Boxe wireless Well 2.1 – IceWorld minireview

De obicei solutiile de redare a sunetului prezente pe majoritatea portabilelor (laptopuri/tablete) sunt reduse la minimul necesar pentru a indeplini functia de redare a sunetului fara ca utilizatorul sa poata emite mari pretentii. Solutia alternativa ar fi reprezentate de achizionarea unor boxe de mici dimensiune care odata atasate sa redea un sunet superior celui standard, dar de cele mai multe ori, chiar daca acestea sunt de mici dimensiuni dedicate mobilitatii nu neaparat indeplinesc si cerintele de portabilitate. Alimentarea lor necesita in permanenta un port USB, pe langa asta sunt formate din doua piese ce sunt legate intre ele printr’un cablu ce de multe ori este incomod, iar calitatea redari nu este departe de ceia ce ofera portabilul din stoc.

Avand in vedere acest neajuns, am pornit in cautarea celei mai bune alternative care sa suplinesca aceasta nevoie si am ajuns la  boxele wireless Well 2.1, un producator destul de obscur ce a reusit din punctul meu de vedere sa umple un gol la care altii inca se chinui (sau nu) sa gaseasca vreo alternativa interesanta.

Descriere:

Desi nu pare avem de a face cu un sistem de sunet 2.1, format din doua mici difuzoare laterale plus unul de tip subwoofer dedicat frecventelor joase amplasat dedesupt. Sunt fabricate dintr’un plastic de buna calitate, finisajele si constructia dovedindu’se destul de bine executate si cu grija la detalii. Capacul din partea de sus se dovedeste multifunctional avand trei functii: volum up, volum down si power iar pentru emiterea sunetului folosesc un stick WiFi care permite setarea mai multor frecvente de emisie …

Caracteristici tehnice:

 • Distanta mentionata in specificatiile produsului este masurata intr-un mediu de 2.4GHz. Aceasta distanta poate fi redusa daca structura cladiri este făcuta din metal si dacă sunt multiple aparate wireless de 2.4GHz în aceasi mediu. Exterior (fara obstacole) 50m; interior 30m.
 • Dimensiuni (mm): 80 x 80 x 75
 • Putere (W):   2 x 1.5 W
 • Autonomie (h): Acumulatorul Li-Ion Polymer – aprox 8 h
  Timp de incarcare: 2 – 3 ore
 • Continut pachet: Cablu USB
  Cablu audio 3.5mm
  Manual de utilizare

Informatii suplimentare:

 • Transmiţător stereo audio compatibil cu USB 1.1
 • Transmiţător audio USB Plug and play
 • Suportă 8 KHz, 11.025 KHz, 44.1 KHz, şi 48 KHz pentru 2 canale de playback
 • Compatibil cu Win98SE / WinME / Win2000 / WinXP şi MacOS 9.2.1 / MacOS 10.2 fără driver adiţional
 • Transmiţător GFSK 2.4GHz cu 8 canale selectabile
 • Rază de acţiune: 30m – interior
 • Suportă playback prin 3.5mm audio jack
 • Transmisie wireless de muzică
 • Redare de muzică prin cablul audio 3.5mm
 • Frecventa 20Hz – 20KHz

Impresii si concluzii:

Din descriere este usor de dedus ca nu avem de a face cu ceva foarte complicat insa foarte util! Practic … avem de a face cu o singura incinta de mici dimensiuni, care reuseste sa faca serviciul unui mini sistem 2.1 autonom. In urma testarii, chiar si dupa 5-6 ore de functionare acumulatorul nu dadea deloc semne de oboseala! Singurul lucru care l’am remarcat pe masura ce se descarca era faptul ca distanta de receptie incepea sa se reduca usor, dar nu foarte mult si nici deranjant. Sunetul este unul clar, fara parazitii, fara interferente iar instalarea foarte usoara. Practic … tot ce ai de facut este sa incarci micuta incita prin portul USB cu ajutorul cablului din pachet, dupa care sa introduci intr’un port USB stick’ul al carui rol este sa emita. Nu are nevoie de instalare, aceasta se face automat in cateva secunde de catre sistemul de operare, iar rolul de placa audio este preluat de catre acesta in mod automat, anuland sunetul stock. Functioneaza fara probleme cu orice tip de player sau browser daca vorbim de muzica online.

Din punctul de vedere al auditiei, acesta este mult mai buna decat ma asteptam. In ciuda celor 2×1,5W acesta este destul de puternic si clar chiar daca este sa il comparam cu incinte acustice mult mai mari prezente in magazinele de pe la noi. Practic face serviciu complet din acest punct de vedere pentru oricine isi doreste o alternativa mult mai buna decat ce poate oferi marea majoritate a portabilelor! Sunetele de inalta si medie frecventa sunt redate suprinzator de fidel iar profunzimea celor de frecventa joasa mai mult decat te’ai putea astepta!

Restul de avantaje cred ca este evident pentru oricine! Nu ai nevoie de nici un cablu de conectare (desi cel USB de incarcare il poti tine conectat pentru a salva bateria daca o ti aproape de portabil), montarea este facila pentru oricine si dureaza doar cateva secunde. Dupa ce acel stick este introdus in portabil si butonul de power apasat, micuta incinta devine un sistem 2.1 portabil ce poate fi mutat oriunde este nevoie de el, autonomia de cateva ore bune asigurandu’i garantia unei auditi de buna calitate fara a mai fi nevoie sa il alimentati undeva.

Singura critica, ce i’o pot aduce este cea legata de distanta. In ciuda declaratiilor producatorilor, in mediul outdor la mai mult de 30m incepe sa piarda din calitatea semnalului iar in mediul indor aceasta scade undeva in jurul a 15m, dar cu toate astea, eu unul consider ca este mai mult decat bine, deoarece cam in acesta raza reuseste sa indeplineasca cam toate necesitatile caruia este destinata.

Cateva cuvinte de final:

Cu un pret cuprins in jurul a 20-25USD si in baza descrieri facute pana aici, consider ca este un bestbuy garantat pentru oricine isi doreste un sistem audio 2.1 care indeplineste cu succes atat cerintele portabilitatii cat si ale mobilitatii! Incape cam in orice geanta de laptop fara nici cel mai mic efort si nici nu ocupa mult spatiu … iar daca aceasta geanta nu exista … se poate folosi la nevoie un buzunar ceva mai generos sau orice geanta a vreunei domnite! laugh

Plusuri:

 • portabilitate foarte buna
 • mobilitate excelenta
 • sunet de calitate in segmentul sau
 • constructie de calitate
 • usurinta in instalare
 • poate fi folosit si pe deviceurile fara sunet incorporat
 • compatibilitate
 • autonomie
 • pret

Minusuri:

 • distanta mai mica decat promite producatorul

Pentru mai multe informatii suplimentare sau achizitie, va rog sa va adresati la comentarii sau pe adresa de email din sectiunea contact!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura