Cateva concluzii IT&C … C mai ales

IT&C (Information Technology and Communication) la nivel de home use este piata care in ultimi ani a dat cei mai multi miliardari ai planetei pentru ca viza exploatarea unui sector ce aducea o noua viziune inspre progresul umanitatii cand toate celelalte isi atinsesera limitele.

Treptat IT’ul si’a atins limitele maxime, sectorul fiind unul care a dus la suprasaturarea pietei, avansul tehnologic batand pasul pe loc ani la rand, marketing’ul fiind cel care a sustinut acesta piata deja suprasaturata … prea multe noutati nu s’au mai putut aduce … lucru ce a produs uneori dezechilibre destul de mari intre piata software si cea hardware, luand’o inainte cand una cand alta, astfel ca utilizatorii s’au trezit cand cu soft pentru care nu exista inca hardware care sa il gestioneze, cand cu hardware pentru care nu exista inca software care sa il gestioneze si utilizeze la adevarata lui valoare. Treptat in acest sector lucrurile s’au asezat in primul rand datorita exploziei dispozitivelor mobile, care daca la inceput erau caracterizate de laptopuri treptat au trecut in sectorul de comunicatii, ceia ce era telefon odata a devenit treptat mult mai mult de atat ajungand pana in aceste zile cand smartphone’urile sunt departe de ce era odata un banal telefon.

A fost interesanta evolutia acestui sector pana cand treptat si aici s’a ajuns ca hardware’ul care il gasesti intr’un telefon sa fie cu mult inaintea software’ului scris pentru el! Daca este sa luam doar exemplul procesoarelor multicore destinate acestor dispozitive si vedem ca 99% din soft’ul scris pentru ele nu stie sa gestioneze multithreading’ul normal ca te intrebi la ce bun?! Ca si in cazul pietei IT, marketing’ul, prin definitie este cel care se ocupa cu vanzarea produselor si bineinteles ca isi face treaba. In cazul dat cred ca exemplul produselor Apple si al ultimei lor tablete este un exemplu destul de concludent, iar zilele astea am citit ca pana in toamna lanseaza un „nou” iPhone.

Probabil ca o prabusire si pe acest sector va fi iminenta la fel cum a fost pe sectorul IT iar de vina vor fi tot aceste dezechilibre datorate lacomiei unora. Din fericire pentru ei nu toti gandesc ca mine si nu toti privesc dincolo de marketing desi oricat de prost ar fi unul care a dat acum cateva luni un munte de bani pe un iPhone 4S nu cred ca il vor putea convinge usor sa renunte la el in cateva luni! Cam asa a fost si in IT … cand scoteau componente noi pe banda rulanta iar software’ul era inca in epoca mezozoica si tot acolo a ramas ani de zile.

Habar nu am ce am vrut sa scriu in acest articol. Am trecut de la una la alta fie ca am gasit bresa asta libera in timpul meu fie pentru ca sunt scarbit cand vad ca astia nu fac decat sa vopseasca direct leopardul pentru ca gard nu mai e de multa vreme!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura