Castelul pierdut

Undeva in inima Tarii Hategului, din ardeal, in mijlocul unui peisaj superb si al ceia ce era odata o gradina de vis, am descoperit intamplator un castel parasit. Nimeni din aceea zona nu stie al cui este … si nici daca mai sunt urmasi ce l’ar putea revendica, tocmai de aceia, este intr’o stare avansata de degradare, desi daca iti folosesti putin imaginatia, nu este greu sa iti dai seama de luxul ce odata il oferea propietarilor sai …

Geamuri mari si arcuite, scari din marmura alba, podele (acolo unde au mai ramas) din lemn masiv …

… camere interioare cu tavane frumos boltite …

… plus o panorama superba ce ti’se deschide in fata ochilor de la fiecare geam …

Istoria acestui castel nu o stiu din pacate … cum nimeni nu a putut sa o spuna … astazi zidurile lui iti spun doar povestea ca nimic facut de mana omului nu este vesnic … desi candva era un exemplu de creatie. Mi’am lasat pasii si gandurile sa umble in linistea racoroasa a zidurilor lui, intrebandu’ma doar daca vreodata va fi regasit de cei cui apartine.

7 comentarii la „Castelul pierdut”

  1. Din nefericire da … la fel de pierduta ca minunea asta arhitecturala peste care am dat din pura intamplare intr’o zi de vara cand bantuiam cum imi e obiceiul prin locuri mai putin umblate. Trist … la nici o aruncatura de bat de el se afla o alta bijuterie a Tarii Hategului, Castelul Kendeffy de la Sfanta Maria Orlea care dupa ce a fost cedat, retrocedat si batjocurit in toate felurile, a trecut inclusiv printr’o „renovare” cu termopane, a ajuns cam in aceiasi paragina cu asta.
    Suntem pierduti fratilor, si o zic cu o mare amaraciune.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura