ChatGPT, efectele adverse ale vaccinurilor anti covid, agenda WEF de la DAVOS si interzicerea aragazele cu gaz pentru gatit

In linistea pauzei mele de detasare doar stau si observ subiectele rostogolite la vale atat in mainstream media, cat si pe retele si bloguri, in umbra trecand usor subiectul razboiul din Ucraina unde incep sa banuiesc ca la ce efort si finantari se baga in alte forme de nutret pentru mase, lucrurile nu stau chiar bine pentru intreaga implicare occidentala, ba dimpotriva. Asadar, pe scurt despre fiecare.

ChatGPT

Peste tot se discuta subiectul asta, pentru cine din greseala nu a aflat despre ce e vorba, in mare avem de a face cu (inca) un chatbot al unei forme de inteligenta artificiala care ofera raspunsuri la diverse intrebari ce i’se pun intr’un chat, tot cam la fel cum o face si  AI’ul Google de ani de zile, cel din urma oferind insa niste link’uri contextuale la intrebarilor care s’au tot scris in casuta de cautare de ani buni de zile, ca sa nu mai vorbim de industria jocurilor a lucrat intens la dezvoltarea AI’urilor predictibile la comportamentul uman, in 1996 DeepBlue, dezvoltat de IBM, provocandu’l la o partida de sah pe Garry Kasparov. Asadar, desi toata lumea e entuziasta, acest chatbot AI nu este primul in forma asta, de la ELIZA (1966) si PARRY (1972), forme de AI bazate pe tipare si pana azi, multe forme de AI au devenind ulterior afaceri, Alexa de la Amazon, Andreea de la Vodafone,  Siri de la Apple sunt doar cateva exemple celebre de asistenti virtuali bazati pe un AI care a fost antrenat de toti cei care i’au utilizat de’a lungul anilor, tot la fel cum este antrenat acum si ChatGPT de toti cei care se interactioneaza cu el. La fel cum in 1984, parea imposibila varianta in care cartea numita „The Policeman’s Beard is Half Constructed„, sa fi fost scrisa de Racter(AI), tot asa acum vreo 10-15 ani vi’se parea SF sa interactionati cu o masina la banca, azi o faceti zilnic, bancomatele de altadata care doar eliberau numerar, azi luand forma unor entitati virtuale care indeplinesc toate operatiunile de care candva era nevoie de un operator uman. La fel e si prin supermarketuri, la fel si prin benzinarii, la fel si la operatorul de cablu, apa, electricitate, comenzi online, curieri, etc. In concluzie, entuziasmul de a se distra toata lumea gratis cu el va trece, dezvoltatorii ChatGPT anuntand deja ca urmeaza lansarea unui pachet premium pentru utilizari, partea gratuita ramanand doar ca un soi de demo destul de cretinel de care lumea se va plictisi in timp. Daca va intrebati ce parere am eu despre acest AI, sa fiu sincer nu am fost deloc curios sa ma ofer cobai in dezvoltarea lui, dar din ce am vazut, cel putin cat o sa traiesc eu, blogul asta nu e in pericol sa fie scris de acel AI, viata grea urmand sa aiba restul companiilor din BigTech, companii care oricum nu se aflau in cea mai buna perioada a istoriei lor, asadar, sa fie la ei, nu e panica man, despre AI o sa scriu candva un articol dedicat ca sa ramana.

Efectele adverse ale vaccinurilor anti covid

Daca acum un an de zile indrazneai sa spui ceva legat de asta, erai lapidat in piata publica de toata lumea, prin social media si mass media duduind reclamele la vaccinurile cele sigure. In fruntea propagandei provaccin aliniindu’se toti care azi ii vedeti in prima linie a dezbaterii despre efectele adverse grave ale vaccinurilor anticovid care, chipurile, ar fi fost ascunse pana azi! In realitate aceste efecte adverse grave nu au fost ascunse niciodata de nimeni, ci doar cenzurate draconic si folosite conform intereselor de toti cei care azi ar trebui sa fie facuti responsabili de genocid, numarul celor care au suferit efecte adverse find unul urias in statistici si probabil de vreo zece ori mai mare in realitate, deoarece nimeni nu i’a monitorizat pe cei vaccinati dupa ce au fost intepati ca niste vite prin parcarile mall’urilor, maghernite improvizate prin piete si alte locatii total improprii pentru ceea ce ar fi trebuit sa fie un act medical. Mi’am asumat toate riscurile si am scris inca de atunci multe lucruri despre acest subiect, m’am documentat serios, am pus intrebari si dezbatut, am tras semnale de alarma asumandu’mi vreme de mai bine de doi ani de zile toate criticile, injuriile, acuzatiile si lapidarile publice sau personale direct in freza, acum nu mai am ce scrie pe acest subiect in afara de Dumnezeu cu mila si faptul ca oamenii nu au invatat absolut nimic, desi ar fi fost bine sa inteleaga ca progresul real al stintei umane si evolutiei nu este bazat pe „crede si nu cerceta”, ba dimpotriva!

Agenda WEF de la Davos

Luni va avea loc intalnirea anuala a WEF de la Davos, la care vor participa numerosi invitati, de la sefi de state, la sefi de servicii secrete si cam toata protipendada progresist globalista. In jurul acestei intalniri a inceput deja iursul dezbaterilor, aceasta intalnire find importanta pentru cei care incearca sa inteleaga ce au de gand aceste „elite” ca urmatorul pas al viitorului omeniri. In teorie merg pe o agenda prestabilita, in realitate situatia pare destul de disperata pentru maimutele ce conduc corabia ce pare sa ia tot mai multa apa, motiv pentru care dezbaterile de anul asta sunt legate de mama mamei crizelor, care in acest an se vor suprapune, frica „elitelor” find ca situatia ar putea degenera si scapa de sub control odata cu revoltele datorate extinderii razboiului, foametei, crizei financiare si energetice. Ca sa folosesc un termen popular, pana si baietii astia recunosc ca e cam belita, iar intalnirea asta e una in care se spera (in desert) la niste solutii.

Interzicerea aragazele cu gaz pentru gatit

Stirea a creat iures in intreaga lume occidentala, luarea in considerare a unei asemenea masuri la nivelul UE si in USA find bazata pe un asa zis „studiu” realizat de trei ONG’uri care au beneficiat de promovarea asigurata de celebrii GreenPeace, motivul interziceri argazelor cu gaz in bucatarii find asa zisa „poluare masiva a bucatariilor” rezultata in urma arderi gazelor si cazurile de asm provocate de utilizarea acestor aragazuri in bucatarii. Desi deocamdata nu s’a impus nimic in acest sens, ci doar s’a testat reactia oamenilor in acest sens, aceasta s’a dovedit a fi una cel putin la fel de exploziva si ca si gazul din butelii, motiv pentru care, ca sa fiu cat de sincer pot, prea curand nu cred ca va exista o asemenea impunere, dar cu siguranta ca va exista o taxa, la fel ca si cea pentru centralele termice care ard gaz, pe modelul, „uite ca va lasam sa le folositi in continuare, dar trebuie sa platiti pentru „privilegiul” asta!” si cred ca despre asta este defapt vorba, plus inca o petarda aruncata pentru a distrage atentia de la uriasele probleme reale din societate. Pana sa fie interzise, da’ti o geana pe la Emag si cumparati’va unul bun, pentru ca sunt la reducere. victory

La final

Daca tot sunt in pauza mea de detasare, am zis ca macar atunci cand scriu sa scriu cate ceva si tocmai de aia am scris despre cele mai importante subiecte ce creaza dezbateri la acest moment. Ca de obicei, daca simtiti nevoia sunteti bineveniti cu opinii pe la comentarii pe subiectele astea sau orice considerati ca ar merita dezbatut in afara de ce mi’a atras mie atentia!

interzicerea aragazele cu gaz pentru gatit 496x480

15 comentarii la „ChatGPT, efectele adverse ale vaccinurilor anti covid, agenda WEF de la DAVOS si interzicerea aragazele cu gaz pentru gatit”

  1. Este evident ca se dau teme de discutie boborului, teme pentru toate gusturile pentru a nu vedea dezastrul iminent. Pana una-alta e bine, in general, e bine, important e sa fim sanatosi ca nu stiu daca AI-ului ala o sa ii pese de noi cand va veni vremea sa faca numaratoarea oilor din tarc, bine ca inca pe aici macar scrie un OM! laugh

