Canon EOS 400D – dincolo de DSLR – ep.2

Dupa ce m’am frecat in barba vreo saptamana si ceva si apoi am reusit sa ii fac o foarte scurta descriere a camerei cu care m’am pricopsi, abia astazi mi’am facut timp sa o si studiez mai atent. Impedimentul de care m’am lovit a fost acela ca fiind un model ce s’a vandut doar pe piata din USA si nevenind insotit de nici un manual de utilizare a trebuit sa o iau babeste. Din fericire dupa ce am sapat pe ici pe colo am reusit ca astazi sa fac rost si de un manual al acestei camere in limba romana, un lucru de la foarte rar in sus. Cei interesati il pot downloada de aici pentru o bucata de vreme … sa speram ca o sa il tina aia cat mai mult pe server.

Trecand peste faptul ca este o camera care iti ofera posibilitati infinite de iti exprima cu adevarat pasiunea … cu cat stai si il bibilesti mai mult cu atat il doresti mai mult! laugh Pentru oricine, chiar si un incepator, devine repede evident faptul ca nu este destinat pentru a fi utilizat in modul point and shoot (nici macar live view pe display nu are,imaginea putand fi compusa doar pe view finder :D) chiar daca prezinta si optiuni de genul full auto.  In acest mod, fotografiile sunt de o calitate care lasa de dorit, de multe ori comparatiile cu o sapuniera de calitate, dau castig de cauza celei din urma! Poate parea curios … dar nu este … pentru ca in momentul in care DSLR’ul este trecut in modul manual isi arata cu adevarat valoarea! De aici este simplu de dedus pentru oricine ca la nivel de amator care foloseste o camera in 90% din cazuri in modul point and shoot, o sapuniera sau cel mult un bridge de calitate este mai mult decat suficient, cheltuirea a catorva sute bune de euro pe un body de acest gen fiind total nejustificata doar de dragul de a te infatua.

Nu este cazul meu … pana si eu m’am frecat in barba mai bine de o saptamana daca am sau nu nevoie de asa ceva dincolo de bazaiala ce o aveam in cap, conform careia, pasiunea si cunostiintele acumulate in timp ar necesita mai mult decat un bridge. Raspunsul la intrebarea asta nu il stiu inca … o sa imi mai ia ceva timp de aici inainte … dar tot ce pot sa zic este ca o sa incerc ajutat de pasiunea pe care o am de cand ma stiu.

No … poze cu el deocamdata … nu! laugh

Mai muncim … mai experimentam … o concluzie este clara: cu un compact faci poze, cu un DSLR compui fotografii! 😉

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura