Deazamagirea AUDI

Nu sunt fan AUDI, insa nu pot spune ca nu aveam pentru ele un oarecare respect ca fiind masini din segmentul premium … ei bine … nici masinile premium nu mai sunt ce au fost, buna dovada sta un Audi A6 2014 ce l’am condus zilele astea pe care l’am comparat cu un Audi A6 din 2003 ce l’am avut acum cativa ani.

Parca orice urma de masina premium a disparut incet si sigur, plasticul lucios de proasta calitate care scartaie la atingere a luand locul celui rezistent imbracat intr’un strat moale din poliuretan placut la atingere. Imbinarile sunt proaste, oricat de bine ar arata in poza, va spun ca in realitate nu e nici pe departe asa, pentru cineva care a mai avut o asemenea masina nu e mare lucru sa observe asta la o inspectie mai atenta. Pielea ecologica(?) care imbraca interiorul este una de o calitate indoielnica, urmele de uzura aparand destul de repede mai ales la scaunul soferului, pe vremuri pielea era piele groasa de buna calitate, uzura in timp fiind doar o patina ce ii dadea o noblete aparte. In rest bling-bling, mult bling-bling care nu ar prea avea ce sa caute intr’o masina executiv ce ar trebui sa impresioneze prin insertii de lemn, aluminiu, inox sau carbon si nu plastic vopsit ca sa imite toate astea. Din punct de vedere tehnic, cine a condus vreodata un Audi stie ca aceasta se remarca in primul rand prin sentimentul de “masina bine inchegata” care se comporta ca un intreg unitar bine echilibrat, ei bine dragi mei, la Audi 2014 sentimentul este al unei masini facute din LEGO, s’a dus dracu senzatia de siguranta, stabilitate si sportivitate. Ca veni vorba de sportivitate, nici nu prea are de unde sa iti ofere sentimentul asta, cand sub capota ai aceiasi antica motorizare la care prea multe nu s’au mai facut in afara de niste masluiri pe la testele de noxe. Modelul condus de mine are un propulsor de 2Litri TDI de 140CP care nu te poti plange ca nu iti ofera suficienta putere la nevoie, insa lipsa unui motor rafinat si bine echilibrat se face repede simtita, de multe ori avand senzatia ca as conduce un tractor si nu o masina premium.

Sa fiu sincer … in afara de faptul ca te’ai simti un soi de cocalar Lord of the rings in masina asta, nu prea vad nici o bucurie. Din uriasul spatiu interior de altadata, acum ai senzatii de claustofobie, scaunele sunt mici si incofortabile la drum lung; tehnologie antica si de dedemult fara ceva sa te dea pe spate in afara de farurile LED si cititor de carduri cam tot aia aveam si eu pe ala din 2003; motorizare la fel; calitate constructiva si a materialelor de cacat doar bine mascate sub mult prea mult bling-bling si niste costuri de intretinere in bataie de joc … e cam tot ce pot sa mai zic ca a ramas din ce era odata Audi.

Oi fi eu prea conservator insa sa fiu sincer, imi e dor de ce era Audi odata, si va marturisesc ca ma simt mult mai bine si in largul meu cand ma urc din nou in batrana mea Josephine care se dovedeste macar o masina cat se poate de cinstita, oferind ceia ce vezi si nu ceia ce te’ai astepta sa primesti, dar nu prea vezi.

In alta ordine de ideei … nici pe la concurenta nu e mai bine, dar totusi aia parca se straduiesc mai mult.

V’ati dat cu asa ceva? Ce parere aveti despre ce se construieste in ultimi ani fie si in acest segment? Mai sunt masinile premium ce au fost?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...