Despre evolutie …

 

Cica unii se mint frumos ca am fi evoluat ca fiinte … desi nici macar nu este clar cum eram la inceputuri … pe motiv ca una spun creationistii … alta evolutionistii … si daca ii mai pun si pe aia cu teorii ale conspiratiei in calcul … cred ca avem un amestec din care oricum nimeni nu intelege nimic, iar dovezile de o parte si de alta sunt la fel de incerte. Eu … ca un om realist si practic cum sunt … le dau la toti peste nas si le spun atat: de la foc incoace oameni nu au mai evoluat in nici o directie! Tot la foc ne incalzim, tot la foc ne facem mancarea, tot din foc ne producem energia necesara … tot la foc suntem. In rest … mancam la fel; ne cacam la fel; ne futem la fel; legea o face tot ala cu pumnul cel mai mare; traim in triburi (mai mici sau mai mari) in care conduce un lider (aici am uitat sa ii alegem pe cei puternici si avem tendinta de a ii alege pe cei mai slabi si labili ca sa ii putem controla); credem in fiinte supernaturale si ne inchinam lor … si cam asta este tot. Unde este diferenta? Nu ma luati cu abureli, discutam concret si realist, eliminand detaliile care oricum dispar cand e vorba sa ne intoarcem la animalele din noi …

Ca suntem mai rai si ca am uitat menirea noastra (sa avem grija de pamant si vietatile lui, ca de aia noi avem ratiune si ele nu, iar mai nou au mai multa ca noi) asta e alta treaba. Ca facem doar umbra pamantului si suntem niste lacuste care distrug si consuma tot ce ating, nu din necesitate ci din lacomie … e iara alta treaba … in esenta nu am evoluat in nici o directie ba chiar dimpotriva, iar visele unora ca s’ar putea ajunge la o evolutie printr’o forma sociala sau alta este doar o iluzie ce ne’o tot vindem si cumparam de mii de ani … fara insa a intelege insa ca evolutia nu inseamna aia de turma ci aia de individuala, pentru ca integrat intr’un grup, fiecare dintre indivizi sa isi aduca propria contributie si nu sa fure de la ceilalti, pretinzand apoi ca are si el aportul sau! In modul asta … niciodata nu vom evolua si atat vreme cat vom tine langa noi oameni slabi si involuati, vom ajunge ca ei sau chiar mai rau! Dumnezeu in prima faza ne’a dat niste legi dure in care genul asta de oameni erau eliminatii fara mila, Iisus a venit sa ne invete sa ii iubim si ajutam … dar doar si numai daca acestia se lasa ajutati si chiar fac ceva … a propovaduit compasiunea … dar nu dusa pana la prostie!

In final … nu am vrut sa scriu despre nimic … ca oricum asta este locul in care gasiti din toate cate nimic! Poate doar am vrut sa spulber inca un mit in care ne tot batem in piept cu evolutia … cand inca nici macar peste necesitatea focului nu am trecut … iar daca vreti sa invatati iubirea pura si neconditionata … va invit sa o invatati de la animale ca la ele a ramas la fel inca de la inceputuri!

Un comentariu la „Despre evolutie …”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura