Amintiri din comunism …

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

3 Responses

 1. Nautilus says:

  De fapt cea mai durabilă moştenire a “generaţiei pierdute” urbane şi în principal bucureştene -mai rezistentă decât ura, decât invidia, lăcomia sau cocălărismul şi mai frustrantă decât toate la un loc- este alta, şi se datorează mai puţin (co)mu(n)iştilor.

  E vorba de obiceiul de a gândi în obiective precise, clare, bine definite.

  “Mâine am teză – vreau 10”, “mâine am examen – trebuie să-l iau”, “mâine am interviu – mă duc să-mi cumpăr cravată”, “peste 3 luni vine vara – trebuie să slăbesc 5 kg”, “am strâns xxxx EUR – îmi cumpăr maşină”, “dau la facultate – trebuie să ies contabil/avocat/doctor/arhitect”, “peste 1 lună sunt alegerile – mă duc să-l votez pe X”.

  În mod curios, nu ne-am ales cu asta din (co)mu(n)ism, ci din nesiguranţa anilor ’90. Nu pleca de la serviciu că nu mai ai ce mânca, nu fă prostii că te dă afară din şcoală şi rămâi pe drumuri etc – motiv pentru care fiecare gândea în obiective mici şi precise, pe termen scurt, fiindcă nu ştiai ce va aduce viitorul.

  De asta “generaţia pierdută” pune problema de fiecare dată robotic: vreau X, ce trebuie să fac? Ca şi cum ai fi în faţa unui aparat şi întrebi: pe ce buton trebuie să apăs?

  Cum întreba tipul de pe 4tuning: dacă am bani de ieşit în oraş, am maşină, am înfăţişarea potrivită, am ţoale etc de ce nu se uită Marghioliţa la mine? Să îmi cumpăr BMW ca vecinu’ Gigel?..

  Şi dacă îţi cumperi BMW şi Marghioliţa tot nu se uită la tine, ce faci? laugh

  ~Nautilus

 2. ice4you® says:

  Cumva in spatele a ceia ce ai scris sta tot frica si ura. Din punctul meu de vedere niste obiective clare te ajuta sa evoluezi si in acelasi timp sa stii in ce directie mergi … nu cred ca rigiditatea lor este problema … ci faptul ca ne’am obisnuit sa avem niste fixuri de genul: “de 10 ani sudor am fost eu sudor caut sa ma angajez”.

  Ma bucur ca am ocazia sa discut cu cineva care are toate vorbele la el. Multumesc! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.