In vremea in care toata lumea isi schimba telefonul ca ciorapii, eu mi’am comandat o baterie noua la telefon si nu pentru ca sunt zgarcit si nici nostalgic, ci pentru ca telefonul pe care il am de vreo 6 ani deja (da, 6 ani), pentru mine este mai mult decat suficient pentru ca m’am ferit cat de mult am putut de dependenta de smartphone, il folosesc mai mult ca ceea ce este destinat sa fie, adica ca un telefon cu care efectuez si primesc apeluri, ceva chat la nevoie, din cand in cand o navigare pe internet/mail, sporadic Waze si, pe ici colo, cate un foto/video FHD/4K, la partea de camera stand inca mult mai bine decat multe modele de telefoane noi din zona mainstream.
Baterie noua la telefon
Pentru ca estetic se prezinta inca acceptabil si este si complet functional, iar de descurcat se descurca onorabil pentru nevoile mele, la batranul meu LG G4 am decis sa ii comand o baterie noua de aici si la doua zile dupa ce am primit’o, recunosc ca m’am ales cu o afacere buna pentru aia 60 de lei cat am dat pe o baterie originala, si cu care l’am resuscitat cat sa mai trag de el o vreme, in plan avand si update’ul la Android Pie, desi inca mai stau pe ganduri deoarece din cate am inteles de la cei care au facut update’ul, acesta ar afecta calitatea camerei, iar deocamdata ma descurc foarte bine si fara el.
Concluzie
Pai nu am scris eu ca sunt deja perfect adaptat „economiei circulare”, dupa ce am trait’o in comunism? Eh, dupa ce repar tot ce se mai poate repara, nu e prima oara nici cand imi cumpar baterie la telefon, alegand atunci modelul asta si pentru ca permitea schimbarea facila a acumulatorului la nevoie, fara sa demontezi nimic in afara de capacul din spate pe care il dai jos foarte usor, obligatie la care din cate am inteles in curand vor reveni multi producatori care intre timp au compactat cat de mult au putut tot ce inseamna device, ascunzand cat de bine au putut si bateriile in interiorul lor, desi, conform noii legislatii a dreptului de a repara, in curand se pare ca vor trebui sa renunte la practica asta si sa ofere din nou acces facil la baterie.
Am un Samsung de vreo 3 ani si ma gandesc si eu sa ii cumpar o baterie noua, ca in rest nu ma plang de el si inca merge foarte bine, doar bateria nu ma mai tine nici o zi macar. Ce ma retine e doar faptul ca bateria este incapsulata, oare se poate schimba?
Teoretic se poate schimba bateria la orice telefon, diferenta e ca la unele mai greu, la altele ceva mai usor, in sensul asta existand destule tutoriale pe net. Despre ce model de Samsung vorbim?
Samsung Galaxy S9
Nu cred ca merge la orice model, am avut un Kruger & Matz luat tocmai pentru baterie, 9000mAh si nici o șansă, au un cip pe baterie si nu poți sa pui altceva, mă gândeam la un moment dat sa-l fac un fel de stație meteo cu ceas dar nu pot sa-l alimentez cu nimic fără cipul ala
La modelele exclusiviste e ceva mai complicat pentru ca probabil trebuie si un update de software care sa recunoasca noua baterie, cam cum e pe la imprimatele moderne care trebuie resetate ca sa recunoasca noul cartus de toner. Samsung Galaxy S9 insa este un model foarte comun, cu un pistol de lipit cu aer cald, o surubelnita si putina rabdare, se rezolva relativ usor, acelasi lucru l;am facut si eu la un alt LG de prin familie, un Q6 si a mers ok.
Tutorial, aici:
https://www.youtube.com/watch?v=rIPE5CXWx9g
Ahaa, MULTAM FAIN! Pai nu pare complicat deloc, am facut eu altele lucrari de chinez batran si mai complicate decat atat. Deci rabdare este, surubelnite am, pistol cu aer cald lipsa, dar am un prieten care mestereste pe acasa cu unul de ala, eventual ma duc cu telefonul la el sa ii dezlipesc capacul si sa vad ce model de baterie sa comand si il las fara capac in spate pana vine comanda. Oare cu un feon nu ar merge?
Foarte putin probabil sa poti obtine cu un banal uscator de par temperatura necesara ca sa inmoi suficient adezivul cu care este lipit capacul, ai nevoie de acel pistol de aer cald pentru asta si,, apropo, grija mare cum incalzesti cu el, steaza’l undeva la maxim 150 de grade si incearca sa incalzesti colturile fara a insista foarte mult asupra unei zone, foloseste o miscare circulara cam asa cum face nenea ala in clip. Succes! 😉
Multumesc de sfaturi, dupa Paste o sa incerc manevra si revin sa va zic daca l-am bulit de tot sau am rezolvat!
Teoretic, nu are ce sa se intample, pana la urma schimbi o baterie la un telefon, nu faci o operatie pe creier!
Păcat că bateriile in ziua de astăzi sunt niște chinezării salbe calitativ.
Eu unul când telefonul se apropie de 2 ani îl mărit…îmi place să fiu în pas cu tehnologia.
Se gasesc si baterii originale care sunt ok, asta ce am luat’o ma tine la fel cum ma tinea aia ce a venit cu telefonul. In pas cu tehnologia e relativa treaba, schimbul real de generatii e undeva pe la 5 ani, restul e mult marketing, dar e o chestiune de alegere a fiecaruia.
Cu LG te poți conecta pe Twitter?!
Daca pe langa plesneala la troll si citeai ce am scris mai mult decat titlu, aflai si la ce il folosesc, deci nu, nu il folosesc pentru retele sociale, e inca un motiv sa elimin dependenta, poate scriu si pe tema asta.
Nici eu nu il folosesc ptr retele sociale, comentez doar la tine pe blog in pauza de masa sau timpi morti pe la munca!
Am si eu un Samsung de vreo sase anisori. Are 4gigi de ram si 128 de gigi de stocare. Camere zmechere. Doar ca la filmare batzaie la focusare si i-am bagat Open Camera ca sa am focusare la infinit. In rest bacteria ca-n prima zi. Daca n-ar fi tokenu’ de banca, mi-as lua o caramida clasica. Oricum poze si video in general fac cu aparatu’ de pozat. Ah, il mai folosesc pentru voice recorder daca vreau sa fac un video cu sincronizare audio-video in postprocesare. E bun, cu o casca dupa ureche prin BT, nici nu se vede ca ala de gavareste la camera are microfon. Ca la mai mult de 1m, microfonul incorporat e galeata. Am aruncat un Moto G7 Power ca i se umflase bacteria. Nu repar, am doua maini stangi. N-am nici scule, nici rabdare. Apreciez pe cei care au. Cheers!
PS Niet retele sociale. Nu servesc! Whatapp pentru vreun document sau poza cu neamurile.
Bateria mea nu murise chiar de tot, dar ajunsesem sa il incarc de vreo doua ori pe zi, modelul asta de telefon find cunoscut ca find destul de energofag. S’a rezolvat cu noua baterie, la modul meu de utilizare il incarc cel mult odata pe zi, adica consumul lui normal. De desfacut nu am desfacut la el decat capac din spate si aia a fost tot.
Anul trecut i-am schimbat bateria la telefonul lui taica-miu (pe care il are de la mine) cu una replace (nu am mai gasit originala) la un LG G3 pentru ca era obisnuit cu el si nu voia sa renunte, iar eu nu am insistat sa imi produc singur dureri de cap, pentru ca pe mine cadea beleaua sa il ajut sa foloseasca un alt telefon, nu mai pun ca e plin de poze si tot felul de lucruri! E multumit, nu am auzit sa se planga de ceva.
Daca G4 al meu mai duce, nici G3’ul ala nu e departe si daca i’ai pus o baterie noua, o sa mai traga ceva vreme de el! Sa aiba parte, in rest te inteleg ce zici!
Am incercat sa schimb si eu bateria la un HTC in urma cu cativa ani, si bateria noua pe care am cumparat-o s-a umflat dupa doua saptamani de era sa imi crapae capacul. De atunci nu am mai cumparat vreo baterie, prefer sa aplic si eu metoda aia cu tinutul maxim 2 ani, il vand, pun o diferenta de bani si imi cumpar telefon nou.
Am patit si eu acelasi lucru cu un Nokia, mai era si o baterie originala, dar mi’a fost schimbata pe garantie si aia a fost ok.
Eu am schimbat anul ăsta un iPhone 4s doar din motive legate de relaționare profesională. Funcționa bine, eram mulțumit, făcea exact ce mă așteptam să facă.
Problema era că folosirea acestuia în public mă eticheta drept bizar… sau mai bizar deât aș fi…
Eu am un 5s da’ nu-l folosesc ca ma enerveaza cum functioneaza sistemul Apple. Stiu ca toti sunt o apa si-un pamant (am avut si telefoane cu windows8) dar maru’ e ceva de nu se pupa deloc cu persoana mea. Nici Mac n-as folosi si gratis sa mi-l dai. Are „colonelu'” unul mai nou (8 parca) da’ are un meniu de zici ca aia de la mar aveau toti numai maini stangi. Fara suparare, opinia mea umila!
Pe mine sistemul de operare nu mă incurcă, face parte din profesie…
Dacă stau să mă gindesc și 4S-ul l-am luat tot din motive de „integrare”.
Nu-s genul care să-și dorească să capitalizeze simpatie sau să se valideze în funcție de opinia grupului.
Mă deranja în schimb teribil tupeul cu care unii se considerau îndreptățiți să mă tuteleze doar comparînd accesoriile cu care ei își declarau tacit statusul profesional ori dupa caz evaluau poziția socială a interlocutorului.
Sper ca nu s-a inteles ca la mine e vorba de statut. E ultima chestie care ma gadila. Pur si simplu nu ma impac cu sistemul Apple. In rest, cum am zis, daca nu era tokenul de la banca, demult aveam in buzunar o caramida simpla.
Nu e loc de confuzii, am înțeles bine. Explicam doar motivul pentru care am schimbat un mobil cu un altul.
Din punctul meu de vedere, pe cât pot separ metadatele pe care le generez utilizînd echipamentele pe care le folosesc.
E destul de dificil, însă nu-mi doresc a lasa în urmă o dâră în spațiul virtual.
Nici eu nu ma impac cu Apple, vorba lui Cib, zici ca au fost gandite pentru aia cu 2 maini stangi, plus ca ma enerveaza exclusivismul lor absurd ce ma duce mereu cu gandul la o secta, ca sa nu zic comunism, ca daca comunisti faceau vreun telefon ala era, la fel pentru toata lumea si orice culoare atata vreme cat e alb, negru si gri uneori, dar cu pret premium mereu. Sanatosi sa fim, ca gageturi sunt pentru toata lumea!
Am vrut sa schimb si eu bateria la un Iphone 9, dar mi-a trecut cand am aflat cat costa o baterie si manopera la service-ul autorizat Apple, preferand mai bine sa imi cumpar un telefon nou, desi telefonul era in stare aproape perfecta pentru ca doar in husa l-am tinut.
Bateriile originale pentru Iphone sunt mai scumpe decat la telefoanele Android, la care se adauga si manopera de service. Dar exista si baterii compatibile mult mai ieftine si mici ateliere service unde manopera e mult mai mica, daca vrei sa „il salvezi” cauta pe net ca sigur gasesti ceva!
Telefoanele raman in urma dupa 2-3 ani, telefoanele noi sunt tot mai rapide, ecranele si camerele mult mai bune, asa ca nu are rost sa imi bat capul cu bateria, mai bine il vand pe cel vechi si imi iau altul nou in rate pe abonament.
Unii vor sa aiba ultima generatie de telefoane, (daca vorbim strict de flagship’uri) altii le sunt suficiente telefoanele din generatie mai veche, depinde de fiecare om in parte, e o chestiune de alegere pana la urma si fiecare alege ce considera ca este potrivit pentru el.
Daca se dorește să se țină cât mai mult de preferat Samsung, One plus sau google Pixel. Ăștia sunt cei care oferă de la 3 ani in sus update de OS sau 5 ani update de securitate.In paralel cu cei de mai sus, iPhone pt cei cu buzunare mai generoase sau care nu spun nu la această marca.Personal, mă aflu exact in momentul in care trebuie sa schimb tele-ul …cu unul dintre cele de mai sus….poate că voi alege Huawei la sfârșit, au modele mult prea bune pt preturile alea…
Daca ar fi crapat al meu, pe Xiaomi mergeam cu ochii inchisi! Am cateva prin familie, au preturi si telefoane pentru toate buzunarele, de exemplu pentru mine modelul asta era ok, de anul trecut stau cu ochii pe el in ideea ca se duce asta, dar n’a fost sa fie! Beneficiezi de aceleasi update’uri minim 3 ani + 5 la patch’urile de securitate, raportul calitate/pret/hardware este foarte bun, durabile … sunt un soi de Huawei cu toate serviciile Google active.
Huawei este o alegere bună fiindcă în primul rând nu te leagă de un cont de utilizator și o adresă de e-mail..
Găsești la ei modele la prețuri acceptabile cu ecran OLED, răcire cu lichid, ambele fețe ale telefonului din sticlă, memorie și spațiu de stocare suficient, camerele ok.
Mai ai un avantaj, aplicația lor, PC Manager cu puțin efort poate fi instalat pe orice PC/laptop.
La capitolul setări, dacă știi ce vrei , poți face orice, sistemul de operare EMUI poate fi moddat, nu te leagă de glie cu localizare dedicată unei anume rețele de telefonie mobilă sau versiuni cu localizare geografică restrictivă.
Într-o notă personală aș sugera să nu te lași ademenit de cintecul de sirenă al 5G-ului. Nu va fi implementat prea repede, este o tehnologie energointensivă.