    Răspunde
  2. Noi nu ne-am vaccinat ca suntem anti vaccinisti, ci ca nu am avut incredere in ceva ce se dadea gratis fara nici o explicatie despre ce contine acel vaccin si studii independente care sa fie facute in ani de zile si sa releve ca este ok. In rest desi m-au injurat chiar si cunoscuti, copiii mei au toate vaccinurile, si eu la fel, dar sunt din cele care se fac de zeci de ani si se cunosc toate efectele adverse, comparativ cu astea care chipurile nu aveau! Acum e nenorocire din cate vad, dar in afara de vorbe nimeni nu pateste nimic si nici nu va pati, pentru ca in toata mizeria asta au fost toti implicati, de la varful UE si USA pana la cei mai de jos si in timp nimeni nu poate sti ce alte lucruri or sa mai reiasa, ca din cate vad, desi nu sunt fana teoriilor conspiratiei, cam tot ce se zicea ca sunt niste conspiratii s-au dovedit ca nu prea sunt conspiratii. Legat de interzicerea aragazelor, nu mai mai mira nimic, trebuie sa mancam doar rame si gandaci din punga, doar ni s-a spus asta.

    Răspunde
  3. Un rezumat la paragraful despre ai, scris de AI :”Paragraful discuta despre chatbot-ul AI numit ChatGPT, care oferă răspunsuri la diverse întrebări. Se menționează că aceasta nu este prima formă de AI de acest tip și că multe forme de AI au devenit afaceri în prezent. Se face o comparație cu jocurile de șah și se menționează că entuziasmul pentru acest chatbot va trece odată ce dezvoltatorii anunță lansarea unui pachet premium pentru utilizare. Autorul exprimă opinia că AI-ul nu va afecta blogul său în viitorul apropiat, dar subliniază că acest subiect va fi abordat într-un articol dedicat în viitor.”
    90% din ceea ce facem, gândim sau spunem este ‘rutina’, iar partea asta poate fi înlocuită de ai.. părerea mea despre faptul că suntem sufocați de aberații pe net și nu numai, este legată că un număr neprecizat , dar mare de tot, de știri, postări, opinii, sunt deja generate de boți, dar noi nu știm.. faptul că nu se întâmplă ceva spectaculos în legătură cu folosirea AI este legat nu de performanță, ci de faptul că un bot nu cumpără shaorma, deci nu plătește TVA, nici impozit pe salarii nici fond de pensii .. dar sunt locuri unde s-au automatizat chestii la greu deja, dar ne facem că nu le vedem.. realmente, pe moment, faptul că putem deosebi o frază scrisă de un bot de una scrisă de un om, e legata de faptul că omul face greșeli gramaticale, ortografie, etc .. cât despre vaccin, eu m-am vaccinat, și nu am avut efecte adverse, nu am făcut nici infarct ( mai este timp, dar oricum intru in grupa de risc, cu vaccin sau fără).. problema pe care o văd e legată de profiturile nesimțite ale pharma, lockdown-ul care a ajutat la dezastrul economic de azi și mulțimea de probleme de sănătate de azi, provocate de blocarea sistemului medical vreme de doi ani.. și balamucul cu gripa din iarna asta, tot de la lockdown se trage, nu de la vaccin.
    Cât despre aragaze și alte cele, nu se va întâmpla nimic deosebit, dacă vom avea gaz vom avea și aragaz, dacă îl mai enervăm pe Putin mult, o să folosim aragazul să jucăm ping pong la perete, și atât..

