Antica Apocalipsa (Ancient Apocalypse)

Ca sunt pasionat de istorie cred ca e destul de evident pentru oricine citeste pe aici, mi’a placut inca din scoala unde am fost elev de nota 10 la materia asta, lucru care nu pot sa il spun despre matematica si fizica.  laugh Avand in vedere pasiunea asta a mea, pe langa cartile ce le’am citit de’a lungul timpului sunt si un mare fan al documentarelor pe care le devorez pe unde le prind, pachetul meu de televiziune cuprinzand tot ce inseamna canale dedicate, desi in ultimi ani, History e mai mult despre Storage Wars decat despre istorie si o spun cu amaraciune. Norocul e ca intre timp a aparut tot mai multe canale de streaming, care au inceput sa adauge tot mai multe documentare in oferta lor si ca tot e weekend, va recomand unul dintre ele, eu il urmaresc pe Netflix.

Antica Apocalipsa (Ancient Apocalypse)

Documentarul „Antica Apocalipsa” este realizat de controversatul Graham Hancock, un jurnalist care de zeci de ani cutreiera lumea si incearca sa demonstreze faptul ca istoria cunoscuta de noi astazi este una deformata datorita faptului ca din ea lipseste o uriasa si esentiala parte si anume cea a unor civilizatii din preantichitate, care au fost cel putin la fel de avansate tehnologic si social ca cea pe care o cunoastem noi astazi. In sprijinul teoriilor sale cotroversate in lumea istoricilor si a arheologilor, Graham Hancock aduce cateva argumente elementare bazate pe descoperiri arheologice ignorate de ani de zile de lumea stintifica, sau in cel mai bun caz, cercetate superficial si cu rezultate nepublicate, lumea stintifica multumindu’se sa mearga ma degraba pe niste simple presupuneri teoretice decat pe dovezi palpabile, desi stinta exact pe asta se bazeaza, ignorand in acelasi timp incercarea de a intelege si pune intr’o lumina pragmatica mitologia si legendele cunoaste ale lumii care pot oferi indicii cu privire la o altfel de poveste a umanitatii.

Opinie personala

Fie ca sunteti sau nu pasionati de istorie, va recomand acest documentar in 8 parti macar ca si o tentativa de istorie contrafactuala, in care mitologia si legendele lumii sunt puse intr’o cu totul alta lumina, din serial rezultand ca o concluzie si faptul ca evolutia stintei umane s’a lovit in ultimi ani atat de lenea oamenilor de stinta cat si de autosuficienta lor aroganta, in lumea istoriei si arheologiei existand aceiasi ideologie a adevarului absolut pe care o intalnim in toate domeniile stintei moderne ce se multumeste mai degraba cu povesti empirice, motiv pentru care nici evolutie nu am mai prea vazut de la energia electrica incoace.

2 comentarii la „Antica Apocalipsa (Ancient Apocalypse)”

  1. In Geologie exista un concept numit „principiul actualismului”. Adica totul se repeta pe o spirala a timpului, doar ca la nivele diferite. Eu unul, sunt convins ca pe Terra au existat civilizatii umane care la un moment dat s-au autodistrus, exact cum facem noi azi. Omul nu este pur si simplu rezultatul evolutiei speciilor, omul este o Creatie. Din pacate, Creatorul incearca in mod empiric imbunatatirea produsului. De aici si multele „fails”. E adevarat ca in urma ultimelor evenimente de pe plan mondial s-ar putea ridica si intrebarea: cine a fost mai intai, omul sau maimuta? Acum, cine stie raspunsul, chiar merita marele premiu „Claba Oscarului”! drinks

    Răspunde
    • Nu mai departe de Biblie avem confirmarea faptului ca au existat asemenea mari civilizatii care s’au autodistrus in urma decaderii morale si a mandriei prostesti si nu vorbim doar de Marele Potop al lui Noe, dovezile existentei acestor civilizatii find descoperite in ultimi ani, desi pana atunci erau considerate a fi doar niste „mituri” biblice. Asemenea relatari mai mult sau putin dovedite exista si in alte culturi, serialul asta reusind cumva sa le adune la un loc, dar nu’i pasa nimanui, pentru ca adevarul e unul incomod si nu slujeste nimanui si cu atat mai putin „zeilor” lumii in care traim noi azi. smile

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura