Daca mai aveati vreo emotie cu gazele Romaniei din Marea Neagra, cica s’a rezolvat, le exploateaza americanii pentru noi

In urma cu o luna, dulapul din deal mergea la raport en-fanfare in SUA. S’a ales cu o sapca pentru care a platit cu gazele din Marea Neagra. Asadar, daca mai aveati vreo emotie in ce privesc gazele din Marea Neagra, acum puteti sta linistiti, cica s’a rezolvat, le iau americanii moca si ni’le vand noua cu cat vor ei si asta doar daca vor, sau cel putin cam asa zice intr’un nou proiect de modificare a legii offshore, ce urmeaza sa fie „mai prietenoasa” cu „investitorii”.

„Noul proiect de lege aduce câteva noutăți care pot fi considerate mai puțin împovărătoare pentru companiile petroliere care vor să extragă gazul din Marea Neagră. Sistemul de taxare devine mai prietenos, în sensul că impozitul suplimentar se aplică doar de la un nivel de preț de 100 de lei/MWh, companiile petroliere primesc permisiunea de a vinde gazele și prin contracte directe, cresc deductibilitățile, iar taxele nu se vor mai aplica la prețul de referință de la hubul din Viena. De asemenea, proiectul aduce atât scăderi de taxe și impozite, cât și eliminarea obligației de a vinde gazele pe piața internă.”

Sursa.

Amu, dupa ce Birchall a primit o „foaie de parcurs”, de la poporul prieten american, cu ce are de facut prin Justitia din Colonie, cica si Veorica, care s’a aratat cam colturoasa pe tema asta, e invitata saptamana viitoare pe la Washington, de unde probabil ca se va intoarce cu o „foaie de parcurs” cel putin la fel de clara cu cea a lui Barna in eventualitatea in care ar ajunge cumva pe la Cotroceni. O practica veche a Inaltelor Porti, care in felul asta au tinut mereu sa se asigure de loialitatea tuturor vasalilor din coloniile aflate sub stapanirea lor, ca in defintiv, li’se rupe de ce voteaza prostimea, important este ca interesele lor sa mearga mai departe nestingherite de vreo prosteasca apucatura patriotica a Coloniei, cum s’a intamplat cu un idiot ce acum e ascuns de soare.

No … cam asta am avut de punctat.

In rest, voi bine? Muraturi ati pus?

13 comentarii la „Daca mai aveati vreo emotie cu gazele Romaniei din Marea Neagra, cica s’a rezolvat, le exploateaza americanii pentru noi”

 1. Eh, dar avem un președinte cu șapcă și cu guvernul lui, opoziția, se știe, că e tot a lui. cool App, în noiembrie se mai joacă ceva ( meciul mixerul și Barney -Cola, te plagiez smile ) ori mandatul nr 2 este bătut în cuie?

  La ce ne mai trebuie murături? Nu suntem îndeajuns de… murați?

  Răspunde
  • La cum vad eu mersul, negocierile inca se poarta pentru mandatul din toamna. Am tot zis si pe aici si prin alte locuri ca nu e deloc de ignorat o surpriza … blonda. laugh

   Răspunde
   • Dubito, sincer. Toate meciurile sunt câștigate de moulinex, sunt goluri date de blondă în poarta psd. Unii se gândesc de o sută de ori înainte de a tâia o dată ceva, ea întâi taie și apoi, chipurile, se dezice, regretă, a urmarit altceva, dar nimic nu se mai poate schimba, drege. Ca și cu Ana. Cine a pus- o pe aia ministresă? Și dacă tot n- o mai vrea, de ce a propus- o vicepremier? Din 2016, la fiece schimbare de miniștri, KWI i- a blocat. Când aveau majoritate confi in Parlament, blonda nu a dorit să meargă în fața lui. Ori e proastă ca noaptea ori e ceea ce spun eu, un penibil blat cu robo. Guvernul ăsta ( impropriu spus, de fapt guvernarea psd +/- alde ) este un perpetuu lanț de alegeri „nefericite ” de miniștri sau premieri, făcute de Dragnea și continuate de Veo. Chiar nu mai pot crede în ghinion și întâmplare, sunt prea multe din ambele „feluri „.
    Eu cu Barney am un semn de întrebare.
    PS: înțeleg că Bibi a ieșit cam șifonat. Bănuiesc că e o altă ” întâmplare ” pentru care adevărata Veo a oscilat până când a dat- o cotită. laugh O fi făcut el ceva, o fi înjurat… laugh

    Răspunde
    • Pai tocmai aia e surpriza … tante Veo i’a cam lasat fara agende electorala atat pe robotul de bucatarie cat si urmasul pe lui Stalin, care oricum in ultimele doua luni a cam ramas fara benzina atat el cat si ONG’ul ala cu harfe de partid in care macelul e la ordinea zilei. De ce crezi tu ca trage Barna tare cu anticipatele? Pai nu e clar oare pentru toata lumea ca inca un an inseamna moarte clinica pentru USR si nonagenda lor politica? Dragnia e de vina. laugh

     Răspunde
     • De la firul ierbii îți comunic că ong- ul are adepți constanți antiVeo, poate doar dacă nu li se califică gurul pentru turul doi să voteze cu turistul din deal. Sunt neobosiți în hărțuitul alegătorilor ” ciumei” și deloc mulțumiți de prestația paltonarului. Soarele lor e Barney. laugh În el și- au depozitat toate visurile, credințele și speranțele. laugh Lui KWI i- au păstrat cartea ” Fă pași! ” . Dacă Barney nu e, nimic nu e, și numai atunci nimicul să se cheme moulinex. Ne place sau nu, ăștia se mișcă cu ceva mai mult talent, se mișcă! ai să vezi tu ce crivăț vor implenta pe aici după ce își ( re)montează cortul unii pe la Strasbourg și Bruxelles, după micuțul deranj cu europarlamentarele, alea, alea.
      Nu mai e mult, dăcât un amărât de octombrie, și o vom vedea cu adevărat pe adevărata Veo, un mijloc sau un scop? laugh laugh laugh E prea di necrezut ca să le sufle ambilor „prăjitura din deal ” de sub nasuri. Orișicât, dar nu îi văd pe plozii lui Macovei și ai bătrânului filantrop peseidizați peste noapte. Sfidări din astea numai votanții psd- ului cu precădere membri înghit. Uită- te la Ponta ce mijloc de transport s- a dovedit, a îndeplinit punct cu punct și a mai pus și topping ” foii de parcurs „. Nu a devenit președinte pentru că el juca într- un alt film, altul decât acela pe care a pretins că îl joacă.

     • O, da! Strada cu vitrine luminate în roșu e ticsită. Tovarășe, astea sunt momeli pentru bibani ( ăia de spun că nu au cu cine vota, ăia de cred că dacă nu se prezintă la vot, nu sunt cetățeni onorabili ori că nu se mai pot plânge, ori că pot trozni pe careva prin vot etc etc, cu alte cuvinte fel de fel de bibani și fiecare cu calculele lui, inclusiv ăia de cred în sfânta anulare laugh ). Să existe un sondaj care arată o prezență scăzută la vot? mosking
      Niște pioni și atât!

 2. Bre tovarăși , de ce e musai hârtie scrisă cu foaie de parcurs ? Sună a epocă medievală , cu firman parafat cu sigiliul jupânului .. trăim în epoca feisbuci – un mesaj pe WhatsApp cu ‘veo , vezi că mâine ai de dat legea cu gazele’, sau ‘klause , vezi că vă trebuie urgent F16 fără număr’, nu ar avea efect ? Pe bune că nu mă prind care e mișcarea ..

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura