Dacia Duster cu 850CP onboard


Evident ca nu vorbim de o masina de serie, ci una special modificata pentru a participa la competitia de la Pikes Peak, ce va avea loc in statul Colorado, pe 26 iunie.

Competitia de la Pikes Peak se desfasoara pe un traseu de 19,99 km, cu o diferenta de nivel de 1.439 metri intre start si sosire. Pikes Peak este o competitie oficiala in calendarul FIA International Events, iar in fiecare an participa anual peste 150 de piloti si echipe. Traseul are 156 de viraje, iar inclinatia medie a acestuia este de 7%.

Mai mult date oficiale nu au fost date publicitatii inca, tot ce se poate deduce din fotografii este faptul ca are la baza un sasiu tubular, prezinta numeroase modificari aerodinamice fata de modelul de serie iar motorul pare pozitionat central. Ca tot veni vorba de motor, cu siguranta ca acesta va fi de origine Nissan, modificat pentru a obtine impresionanta valoare de 850CP.

De pilotat, va fi pilotata conform declaratiilor oficialilor de la Renalult de catre Jean-Philippe Dayraut.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

7 Responses

 1. Catalin says:

  In afara de numele Duster, nu prea vad ce are in comun cu masina de serie! laugh Si ce nu inteleg eu, e ce cauta cu masina asta la o competie din america?

 2. Raimi says:

  Este clar ca Duster vrea sa se faca cunoscut in USA. Cam greu, ca aia prefera SUV-urile cat 2 benzi. smile

 3. Baloooo says:

  Vreau si eu una de asta!!!! laugh

 4. ice4you says:

  Probabil prin aceasta participare, Grup Renault, incearca sa se faca cunoscut si prin altceva in SUA in afara de Nissan si eventual sa reuseasca sa vanda lotul de Logan ajuns, accidental sau nu in SUA, pentru care nu prea s’au aratat multi americani interesati. Chix au cam dat si cu modelul cu motor electric, produs exclusiv pentru SUA, posibil sa incerce a ii indulcii la suflet macar cu un model mini SUV, ca tot sunt ei pasionati de asta. laugh Oricum ar fi, participarea acestui model la o mare competitie 4×4, dupa ce a fost ales si Masina 4X4 a anului in Franta, este un lucru bun pentru uzinele Dacia de la noi. Nu cred ca vor reusi sa vanda ceva pe piata americana, unde vand din greu cei de la Nissan (parte a Grup Renault) dar … aduce oarece faima pentru modelul romanesc, mai ales daca reuseste sa se claseze pe un loc bun.

  De vrut as vrea si eu … dar este un model exclusivist laugh

 5. porumbescu says:

  Am trait sa o vad si pe asta! LooooooooL! Acuma ma apuca parca parerile de rau ca am vanduto pe Dulcinea =))

 6. Ioncibonci says:

  O astept pe aia cu 1000 de cai laugh

 7. Ghimpe says:

  Poti sa o astepti mult si bine mie imi pare rau doar ca nu o pupam nici “macar” pe asta