Cum se face justitie in Romania: daca iei bataie esti buna de plata!

Cazul urangutanului care a batut niste oameni pe la o cabana din statiunea Straja este unul cunoscut deja. Pentru aia care nu au vazut sau au uitat despre ce este vorba, poftiti de priviti …

Ce a facut politia si cum a reactionat cand a ajuns acolo, poftiti de priviti …

Ce a facut justitia pe mainile caruia a ajuns urangutanul in cauza si mai ales cum a protejat martorii asupra carora planeaza suspiciunea de a se fi fost facute presiuni si amenintarii la adresa lor … ei bine … asta este cireasa de pe tort …

A fost retrasă plângerea prealabilă ori părţile s-au împăcat. Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Palesică Sorin Constantin, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, la plângerea persoanei vătămate Clondireanu Lucian, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Palesică Sorin Constantin, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, la plângerea persoanei vătămate Toma Dinu-Cornel, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Palesică Sorin Constantin, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, la plângerea persoanei vătămate Inel Miruna. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Palesică Sorin Constantin, cetăţean român, în prezent deţinut în Penitenciarul Aiud, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 1 din data de 8 februarie 2016 emis de Judecătoria Petroşani, dacă inculpatul nu este arestat sau reţinut în altă cauză. Constată că inculpatul Palesică Sorin Constantin a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză în perioada 7 februarie 2016 – 12 aprilie 2016. Constată că persoanele vătămate Clondireanu Lucian, Toma Dinu-Cornel şi Inel Miruna nu s-au constituit părţi civile în cauză. Obligă persoana vătămată Clondireanu Lucian la plata sumei de 285 lei către stat, iar pe persoanele vătămate Toma Dinu Cornel şi Inel Miruna la plata sumei de câte 350 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu apel, la Curtea de Apel Alba Iulia, în termen de 10 zile de la comunicare. În cazul declarării căii de atac, cererea de apel se depune la Judecătoria Petroşani. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12 aprilie 2016”, a informat Judecătoria Petroşani.

Sursa: adevarul.ro

Adevarul este ca din punct de vedere legal (din cate stiu eu), prin retragerea plangerii nu mai exista fapta … dar totusi … nici macar de deranjarea ordinii publice si mai ales ultraj nu putea fi acuzat?! Pai la ce a facut si cum a umilit militienii aia … sa fim seriosi … s’ar fi putut incadra foarte usor la ultraj …

CAPITOLUL I
Infracţiuni contra autorităţii

Art. 257

Ultrajul

(1) Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(2) Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.

(4) Faptele prevăzute în alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

Mda … ne’am mai lamurit odata, ma simt protejat la maxim de lege si mai ales de legiuitor … in tara asta tot timpul mortul fiind de vina, fapt pentru care este pasibil de plata!

Superb! Aveti grija nu la ce bataie va luati, ci mai ales la cine va plangeti!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

  1. păi… nu are treabă poliția… ce ultraj? dacă ar sta poliția să facă dosare penale pentru ultraj pentru fiecare intervenție, n-ar mai avea cine să iasă la intervenție. toți ar fi prin tribunale ori pe la parchet dând declarații.

  2. the_sniper says:

    Romania,Q.E.D..Enough said.

  3. ice4you® says:

    Da cui ii pasa prietene necunoscut?! smile Daca nu e un guvern de dat jos sau vreun cur de pupat … ce pana mea conteaza … bine ca e la ei si nu la noi! laugh

    @Alexandru: ia injura tu maine un politist de pe strada si vorbim peste sapte ani!