    Răspunde
    • @cola
      Legat de ChstGPT, din acest studiu, https://arxiv.org/pdf/2210.07321.pdf , concluziile:
      „În acest studiu, am oferit o imagine de ansamblu cuprinzătoare a metodelor de detectare a textelor generate de mașini, evaluând cu atenție beneficiile tehnice și sociale ale diferitelor abordări și incluzând cercetări noi, axate pe subiecte precum robustețea adversarului și explicabilitatea. Am oferit un context pentru această trecere în revistă cu o prezentare generală a modelelor de generare a limbajului natural (NLG) și o analiză aprofundată a modelelor actuale de amenințare. Explorarea noastră a amenințărilor modelelor de amenințare, atunci când este privită alături de studiul nostru privind cercetarea aplicată în domeniul detectării, sugerează că actualele modele de amenințare specifice domeniului nu sunt adecvate pentru a se apăra împotriva marii majorități a viitoarelor modele de amenințări.
      Concluzia noastră centrală este că domeniul de detectare a textelor generate de mașini are o multitudine de probleme deschise care necesită atenție urgentă pentru a oferi apărări adecvate împotriva modelelor NLG disponibile pe scară largă. Existența metodologii de detecție existente nu reflectă adesea setările realiste de dezechilibru al clasei și de model generativ necunoscut și nici nu încorporează suficiente metode de transparență și corectitudine pentru a se asigura că astfel de sisteme de detecție nu vor cauza ele însele prejudicii. Prevenirea abuzului pe scară largă al modelelor NLG va necesita un efort coordonat în toate domeniile tehnice și sociale – alinierea între cercetătorii în domeniul inteligenței artificiale, securitatea cibernetică, profesioniști în domeniul securității informatice și experți non-tehnici va fi esențială pentru ca oamenii să realizeze beneficiile modelelor NLG de mare capacitate, reducând în același timp daunele sociale cauzate de abuzul inevitabil al acestora.”

      @ice,
      Am un comentariu în moderare, jur că n-am în el sudălmi de Greta și nici apologia fraților Tate n-o fac…

      Răspunde
  4. Eu zic sa stam calmi. Totul se va rezolva cu Ultimul. Dupa aia poate aparea Renasterea. Ca la IT, cand scula nu mai duce, se face un fresh install. Sau ca la case, se rade la temelie si apoi se ridica alta, mai mandra si mai ortomana. Dupa aia, AI-ul poate incerca o noua duma dar doar dupa ce mai trec odata cei 10 mii de ani de noua/veche evolutie. Dupa cum v-am mai zis, Purgatoriul e sanatate curata! focus drinks
    PS E un baiat in State, il cheama Scott Ritter si se roaga de toti: proove me wrong! Oare are cineva sanse?

    Răspunde
  5. Nu știu când se va ajunge să se întâmple, dar deja vedem malware scris de ChatGPT circulând, https://arstechnica.com/information-technology/2023/01/chatgpt-is-enabling-script-kiddies-to-write-functional-malware/ .
    „[…] within a few weeks of ChatGPT going live, participants in cybercrime forums—­some with little or no coding experience­—were using it to write software and emails that could be used for espionage, ransomware, malicious spam, and other malicious tasks.

    “It’s still too early to decide whether or not ChatGPT capabilities will become the new favorite tool for participants in the Dark Web,” company researchers wrote. “However, the cybercriminal community has already shown significant interest and are jumping into this latest trend to generate malicious code.”
    Last month, one forum participant posted what they claimed was the first script they had written and credited the AI chatbot with providing a “nice [helping] hand to finish the script with a nice scope.”
    The Python code combined various cryptographic functions, including code signing, encryption, and decryption. One part of the script generated a key using elliptic curve cryptography and the curve ed25519 for signing files. Another part used a hard-coded password to encrypt system files using the Blowfish and Twofish algorithms. A third used RSA keys and digital signatures, message signing, and the blake2 hash function to compare various files.” Check Point Research report, https://research.checkpoint.com/2023/opwnai-cybercriminals-starting-to-use-chatgpt/ .
    Codul generat de ChatGPT nu este atât de bun, dar este un început. Iar această tehnologie va deveni din ce în ce mai bună.
    Ceea ce contează aici este faptul că le oferă hackerilor mai puțin calificați – imbecili incapabili să scrie câteva linii de cod – noi unelte.
    https://www.techtarget.com/searchsoftwarequality/news/252528379/ChatGPT-writes-code-but-wont-replace-developers .

    Astfel, în sensul definit de cib, să fim optimiști !
    crazy

    Răspunde
    • Cu trei link’uri EXTERNE ai „pretentii” cand mie imi „modedeaza „unul? laugh Apreciez orice comentariu, dar fara protectii, ati ura blogul la ce prapad ar fi pe aici! smile

      Răspunde
  6. Nu ma pricep la cibernetica sau automatica, din contra, sunt un pafarist calificat. Dar pot intelege ca diferentele dintre modul de operare al creierului uman si un calculator, indiferent cat ar fi de performant, sunt uriase. Da, viteza de calcul este unul din criteriile de baza ale calculatorului. Dar mie mi se pare ca modul de integrare si complexitatea operatiunilor din creier sunt infinit mai mari decat cele pe care un calculator le poate face. Nu cred ca vreodata un calculator va reusi sa aiba imaginatie si sa faca proiectii de viitor doar pe baza unor algoritmi oricat de stufosi, pen-ca (si aici intervine asa numitul punct de sprijin si de reper al omului-credinta) nu exista „scanteia divina”, cea care se pare ca ne-a facut unici pe aceasta planeta, chiar daca anatomic nu ne diferentiem prea mult de colocatarii necuvantatori de pe coaja numita Terra. Parerea mea! drinks

    Răspunde
    • Problema reală, mă refer la AI, constă nu în creativitatea mașinii, cât în faptul că mașina nu uită și are o enormă viteză de a analiza și copia tipare ideatice, fără a face erori de sintaxă în orice limbaj formal , limbaje independente de context.

      O reformulare a ce am scris mai sus ar fi că nu vom încredința la aterizare manșa avionului unei AI, la decolare însă, da.
      Cert va decola mai eficient decât un pilot uman, cert va ateriza mai eficient prin picaj.

      focus

      Răspunde
      • Ha, ha, buna asta cu avionul! rofl bravo
        E chiar buna analogia cu societatea actuala. Am decolat bine cu ajutorul calculatoarelor si acum suntem clar in picaj, se pare tot datorita lor.

        Răspunde
        • https://youtu.be/5ESJH1NLMLs , pentru când vei avea timp.
          Lectorul va analiza și accidentul de la Balotești , https://youtu.be/5ESJH1NLMLs?t=773 . Păstrează discreția, autoritatea aeronautică autohtonă a lipit batista pe țambal.

          Sper să fii discret, rămâne între noi doi și jumătate de mapamond, o AI antrenată să distingă pisicile din diferite imagini, după ce a fost alimentată cu zeci de mii de imagini cu pisici și alte animale, dacă are o rată de eroare de 3%, este dată în producție și este considerată un succes.
          Un copil cu IQ mediu, de 4 ani ȘTIE în ce imagini apare pisica și în ce imagini pisica este absentă, cu o rată de eroare nesemnificatvă statistic în raport cu orice AI.

          p.s.
          @ice,
          Iartă-mă , nu abuzez de link-uri. Când comunic am nevoie de referințe, când aberez, nu.

          Răspunde
          • @wtf
            Sper sa nu ajungem sa experimentam pe pielea noastra „the safety of autonomous EV-s” spre ex. Sau poate ar fi nevoie de astfel de dezastre, poate, poate vom invata ceva, desi ma indoiesc. Din pacate omul, cu toate descoperirile sale, la nivel de spirit de conservare ca specie, se afla sub nivelul oricarei amarate de rame. Eu inca n-am auzit de o alta specie care sa se autodistruga cu atata veselie si entuziasm. Din pacate, sampoanele actuale pentru creiere sunt extraordinar de eficace. drinks
            Nu stiam de ce imi placeau mie cazanele cu directie neasistata, cu carburator cu cablu si frane fara ABS. Iote d-aia pen-ca calculatoare si IA ma calca pe bataturi si-mi dau peste mana/picior. Sa le ia dreaq! Era mai distractiv pana si sa scrii si sa primesti scrisori pe hartie, ca oamenii normali, asteptarea unei vesti creand (creind, ca nu mai stiu cum ma-sa se mai scrie in romana asta moderno-euroatlantica) emotii atat de firesti.

  7. Am intrat acum cateva zile pe un space, unde se discuta subiectul AI. Dupa parerea mea, subiectul AI este noul corona…Oamenii vorbesc de lucruri diferite; unii intelegeau roboti, altii vorbeau de Alexa, unii despre Google, altii bateau rau campii, unora le era teama de consecinte, iar „cunoscatorii” asigurau ca este spre binele nostru, nu exista nici un pericol. Despre ChatGPT nu stiu prea multe. Copii mei au fost foarte entuziasmati si au probat o zi, doua. Despre corona chiar stiu, numai ca oamenii, indiferent de opinii, au obosit sa discute despre subiect. Si intre Davos si aragaze cred ca exista o legatura. Au aruncat petarda, tocmai pentru ca urmeaza Davos si trebuie intr-un fel sa arate ca sunt preocupati si activi

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura