2023, anul cornului abundentei in pomeni electorale

S’au dus vremurile cand partidele alergau cu plase, galeti branduite si sticle de ulei din poarta in poarta in campaniile electorale, 2023 devenind primul an in care mita electorala a devenit una institutionalizata, deschizand drumul spre noua glorioasa epoca a vremurilor cand creditul social pe model chinezesc, va deveni forma prin care se va institui in control al maselor sub masca unei democratii participative, alegerile revenind la forma lor din comunism, aia unde se mima democratia si dreptul de a alege.

Motto: „Cine’i harnic si munceste, are tot ce vrea, cine nu, mai bine #dacat asa!”

2023, anul cornului abundentei in pomeni electorale

Nici nu a inceput bine 2023 ca guvernul a si anuntat ca a descoperit cornul abundentei pomenilor electorale in perspectiva alegerilor din 2024, urmand sa dea cu generozitate bani pentru alimente, facturi la energie si alte ajutoare sociale, controlate desigur sub forma unor carduri sociale incarcate din „mila” guvernului cu banii” pe care ii pot cheltui strict intr’un anume fel, intr’un anume loc, pentru anumite produse/servicii, acestia find si primi „bani” care expira dupa o anumita perioada de timp, in joc intrand si marinimoasa Uniune Europeana care dupa 15 ani de la aderare si in cel mai prost moment al sau in viziunea romanilor, isi aduce aminte, subit, si de Romania saraca.

Care sunt costurile si cine plateste pomenile electorale?

Tot incepand cu 2023, micul privat a fost transformat de acelasi stat generos cu pomenie electorale si ajutoarele sociale, intr’o vaca de pe care se vor lua 10 piei, noul cod fiscal care a intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2023, find mai degraba un soi de nationalizare mascata si act de condamnare la moarte pentru marea majoritate a IMM’urile, ce sunt puse in genunchi de costul cu noile taxe si suprataxe care li s’au pus in carca, astfel ca la final de 2023 multe din aceste mici afaceri urmand sa ajunga in pragul falimentului si acesta este pretul pe care Romania il va plati in drumul spre „marea resetare” si impunerea comunismului de rit nou.

Cine castiga?

Pe termen foarte scurt castiga cei cu o situatie financiara precara, care se vor bucura de „ajutorul” primit de la generosul stat si aici nu e nimic de condamnat, oricarui om findu’i mai aproape camasa de corp.

Cine pierde?

Pe termen mediu si lung, vom pierde toti, pentru ca odata cu prabusirea IMM’urilor sub uriasa provara fiscala si a facturilor pe care trebuie sa le plateasca pentru a supravietui, optiunile se vor reduce considerabil si odata cu ele si libertatea de a mai alege ceva, fie si cand vine vorba alegerile electorale ce vor fi reduse la a alege intre dracu si taica’su, in vremea in care multi vor prefera sa se complaca in comunismul de rit nou, „ca astia ne dau, maica!

De unde s’au luat banii pentru pomeni electorale

Pana vin banii ce urmeaza sa fie trasi odata cu alea zece piei de pe IMM’uri, cornul abundentei guvernului pentru pomeni electorale a fost umplut din taierile de fonduri ale ministerelor vitale pentru dezvoltare, realitatea defapt aratand cam asa:

Opinie personala

Asadar, ne asteapta un 2023 de poveste, un an preelectoral in care din populismul politrucilor, care vor o tara de oi la limita supravietuirii dar cuminti si supuse, se vor arunca banii cu nemiluita din visteria unor ministere vitale pentru o tara care se vrea dezvoltata, vor trage tot ce pot de pe spatele micului privat, iar restul il vor completa din traista imprumuturilor cu dobanzi astronomice ce vor duce tara asta pana la pragul la care va ajunge intr’un final sa fie vanduta pe OLX. Cei saraci vor fi si mai saraci, traind doar din iluzia ca le e mai bine si ca exista iluzoria speranta. Cei din asa zisa patura de mijloc, vor vedea neputinciosi cu ochii lor cum li’se va ruina munca de o viata si stabilitatea ce o credeau meritata se va duce odata cu ultima piele ce le tinea de frig. Cei bogati vor fi si mai bogati si vor avea si mai multa putere, dreptul la alegere al oilor reducandu’se la intre a supravietui sau nu si totul va depinde de cat de cuminti si supuse sunt, in pespectiva unui noi si europene „Epoci de Aur”, de care crezusem ca am scapat in urma cu 33 de ani.

Sanatosi sa fim, ca doctori si medicamente nu avem, dar macar sa privim cu detasarea unei minti odihnite, ca obosita de scoala nu se mai pune problema.

15 comentarii la „2023, anul cornului abundentei in pomeni electorale”

  1. Să gândim pozitiv, tovarășe Ice.. există și scenarii cu final diferit
    1. Continuăm tâmpenia cu ajutorul pentru Ucraina, până rușii nu au încotro și dau cu nucleara, și se rezolvă cazul, ne întoarcem în epoca de piatră, unde până și Greta ar fi fericită
    2. Rușii se țin de cuvânt, fac una cu pământul Ucraina, și obligă inamicul, adică NATO, să se retragă acolo unde se convenise când a picat cortina de fier – și scăpăm de ciolaci, userei, speciali și progresiști..
    Să ne rugăm pentru război, că pacea arată nașpa rău de tot..

    Răspunde
    • Nu imi vine nici mie sa cred ca am ajuns sa zic asta, dar pacea pare acum o prespectiva mai infricosatoare ca razboiul. Ce vremuri am ajuns sa traim…de parca nu ne ajunsesera prin cate am trecut intr’o viata de om.

      Răspunde
  2. Pot sa dea cate pomeni vor, pe cine sa aleaga oamenii? Toti sunt niste mizerabili, o apa si un pamant toti, slugi nenorocite ce tin tara asta in saracie, desi nu ar fi nevoie de toate pomenile astea intr-o tara care are de toate, de la energie si gaze la mancare, ape si paduri, cat a mai ramas din ele. Neam de prosti care ae bucura la miezuri, pana nici alea nu or sa mai fie si or sa joace toti cum li-se canta pentru ele. Trist viitor se arata, dar vorba domnului Cola, poate avem o farama de noroc.

    Răspunde
    • Libertatea este cea mai grea povara pentru oameni si tocmai de aia multi renunta atat de usor la ea, desi prin constructie sunt niste finte libere! Acesta este paradoxul omului de la Creatie incoace.

      Răspunde
    • Stii care e paradoxul paradoxurilor? Daca eram o tara cu zero resurse si bogatii, nu eram saraci pentru ca nu atrageam sacalii si traiam omeneste si frumos, in legea noastra. Nu dadeam p-afara de bogatie dar nici nu muream de foame. Si poate eram si mai omenosi. Toate bogatiile s-au dovedit a fi un blestem pe capul nostru. Parerea mea!

      Răspunde
  3. Pomenile alea vor fi ca-n povestea lui Itzic care s-a plans lui Rabi ca traieste prost. Asta va fi faza nr1. Dupa alegeri va urma povestea cu Ivan Ivanici care a fost premiat de partid, stiti voi. Asta va fi faza nr 2. E posibil sa mai existe un film in festivalul mondial, ala in care democratii din State vor face TOTU’ sa nu piarda cascavalul si atunci nu vor mai exista nici pomeni, nici castigatori nici nimic. Ca sa va ridic moralu’, eu cred ca filmul asta va rula pe ecrane. Acum zambitzi, va rog! beach

    Răspunde
  4. @wtf
    Stii povestea cu pesimistu’ si optimistu’, sunt convins. Asadar, sunt optimist, stiu ca se poate si mai „bine”. Si mai stiu ca intotdeauna mai binele invinge binele. Da’ n-am nici o vina, va jur! (citat aproximativ din „Eu sunt Mefisto” pardon drinks

    Răspunde
  5. Pai e mai simplu sa bage pe carduri bani decât să își piardă timpul să împartă alimente.

    Doar ai văzut și tu ce drumuri sunt prin unele localități…vrei să își murdărească mașinile și pantofii de firma ?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura