Basescu si regalitatea


Regele nebun, ataca prin ultimele declaratii din presa, Casa Regala a Romaniei, dandu’se cu parerea intre doua pahare, despre Regele Mihai si faptul ca ar fi fost sluga rusilor.

Parerea mea despre casele regale in general este destul de clar exprimata si daca nu s’a inteles de acolo, atunci mai repet odata aici, ca in general aceste case regale nu au fost departe de niste parazitii care mereu au trait din munca altora, doar pentru ca s’au nascut cu un nume. Am spus asta ca nu cumva in cele ce voi scrie in continuare sa se creada ca ma numar printre cei care aplauda sau ridica in slavi monarhia. Cu toate astea, ca tot citeam la Robi un articol si parerile de pe acolo … din punctul meu de vedere, un biet marinar care a profitat de niste mintii proaste ca sa ajunga unde a ajuns, astazi nu are nici un drept sa coboare atat de mult in istoria acestei tari si sa faca niste acuzatii mai mult sau mai putin fondate din postura de presedinte! Pe langa faptul ca ne dovedeste (daca mai era nevoie) ca in ce priveste istoria este la fel de paralel ca si cu toate in rest, o face si ca un gest de disperare cand a vazut ca povestile cu mineri si comunisti nu prea mai tin, decat la o mica parte din mintile slabe carora le’a fost pusa o stampila in mana.

Gestul acestui pamflet de presedinte, nu este surprinzator, atata vreme cand pentru a castiga niste alegeri este in stare sa ne imparta tara cui are chef sa ia o parte din ea singura lui conditie fiind sa ramana cu bucata cea mai mare. Actiunile lui nu sunt deloc suprinzatoare cand tot ce a stiut sa faca mereu, a fost sa toarne gaz pe foc, indiferent de situatie si prin asta a reusit mereu sa abata atentia maselor de prostime, de la lucuri  cu adevarat importante, la tampenii care ulterior sa fie dezbatute si despicate in mii de fire de toata massmedia in timpul in care el isi facea meandrele linistit.

Tot la Robi am vazut pe cineva care postase ceva legat de Carol II, care intradevar a fost departe de cel mai mare roman, Carol I, insa in istorie sa nu uitam ca nu el a fost cel care a dat tara degeaba Germaniei Hitleriste ci consiliul de coroana din care facea parte membrii partidelor istorice ce azi se bat cu patriotismul in piept! Faptul ca nemtii au intretinut masina de razboi germana cu petrol romanesc este foarte adevarat, dar pentru asta au platit in aur, aur ce a luat calea trezoreriei statului.

Ma opresc aici … ca ma abat inutil de la subiect, incercand sa combat niste oameni pentru care istoria s’a terminat acolo unde incepe defapt, iar Base este unul dintre acestia!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

5 Responses

 1. Robintel says:

  Foarte bine zis, mai ales la partea asta: “nu el a fost cel care a dat tara degeaba Germaniei Hitleriste ci consiliul de coroana din care facea parte membrii partidelor istorice ce azi se bat cu patriotismul in piept! Faptul ca nemtii au intretinut masina de razboi germana cu petrol romanesc este foarte adevarat, dar pentru asta au platit in aur, aur ce a luat calea trezoreriei statului.”

 2. lupeneanul says:

  Ba eu cred ca el a dat-o. din 1930 pana in 1940, el s-a jucat cu clasa politica exact cum se joaca basescu acuma. De camarila regală, ati auzit? Daca nu stiti, din 38 pana in 40 in romania s-a instalat un regim totalitar, exista un singur partid legal, condus de slugile lui Carol II. deci toti membri consiliului de coroana erau slugile lui.

  iote : http://enciclopediaromaniei.ro/w/images/8/85/Carol_al_II-lea_%C5%9Fi_Hitler.jpg

 3. ice4you® says:

  Iti spun un singur lucru: de prusac ce era, nu ar fi plecat capul nici daca i’l taia careva! Da acel guvern a fost, insa era impus intr’o situatie de extrema urgenta in care tara era intr’un haos general! Fara asta, tara probabil ar fi intrat intr’un colaps/razboi civil.

 4. lupeneanul says:

  gandeste-te ca vorbesti de omul care a renuntat de 3 ori la statutul sau de alteta regala, de doua ori pentru niste 3,14zde…

 5. ice4you® says:

  Pe blogul asta NU TREBUIE SA TE CENZUREZI! laugh Am eu o vorba:

  “uneori un singur cuvant, pe care altii il considera vulgar (desi vai pula lor sunt) spune mai mult decat 10000 de cuvinte frumoase!”

  Deci … laugh

  E mai bun Basel cu pizda lui de Nutzi care ne invata cum e cu dezvoltarea dupa ce a supt pe sub birouri?! laugh

  Important este ca a ramas vertical in decizii si incapatanare cand a fost vorba ca tara asta sa se duca dracului. A facut multe prostii, i’au placut muierile (e uman, apreciez oameni care sunt dincolo de regi se recunosc oameni fara sa le pese de opinia publica si faptul ca pentru asta ii va bate istoria in cuie) dar nu a dat’o la invartit cand a fost vorba sa pupe vreun cur, cum romanii au facut’o mereu. laugh