi-a spus printre altele ca nu au pe cine sa puna sa ii reprezinte iar cu alegerile anticipate nu sunt in niciun caz de acord, asa ca nu prea stiu ce au de facut.

    Răspunde
  3. Am uitat sa spun ca desi telefonul arata ca are semnal, totusi niciun apel nu pleca si nu venea. Doar apelurile catre firmele de taxiuri mergeau dar acestea reactionau asa cum v-am spus.

    Răspunde
  4. E perfect organzata. Tintele false ale lui Base sunt la locul lor.
    In continure tinta falsa este „Jos Parlamentul corupt” (Parlament care de fapt nu are tehnic niciun ban pe mana direct asa cum au Agentiile, Ministerele, Consiliile – Executivul pe scurt).
    La fel tinta falsa este „Jos Pensiile Parlamentarilor” (care nu exista) ca sa stea linistiti cei din Justitie Procuratura Servicii si ceilalti zeci de mii de pensionari cu pensii speciale de care nu zice nimeni nimic niciodata.
    Putem discuta si de tinta falsa „Imunitatea parlamentarilor” si de tinta reala „sa fie Kovesi domnule” si de tinta reala „sa eliminam controlul parlamentar asupra serviciilor” (daca a existat vreodata pe bune)…
    Totul e un haos Perfect… ofiterii sunt din ce in ce mai abili… aparenta de neorganizat a fost pastrata intacta.
    Cand am sa aud „Jos TOATE pensiile speciale” si „Base anchetat” am sa incep sa cred ca au scapat-o de sub control. Pana atunci… „oile placide s-au asternut la iernat”

    Răspunde
  5. Evenuta – se incearca diverse manevre discretionare … nu ma mai mira nimic de la hoiturile astea.

    Arsenic Boc – bune venit prin IceWordl!

    Alea sunt destul de vizibile, dar mai interesante sunt alea subtile de mare clasa pe care le’am observat ca au fost puse in miscare rand pe rand de sistemul asta imputit ce reuseste sa ma suprinda pana si pe mine care credeam ca nu mai pot sa o faca, cunoscandu’i destul de bine putreziciunea din interior. Voi incerca sa scriu astazi din nou o concluzie asupra intregii saptamani de la #Colectiv incoace.

    Multam inca odata si sper sa mai dainui pe aici o vreme! smile

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura