Despre optimism

Furtunile vietii te pot lovi cand te astepti mai putin! Uneori, te gandesti ca ai prefera sa stii ce te asteapta in viitor ca sa te poti feri de intamplarea unor evenimente mai putin placute, dar pe de alta parte poate tocmai faptul ca nu stii este farmecul fiecarei zile. Oricum … ce iti este scris in frunte iti este pus … cam greu sa eviti ceva ce din start este inevitabil si atunci … cum ramane sa privim fiecare zi a noastra, oare nu depinde tot de noi?!
Este destul de usor sa cadem intr’o stare de pesimism avansata, in care sa vedem in tot si toate doar si numai motive sa fim tristi … dar oare … nu exista si partea cealalta in care putem gasi in tot si toate mici motive de bucurie si optimism?!
Privesc acum o mare agitata si un cer plumburiu … da … este furtuna pe mare … o furtuna magnifica! Stau linisitit in coltisorul meu, ma bucur de caldurica din camera … si admir acest spectacol superb in liniste … Pentru a ajunge la voi aceste ganduri, va trebui sa ma rup putin din acest colt de rai si sa ii infrunt frigul si ploaia rece pentru a ma conecta la o conexiune Wifi din zona … dar merita din plin sa va ofer si voua macar o singura clipa suprinsa din acest spectacol grandios!
Cum puteam privi oare furtuna de afara? Cu pesimism si tristetea ca nu este inca o zi insorita, desi au fost atat de multe inainte? Oare nu este ea cumva, completarea acestei toamne superbe? Fara ea si ploicica rece de acum, oare ne mai aduceam aminte ca este toamna si acesta este spectacolul ei in toata grandoarea lui? Nu este oare mai bine sa privim totul in acest mod optimist care sa ne umple sufletul de bucurie si bucurie sa fie fiecare clipa?
Pana mai ieri … in acelasi loc in care privesc doar ceata acum … imi zambea in fiecare zi soarele … oare daca o facea si astazi, nu devenea deja o chestie pe care o stiam si uitam cum este valoarea unui rasarit maine?! Am sa il astept pana maine cu zambetul pe buze si tot cu zambetul pe buze am sa privesc si acest spectacol al marii dezlantuite … savurand o cafea … cu miros de mare …

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...