Cronica unei vacante, ep.2 – Sibiu – Lisa – Fagaras

Dupa episodul Paltinis, urmatoarea destinatie a fost Comuna Lisa, Judetul Brasov, unde urma sa ma intalnesc cu Baghy, lucru care din fericire s-a si intamplat … dar o sa ajungem si la asta.

In drumul meu, ne-am oprit si la Muzeul Satului din Sibiu, despre care va pot spune ca este unul dintre cele mai frumoase si mari muzee in aer liber din cate mi-a fost dat sa vad! Exponate sunt foarte multe si din toate zonele tarii, unele dintre ele avand valoare de unicat. Daca aveti drum in Sibiu, va rog sa fiti siguri ca nu o sa ratati acest muzeu extraordinar si mai ales ca va rezervati din timpul vostru liber minim 3 ore ptr a putea sa vedeti tot ceea ce este de vazut. Dupa ce vedeti acest muzeu, nu ratati Dumbrava, un loc in care puteti face o calatorie cu barca pe lac, sau puteti vizita animalele din mica gradina zoologica din incinta. Fotografii cu aceste locuri o sa vedeti in filmuletul pe care l-am pregatit ceva mai jos smile

De aici am pornit inspre Lisa … unde ne astepta prietenul Baghy si dupa ce am injurat la cateva semafoare (drumurile din RO sunt mereu in lucru) am reusit sa ajungem in aceasta comuna (multumita GPS-ului din dotare) unde ne astepta Baghy. Introducerile s-au facut rapid … nu a fost nevoie de multe prezentari … si aici am petrecut 2 zile, avand sansa sa ii cunosc si pe parinti lui Baghy, domnul Florin si doamna Aurica, precum si bunicii lui, niste oameni despre a caror ospitalitate si inima mare, nu imi ajung cuvintele sa va povestesc! Pe aceasta cale tine neaparat sa ii salut si sa le multumesc ptr primirea calduroasa, generozitatea de care au dat dovada si nu in ultimul rand ptr ca ne-au gazduit in casa lor, despre care trebuie sa va spun ca este una dintre cele mai frumoase case din cate am vazut, fiind construita in totalitate din lemn, cu camere luminoase, spatioase si primitoare si de o curatenie exemplara. Odata ajuns acolo, m-am simtit parca scos din priza. Nu am avut nevoie nici de televizor, nici de interent, nici de PC … am barfit cu Baghy despre vrute si nevrute si am vizitat tot ceea ce era de vizitat in zona.

Pe seara am mers in Fagaras, un oras care pe mine unul m-a suprins in primul rand prin linistea care il inconjoara si inca din spusele lui Baghy, noi am nimerit intr-o perioada in care este agitatie, ptr ca incepand cu 1 septembrie, acesta este aproape gol, deoarece mare parte din populatia acestui oras migreaza inspre Italia, unde muncesc.

Din intamplare am nimerit la Zilele Cetatii Fagaras si am prins ultima seara de agitatie.

Si ca tot v-am promit poze … iaca poze … n’joy!

To be continued …

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...