Desteptarea in cel de al 12-lea ceas: Rusia a fost si va ramane superputerea din partea asta de lume!

Prin 2000, proaspat alesul presedinte al Federatiei Ruse, Vladimir Putin, cel care a castigat 24 de ani mai tarziu din nou alegerile din Rusia, beneficiind de o sustinere populara zdrobitoare, incerca sa deschida relatiile diplomatice cu Romania, in care sa lamureasca niste lucruri, printre care si soarta tezaurul romanesc de la Moscova, un nou traseu al gazelor si petrolului in care Romania sa devina partener si sa scape de monopolul Germaniei, precum si pozitia strategica a Romaniei la Marea Neagra si gurile Dunarii. Rusia trecea in acel moment intr’o noua era, cea a desovietizarii si trecerea la Rusia Imperiala, visul lui Putin la care a lucrat neintrupt inca de atunci.

Si a venit Revolutia Portocalie de la Kiev si Bucuresti

Patru ani mai tarziu, la Kiev avea loc prima Revolutie Portocalie, in tandem cu Revolutia Portocalie de la Bucuresti, in urma careia Traian Basescu-Petrov ajungea presedintele Romaniei, devenea membru NATO, in urma unor negocieri in care Rusia a fost de acord, cu conditia ca in Romania sa nu fie amplasate rachete si nici baze permanente, rolul acesteia find mai degraba rol de tara satelit in parcursul de negociere intre marile puteri, dar nu mai mult de atat. Cu capul plin de fantasemele americanilor, Traian Basescu ii transmitea lui Vladimir Putin ca Marea Neagra nu e lac rusesc, trantind usa diplomatica in nasul Kremlinului si anuland in felul asta si orice sansa de negociere diplomatica cu „Marele Urs” in umbra caruia Romania a fost si va ramane mereu, pentru ca asa i’a fost soarta, iar de atunci comportamentul diplomatiei Romaniei a fost unul ce poate fi catalogat mai mult decat obraznic si care nu a respecat nici cele mai elementare norme diplomatice, un lucru pe care doar Melescanu a avut curajul atunci curajul sa il critice, avertizand ca aceasta „gafa monumentala” ne va costa, Rusia find o tara cu o memorie institutionala pe termen lung:

Rusia este o ţară care are memorie instituţională pe termen lung şi această reacţie este cea mai dură lovitură în relaţiile dintre Rusia şi România. În general, şefii de stat se ocupă cu dezvoltarea relaţiilor dintre ţările lor, nu cu declaraţii referitoare la istorie care pot să provoace controverse! De câştigat electorat intern din disputele cu Rusia este o fantasmă din vremea lui Ceauşescu.”

a transmis la acel moment fostul ministru de externe, Teodor Melescanu.

Si a urmat carambolul din Ucraina

Intr’o fatidica zi de februarie 2022, in urma esuarii oricaror negocieri diplomatice intre marile puteri nerespectarea tratatului de la Minsk, Rusia ataca Ucraina, ultimul bastion sovietic creat de Stalin, iar de atunci si pana azi – doi ani mai tarziu – lumea este intr’o continua transformare, acest moment find declansatorul unor schimbari dramatice la nivel mondial, razboiul din Ucraina, la scara istoriei, find un razboi fondator al unei noi lumii care acum se naste si in care rolul Rusiei la nivel mondial nu va mai putea fi ignorat, pacea ce se va semna la o „noua Ialta” in conditiile in care marile puteri isi vor negocia zonele de influenta, gaseste din nou Romania in meniu, desi cu putina inteligenta diplomatica si ceva mai mult bun simt, putea sa fie macar la negocierile de pe sub masa.

Pentru toți tolomacii și istericii

Voi, ăștia care trăiți cu impresia că învingerea Ucrainei va însemna că ne trezim cu rușii la ușă! Am o veste foarte proastă pentru voi! Rușii au fost întotdeauna la ușa noastră! Am trăit cu ei în coaste și vom trăi cu ei în coaste cât timp vom mai exista ca țară!

Voi, ăștia care visați ca Ucraina să câștige războiul și rușii să se retragă cu coada între picioare și să își ceară scuze! Voi ați terminat vreo școală „pe bune”?! Ați făcut istorie?! Rușii nu s-au retras cu adevărat niciodată, de nicăieri! Când a fost vreodată Rusia judecată, când a plătit Rusia daune cuiva?! Când vreodată Rusia a fost pusă în genunchi?! Când?!

Nu și-au cerut scuze niciodată pentru ce au facut! Dimpotrivă, au primit și despăgubiri pentru nenorocirile pe care le-au lăsat în urmă pe unde au fost! Pe ruși nu îi injuri, nu îi calci în picioare și după aia beți împreună, vă pupați la primărie, dansați, vă faceți frați de cruce și rămâneți prieteni pe vecie!

Cu rușii trebuie să fii atent. Să păstrezi relații de bună vecinătate. Nu spune nimeni să îi pupăm în fund. Ci că trebuie să avem o politică deșteaptă și relații diplomatice cordiale! Să arătăm că îi respectăm și că merităm să fim respectați. Relații cordiale, mă, istericilor! Că războiul se termină, dar Rusia rămâne lângă noi! Ce, nu v-a mai vândut Vestul rușilor?! Pactul Ribbentrop-Molotov vă spune ceva?! Expresia „sferă de influență” nu vă pare cunoscută, tolomacilor?!

Credeți că s-ar da înapoi să ne facă cadou rușilor acum dacă ar avea vreun avantaj promis și garantat de Kremlin din asta?! Rusia nu a jucat bambilici niciodată în istorie! Asta am făcut-o noi! Noi ne-am furat și ne furăm singuri căciulile! Pe planeta noastră Rusia este, totuși, o superputere. Și o superputere nucleară, cu resurse naturale pentru care Vestul ar da nu doar o mână și un picior să se înfrupte, ci ar sacrifica țări întregi. Cum face acum cu Ucraina.

Visul cu înfrângerea Rusiei este foarte, foarte frumos, dar în prezent este o utopie – ca să nu spun că e pura demagogie politică occidentală, care vă aruncă praf în ochi! Cât timp Putin trăiește, va fi tătucul lor. Lăsați naibii gogorițele și truismele sforăitoare și priviți realitatea în față: nu există șanse ca Rusia să fie îngenunchiată decât prin declanșarea unui al treilea război mondial și sacrificarea întregii planete pentru un rezultat incert.

Pentru că un al treilea razboi mondial va fi un război cu arme neconvenționale, cu arme chimice, biologice, nucleare. Și cum Putin e dement, cum spuneți voi, nu se va sfii să le folosească. Iar răspunsurile NATO vor fi în oglindă. Chiar și așa, nu e sigur că va exista o Rusie înfrântă Mai bine vă gândiți foarte bine ce faceți cu politicienii țării asteia și cât îi mai lăsați să își bată joc de noi!

Mai bine îi întrebati pe guvernanți, parlamentari și președinte ce poziție ar trebui să aibă România în contextul actual. Pentru că războiul se va încheia la un moment dat și rușii vor rămâne ca un cui în talpa noastră, că așa au fost mereu. Și să vă gândiți și la care ar trebui să fie poziția noastră în fața unei posibile alianțe a Rusiei cu China. Și amintiți-le tuturor demagogilor și visatorilor ca NATO nu va veni să ne apere pe noi dacă va avea ținte mai importante de apărat! Și va avea!

Între apărarea peninsulei Alaska și a României, ce credeți că va apăra NATO?! Spuneți-le idioților noștri de politicieni că BRICS se poate transforma oricând și într-o alianță militară pe față! Și România va fi așa cum a fost cu adevărat mereu: pe cont propriu! Pentru că indiferent de alianțele semnate, mereu am fost SINGURI! Nimeni nu ne-a susținut interesele pentru că așa era corect! Totul a avut și are un preț!

Un preț extrem de greu pentru națiunea română care acum doarme în papuci și care a lasat și lasă toți hoții, lingăii, corupții, incompetenții, scârnăviile, trădătorii de neam și de țară să o conducă!

semnează pentru ziuanews,

General, Mircea Chelaru.

Opinie

Cu un Vladimir Putin reincarcat cu sustinere populara dincolo de ce a reusit pana si Stalin la inceputurile lui si o Rusia mai puternica cu fiecare zi care trece, Vestul colectiv se afla in situatia in care nu exista nici macar un singur lider occidental care sa se bucure de o sustinere populara pe jumatate, toti liderii Vestului find contestati si mai ales detestati de propriile popoare, toate tarile Vestului find cuprinse de clocotul framantarilor sociale datorita politicilor cretine si al unei iminente prabusiri economice care s’a intors cu efect de bumerang in urma nesabuitelor sanctiuni impotriva Rusiei, ce este tot mai evident pentru toata lumea ca nu au functionat. Probabil ca in urma acestor alegeri din Rusia, discursul public al lui Vladimir Putin se va schimba radical, devenind unul mult mai agresiv in tandem cu razboiul care va urma acelasi curs, iar in curand ne putem astepta sa apara si primele ultimatumuri exprimate oficial de la Kremlin, ce pana acum au fost rostite doar de vocile din spatele presedintelui Rusiei. Oricum o dam si oricum o intoarcem, dincolo de isteria idiotilor utili, Rusia a castiga razboiul importiva Vestului colectiv de luni bune de zile, iar momentul negocierilor de pace este doar o chestiune de timp ce probabil ca tineau si de acest moment al alegerilor, ce sa il legitimeze inca odata pe Vladimir Putin ca un lider legitim ce negocieaza in numele intregului popor, de acum lupta lui devenind oficial si lupta intregului popor rus! 

Buna dimineata si celor adormiti pana acum de propaganda psihopatilor.

24 de comentarii la „Desteptarea in cel de al 12-lea ceas: Rusia a fost si va ramane superputerea din partea asta de lume!”

  1. Io zic că-i bine așa rău.
    Partenerul strategic va face ce știe el mai bine să facă, când se destramă vraja propagandei spală putina și cu mare greutate își va extrage din teritoriu câteva cozi de topor care cu elicoterlele de pe acoperișul ambasadei, care cu avioane cargo de pe aeroport militar.
    Ce vom face noi, ce am făcut pe tot parcursul istoriei, serviciile ritual vor închina steagul noului jupân și vor aduce jertfa cuantificabilă în ani de pârnaie executată de cei considerați incomozi noii puteri.
    Amărâștenii hamsteri în carusel vor continua cursa supraviețuirii, intelighenția va lua cu asalt eventualele granturi pe scările de serviciu ale noii puteri.
    Nu va fi mimic deosebit, poate doar vizibil hipsterii își vor schimba câteva obiecte din garderobă, vor prefera pe cele cu insemnele armatei roșii, eventual pe la ceva terase de fițe vom vedea in meniu blinâi,

    Răspunde
    • Si cata zvarcoleala, si cata tangauire, cate fake news-uri pe toate televiziunile … rofl
      Soarta noastra va fi trista, excelent textul lui Chelaru si contextul istoric in care l-ai pus, poate pricep adormitii! Ma indoiesc, dar speranta moare ultima! hi

      Răspunde
  2. La ce am vazut zilele astea, am inceput sa cred ca toata lumea l-a vrut pe Putin la putere pentru ca tot ce au facut au fost sa il creasca si consolideze. Bai, ori e prostie crasa, ori mosmoanda in pregatirea semnarii unei paci la care se mai lucreaza la detalii. Noi? Unde am fost mereu, ca asta e soarta noastra, cum bine ai zis! Doamne fereste de razboi, in rest sanatosi sa fim! buba

    Răspunde
  3. Io zic sa mergem sa ne luam aurul de la Moscova… rusii petrec de victorie, sunt beti turta, acum e momentul nostru de glorie. In drum o luam pe Maia si o punem in frunte sa fie Ioana d’Arc a noastra! Pana in weekend ne intoarcem…. rofl

    Răspunde
    • Propaganda de tipul asta e doar in linia diabolica a propagandei ultimilor ani ce a bantuit oriunde a fost nevoie de ea, chiar si pe la noi Papaya si Declic au fost mereu la datorie, un mic exemplu …

      Răspunde
    • Stii poanta aia de pe vremuri; daca nu intram in NATO nu vin investitori ca nu se simt in siguranta in Romania? Asta inseamna evolutie! cool

      Răspunde
      • Vasile, off topic. Anul trecut am luat cartofi din piață, cică de la producători din zonă, cartofi albi și roșii. Ambele feluri erau dulci, gustul unul la unu, nicio diferență, mai dulci decât cartofii dulci, ăia de seamănă la miez cu ludaia. Nu a vrut nimeni din casă să îi mănânce. Acum am cumpărat din magazin un săculeț de cartofi roșii și aceeași poveste! beee Ce să fie? Mi- a rămas ceva citit de demult tare, că există otravă cu gust dulceag. Or fi pesticide?

        Răspunde
        • Is toti importati, probabil de la fratii ucraineni, pesticide cat cuprinde. Am patit si noi, initial am crezu ca i’o fi piscat frigul, dar nu, erau dulci de nu te puteai atinge.

          Răspunde
          • 😖 Au ajuns să fie mai buni cartofii congelați. crazy
            Pe aici, ce se seamănă e cu sămânță din Olanda, eu așa știu. Pe mine nu mă încântă deloc. Nu am vrut să iau de la localnici, dar nenea de la care am cumpărat cu un an înainte, din Harghita, nu a mai venit. Nici ăia nu erau fantastici, dar erau comestibili. Prostia noastră, de fapt lipsa de timp pentru fâțâit prin piețe, a fost că am cumpărat direct pentru iarnă, fără să luăm înainte de probă. Și e cam singura chestie pe care o poți face vizavi de fructe și legume, la alte produse mai vezi o etichetă…

          • Eu am avut norocul sa iau in toamna de la precupetii veniti cu varza. Au fost absolut fabulosi, romanesti, neaosi. S’au gatat si acum si abia daca reusim sa mai gasim ceva ok, saptamana viitoare dau o tura prin Tara Hategului la oameni acasa, doar acolo mai gasesti cate ceva. In rest, dar, pana si mizeriile alea congelate par o alternativa la ce gasesti acum pe piata de la noi (Egipt/Ucraina in mare parte), desi nu i’am suportat niciodata.

          • Vizavi de produsele ucri, mi-a rămas pe retină. Citisem undeva un comentariu, mă rog, persoana bătea un apropo: când au timp de agricultură din asta, de mare fel, că au invadat piețele de doi ani, ei fiind în război, ca o coincidență 😏… fix de tot atâta vreme?

          • La ce vad, nu mai cred in nicio coincidenta ci in ceva bine planificat, chiar daca turnura razbelului a intrat in logica lui, planurile colaterale au mers struna! Asta e opinia mea! smile

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura