Acum cateva zile Dragnea anunta la Congresul National PSD ca va incepe lupta cu multinationalele care sifoneaza bani grei din Romania, delegandu’l in acest sens pe Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici sa demareze o strategie prin furatul sa inceteze. Toata lumea isi aminteste ce iures a iesit, toata opozitia in frunte cu PNL, USR si Iohannis vesicul turist in afara legii, criticand in cor cu toti economistii lui peste prajit ca noua OUG, denumita si Legea Lacomiei va arunca in aer economia Romaniei, multinationalele vor pleca, vor fi dati oameni afara, preturile se vor mari si alte aberatii care nu isi aveau justificarea, lucruri despre care am scris si noi pe aici, incercand sa explicam noile masuri fiscale anuntate, atat cat ne’am priceput.
Azi vine insa socul, stimatul domn Liviu Alexa de la ziardecluj.ro, isi pierde cateva zile din viata si aduna date, documente si analize contabile al primelor 100 de companii de pe la noi, inainte de asta demonstrand ca …
„Taxa pe lacomie” este opera Consiliului UE? Dovada!
Pana sa il injuram sau nu pe Dragnea ca vrea sa impuna o „taxa pe lacomie”, dati-mi voie sa va spun ca nu el a inventat conceptul, ci ditamai Consiliu Uniunii Europene, in care cu totii trebuie sa credem, nu-i asa, caci suntem o tara pro-europeana?!
Ia, haideti sa citim Directiva UE 1164 din 2016, adoptată de Consiliul UE:
„Actul legislativ european urmăreşte ca multinaţionalele care activează în statele membre UE să nu mai poată ocoli impozitarea profiturilor reale realizate în ţările unde-şi derulează afacerile.
Această directivă subliniază că, „în efortul de a-şi reduce obligaţiile fiscale globale, grupurile de societăţi au recurs din ce în ce mai mult la erodarea bazei impozabile şi la transferul profiturilor”
Soc si groaza! Fix de unde luam lumina, vine treaba asta si nu Dragnea e de vina? Imposibil! Nu se poate asa ceva! Si de aici incolo ce mai aflam? Ca nu il lauda nimeni, ba chiar isi ia capace in cap de la autorul articolului, fiind enumerate cateva slabiciuni ale sistemului care pana acum au lasat de capul lor multinationalele in vremea in care capitalul romanesc era decimat sistematic?
– cu multinationalele nu poti lucra diplomatic. Diplomatia o folosesc ele cand se mucosesc la ambasadele de resort ca Statul le opreseaza; invers, le doare in cot de discutii amiabile. Aghiasma curatirii de pacate fiscale a multinationalelor se numeste FISCUL. Fiscul, domnule Dragnea, ingheata rahatul din analize pana si patronilor Google, cand IRS-ul se pune pe ei. Fiscul ii da si lui Cristiano Ronaldo cartonas rosu. Dar Romania sta slab la acest capitol. Insa barda ANAF e singura cu care poti deschide usa multinationalelor.
– ANAF e o institutie slabita rau operational, slabita rau si ca resursa umana.Diversele schimbari de sefi, salariile proaste, lipsa de dotari informatice, tampenia cu despartirea dintre „Antifrauda” si „Finantele Publice”, toate astea au facut din aceasta institutie de control/forta un bichon maltez care mai poate trage de chiloti doar contribuabilul din categoria IMM.
– ANAF nu are capacitatea profesionala sa mearga in control la Top 100 pe actiuni de amploare. Am prieteni ce conduc ca CEO multinationale din Top 100 si rad de ANAF, caci in momentul in care, sa zicem, s-ar gasi 5 curajosi sa vina in multinationala X, ar da de o grupare bine consolidata de experti contabili si „consultanti” din BIG FOUR, adica din firmele de audit PricewaterhouseCoopers, Deloitte Touche Tohmatsu, Ernst & Young si KPMG – care ii „impacheteaza” pe functionarii ANAF cat ai zice „Home Alone 2”. Nivelul de expertiza al functionarilor ANAF este infim fata de expertiza profesionala a auditorilor din multinationale si, fara sa vreau sa jignesc, chiar daca ar fi in echipa unul foarte bun profesional, prezenta sa este tot infima in fata a 6 experti din partea KPMG care au „parfumat” cifrele in bilanturi ce cuprind analiza si contabilizarea a sute de mii de facturi si bonuri Kaufland, ca sa dam un exemplu.
– Si sa nu va mai zic ca multinationalele angajeaza la greu sefi din ANAF, ii trec in „privat” cum s-ar zice. Sau rudele sefilor din ANAF: neveste, copii. Va dau un scurt exemplu. La Cluj, NTT DATA Romania, un gigant local din IT, are doi angajati mai… speciali: Nausica Costin, fata fostului sef Mihai Costin ce a domnit peste Finantele Publice din Cluj peste 20 de ani si care e CFO in NTT Data; Adrian Haas, fost turnator la Securitate, clujean ce a fost in etapa Boc-premie pus director la Directia Mari Contribuabili din cadrul ANAF Bucuresti. Pai, credeti, domnule Dragnea, ca se intampla ceva „in concret” daca ANAF Cluj merge la NTT Data in control sa vada, de exemplu, cum e cu costurile de transfer? Haha, stiti bine, NU.
– De asemenea, ANAF nu are nici capacitatea de a exercita controale de fond la TOP 100. Va spun eu: 90 la suta din PUTINELE controale la TOP 100 sunt tematice. Nu exista posibilitati sa tii resursa umana si asa putina din ANAF sa faca chestii de fond.
– ANAF se concentreaza azi in proportie de 90% pe controale la IMM-uri, ca patronul mic e mai usor de lovit in oua sau da spaga mai usor.
– Directiile ANAF din teritoriu nu se duc „pe teren” decat „in oras”. Sunt tone de multinationale (automotive, transport, productie etc) care au sedii in comune din judete si unde ar fi loc cat China de controale, avand in vedere ce bilanturi dubioase au, dar nu se duce nimeni niciodata in control. Nu uitati, domnule Dragnea, ca sub Top 100, mai sunt inca 1000 de companii foarte bune, dar nu indestul de mari sa fie verificate.
– ANAF/Antifrauda si angajatii sai NU au capacitatea de a investiga in mod rapid si la secunda cum dispar banii din multinationale in afara tarii. Aparent, toti politicienii stiu „cum se scot banii peste granitele Romaniei”. Eu va fac pariu ca doar auditorii din Big Four stiu. Si atunci intrebarea e: de ce nu angajeaza si ANAF consultanti „raspopiti” din Big Four, care au plecat de acolo si care sa lucreze la procent din amenzi, pe modelul functionarilor publici? Altfel sta la masa KPMG de la multinationala X cu un inspector ANAF ce calca in picioare o frizerie si altfel sta cu un fost membru al „Patrulaterului”! CUM dispar banii dintr-o companie ce face 15 miliarde de lei pe an si declara profit 1 la suta, asta trebuie sa fie principala preocupare a ANAF. Ca pulimea din IMM-uri a cam inteles ca trebuie sa platesti taxele, ca trebuie sa faci contracte de munca. Aia grei din TOP 100, NU.
– ANAF are nevoie de retehnologizare. Se lucreaza inca cu imprimante pe ace. In timp ce multinationalele isi ascund facturile in arhive electronice.
– ANAF are nevoie de optimizare profesionala pentru functionari. Dupa faculta, daca prind posturi, cei tineri care ajung in ANAF invata de la „batrani” ABC-ul: ii iei registrul de casa, te uiti la niste chestii si asta e, ca nu ne face Statul Roman statuie. Asa zic ei si e de inteles. Daca e sa intre in lupta cu un contopist din PWC, ala de la ANAF adoarme dupa primele 7 eschive perverse ale auditului.
– ANAF si specialistii sai trebuie sa gaseasca resurse legale si informative de a distruge „scuza” centrului de cost. Sa va explic cum fura multinationalele in 90 la suta din cazuri. Luam un exemplu, o firma de IT din Romania. Ca ea, se comporta majoritatea firmelor de IT din Romania care declara anual maxim 10 la suta profit din cifra de afaceri ca sa inchida gura Fiscului. In realitate, se intampla altceva, ce inseamna evaziune fiscala. Sa zicem ca firma Virgin Money din UK doreste un soft nou pentru operatiunile sale financiare si de banking si ca eu castig proiectul in valoare de 74 de milioane de euro. Semnarea contractului nu se va face cu firma mea de IT din Romania direct, ci cu o firma tot de a mea, dar din Malta sau Estonia sau Irlanda, adica unde fiscalitatea pe drepturile de autor ce acopera soft sau marci sau licentiere e mult mai relaxata. Eu stiu ca pretul efectiv al proiectului e doar 51 de milioane de euro si exact pe suma asta voi semna din partea firmei instalate in Malta sau Estonia (a mea) cu firma din Romania (tot a mea) avand grija sa transfer in tara doar costul salariilor, taxelor aferente salariilor, costul chiriei si operatiunilor si maxim inca o suma care sa insemne intre 8 si 10 la suta profit. Restul de 23 de milioane de euro raman in entitatea din Malta si ii voi folosi cum am eu chef, evitand Romania. In cazul unei confruntari cu organul ANAF, chiar si daca mi s-ar depista contractul dintre firma din Romania si firma din Malta, as putea sa le trantesc ca asta din Romania e un soi de centru de cost si le-as inchide gura, chit ca mi-ar putea dovedi ca tot eu sunt proprietarul. Dar, de exemplu, in industria automotive, duma cu centrul de cost e pe fata. Daimler isi asuma proprietatea sau tutoratul comercial al firmei Star Assembly din Sebes/Alba si zice ca aia e centru de cost. Insa nimeni din ANAF nu se uita daca pretul de transfer al cutiilor de viteza exportate din fabrica de la Sebes (SRL romanesc) este corect stabilit catre holdingul Daimler AG (firma nemteasca). Inteleg ca papagalii de antreprenori romani trebuie sa stea drepti in fata Fiscului pentru un decont de benzina prost inregistrat, dar astia din multinationale ce au? Statut privilegiat?
Sa te bati cu multinationalele nu e treaba usoara. Dragnea si-a asumat un razboi mare. Insa eu vreau sa vad cum va pune in aplicare strategia, care va fi tactica aleasa.
Si de aici, articolul incepe sa despice fir cu fir multinationale din top 100 in care se afla o singura firma romaneasca ce culmea e ca plateste si cel mai mult la stat, desi romanii cica sunt cunoscutii ca hotii si coruptii Europei …
Topuletze cu nesimtitii din multinationale
Inainte de analiza fir cu fir a fiecarei companii din Top 100, dati-mi voie sa va sparg gheata controversei cu 11 „topuletze” mai mici, ca sa vedeti per fiecare ramura de business, cine sunt nesimtitii cei mai mari din multinationale, care sunt brandurile care isi bat joc cu adevarat de Romania.
Si tot disruptive, inainte sa vedeti cine sunt multinationalele cele mai nesimtite din Romania, sa vedem cine este SINGURA COMPANIE cu capital ROMANESC care merita toate laudele pentru felul in care se comporta fiscal: e vorba de Dedeman. BRAVO! Foarte trist e ca sunt singura firma…
V’ati luat vreun TV/frigider/masina de spalat/etc.? Da, de unde? A’ti lasat si voi un leu in plus macar ca sa ii ajutati pe amaratii aia?
Dar ceva medicamente?
De alimentat masina a’ti alimentat’o, dar factura la gaze e la zi?
Telefonul e platit? Vodafone cica anunta ca va pun suplimentar la plata daca tot maresc astia taxele …
Curent aveti? Facturile cum sunt? Toate bune? Cu trenul a’ti mai fost?
Pentru ca articolul este unul foarte lung si care merita citit rand cu rand mai ales ca omul asta a muncit titanic sa aduca toate aceste date la lumina, va invit sa va faceti putin timp liber zilele astea si sa il cititi in integralitate aici si sa il distribuie cat poate de mult, pe orice cai pentru ca sa terminam odata cu toate legendele, manipularile si mizeriile pe care le arunca argatii lor platiti din presa subordonata, organizatii #rezist, partide politice anarhiste si antinationale in frunte cu presedintele IoHAOS fake-news!
Romania este a romanilor, eu zic ca e momentul sa o recapatam inapoi si in acelasi timp aia care vin pe aici sa isi faca profituri, dincolo de primirea lor cu bratele deschise sa le aducem aminte cum le aduc si altii ca Romania nu este totusi un sat fara caini! Speranta mea e ca daca lupta asta a inceput, de amu, grea cum e, aia de la conducerea tarii care au promis ca o duc pana la capat sa o si duca pentru ca Romania aia tacuta s’a saturat pana peste capat sa fie jignita si batjocurita, furata si amanetata de orice vanzatori si tradatori de tara care ne’au mintit si umilit atata amar de vreme!
Update: Intre timp din motive necunoscute, accesul la articolul sursa a fost restrictionat! Sa fi suparat autorul pe cineva prea rau? Este din nou fuctional, il pastram si noi ca back-up!
Aleluia, Doamne ajuta! Cetim…
Si mai ales distribuie la greu pe unde poti! Spor!
Hai Stimabile, n-ai carnati de mancat, sarmalute cu mamaliga de haplit, vrei sa muncim toti la capsuni sau sa schimbam scutecele la bosorogi in Italia 😉 , asta e mersul vremurilor, sa le dea pistoale la astia de ANAF si sa-i militarizeze, ups stai ca deja le-a dat!
Pai eu ma gandeam ca tocmai d’aia sa nu mai merem la capsuni, sa vedem ce dracu ii si pe aici pe la noi p’acasa, unde …soc, soc, soc …romanii par a fi copii de tata la furat pe langa aia de le culeg romanii capsunile, iar coruptia …soc, soc, soc si groaza e facuta la nivel PRO de aia de unde luam noi lumina. In rest, daca mi’au cazut mie bine neoaosele sarmale facute din porcul scapat de pesta, am zis ca macar la unii sa le stea in gat! . Pai n’am zis eu ca anul asta am fost Grinch?
După ce treci de contabilii astora, te lovești de avocații lor .. nu mai pun faptul că toate sunt protejate de securiști cu interese directe , că tovarășii ăștia din multinaționale s-au asigurat cum au știut ei mai bine .. mai există suveica subcontractorilor interni – neamțul la neamț trage, francezul la francez, samd ( piață liberă my ass ) .. o caracatiță cu comportament de lipitoare .. soluțiile sunt din păcate radicale – le gonești sau impui taxe mai greu de fentat – gen astea pe cifră de afaceri .. economia a suferit deja o lovitură nimicitoare – niște firme de jocuri de noroc au declarat că pleacă – unde mai cheltuie tefeleii pensiile părinților retrograzi și comuniști ? eu o țin ca gaia mațu – taxa NATO, ca să nu scape nimeni .. cu Trump șef la ANAF, plătește și SRI impozite dacă e cazul ..
Dincolo de declaratiile razboinicie ale unora, in realitate, luatul asta la tranta cu multinationalele e o lupta ce poate fi dusa doar si numai daca exista cu adevarat determinare si suport dat unor institutii care sa faca asta! Noi, in sfarsit, acum suntem prin America anilor ’50 cand statul american intelegand ca in USA diversele intreprinderi si corporatii isi fac de cap sub privirile ingaduitoare ale agentiilor statului, Truman a pus piciorul in prag si cu fortarea Congresului a trecut la reorganizarea si intarirea FBI si IRS, pentru a incepe ulterior cu forte noi si aplomb la decimarea organizatiilor, fratiilor si cumetriillor care dainuisera si prosperasera pana atunci, mai ales de pe urma celui de al doilea razboi mondial, cand nivelul de coruptie din interiorul acestora atinsese apogeul. Eh … ca tot ne place sa luam noi lumina de la altii, eu zic ca de aici trebuie inceputa treaba! ANAF’ul nostru este un mamuth corupt, ineficient, prost dotat si cu resursa umana insuficienta si ineficienta. Primul pas ar fi investitia in know-how prin constituirea unui grup de experti de pe la americani de exemplu pentru a face un plan de actiune si ulterior punerea lui in aplicare prin reorganizarea ANAF, primul pas fiind descentralizarea acestuia in agentii teritoriale care sa actioneze prin controale incrucisate, tot pe modelul american din anii ’50. De asemenea in paralel trebuie intarite agentii de genul Consilului Concurentei care sa puna in aplicare politicile anti-trust, pe care noi le avem, dar din pacate nu le pune nimeni in aplicare atata vreme cat si Consiliul ala e praf-pulbere-tandari.
Un prim pas s’a facut odata cu OUG’ul ala care de acum e si lege de baza care poate fi ulterior adaptata prin noi pachete necesare. Daca insa ramane doar atat si de la anul nu se face ceva cu ANAF’ul ala … putem stinge becul si doar taxa aia NATO propusa de tine, tovarase Cola, ne’ar mai salva!
De introdus o lege în care daca vor fi prinsi cu asemenea escrocherii amenzile sa fie uriase,pentru a descuraja furtul din din bugetul tarii. Este la mana guvernului si parlamentului sa dezlantuie o campanie de încetarea furtului si bagati la puscarie indiferent din ce parte este multinationala. Nu va mai ganditi ce vor spune cei din UE, pentru ca am vazut cat de mult le pasa de Romania. Luati exemplul Polonezilor, vrei sa faci profit în Romania foarte bine, dar respecti legile de aici, nu te comformezi, vei plati conform acestor legi.
Corect, domnule Tenciu! UE, a dat o directiva Europeana in acest sens inca din 12 iulie 2016 dupa cum apare si dovada mai sus in postare, deci putem exclude lucrul asta din discutie, in esenta nefiind decat manipulari si fake news! Au si eu fix aceleasi probleme ca si noi pentru ca dupa ce ne’au jerpelit pe noi, cei din Est, lacomia acestor multinationale s’a extins ca un cancer si pe la ei, externalizarea profiturilor in paradisuri fiscale fiind o mare problema peste tot!
In concluzie, odata acest OUG promulgat, aceasta poate deveni lege cadru, iar restul de aici incolo trebuie statul sa puna mana si sa faca pe modelul descris aici pentru ca parghii exista, iar manipularile pot sa fie usor demontate.
Am vizionat interviul cu Dragnea. A citit și el articolul recomandat de tine. În legătură cu articolul respectiv, respect domnului jurnalist! Omul sfințește locul- uite că se poate! și dacă am ajuns atât de rău este într- o bună măsură datorat presei care și- a uitat menirea și a pactizat cu hienele, devenind la rândul ei hienă.
Aștept 2019, văd că Dragnea promite și că nu e rupt de realitate, își cunoaște buruienile din curtea coaliției. Vreau să văd concordanță între vorbe și fapte, lumea e cam la limită cu răbdarea, o fi și punctul de pensie important, însă mă îndoiesc că mai este suficient încât să încline balanța voturilor.
S- au spus lucruri grave, e și acesta un pas și au fost explicate în așa fel încât să fie înțelese de către oricine este dispus să le asculte…nu suntem toți pensionari, dar toți plătim aceleași facturi în condițiile în care resursele sunt ale noastre și toți avem nevoie de hrană, îi frecventăm pe aceiași comercinați, care pun adaosuri colosale față de alte state UE și își plătesc foarte prost angajații, că de- asta și sunt mai mereu pe minus cu personalul. Pentru răuvoitori desigur că afirmațiile lui Dragnea vor fi anulate din pix pentru că ar fi mesaje populiste și, Doamne păzește! chiar naționaliste, ceea ce este câh! Nu cadrează cu nivelul intelectual al tefeliștilor.
L.E. I- a dat Pleșoianu cu transparentizarea nu doar a finanțărilor ong- urilor, dar și a Camerei Deputaților, unde țe să vezi? Dlagnea e șăfu’ și unde sunt blocate niște proiecte de lege care ar remedia ” durerile ” patriotului. I- a dat și cu Pahonțu…meh, ce porcărie! Îl doare sau se face că îl doare, ca să știm și noi? Observ că e meteahnă asta cu ținutul la sertar a orice ar face o schimbare categorică.
Tiana, contrar multor pareri, mie unul mi’a scapat interviul dar am vazut punctele esentiale ale lui. Una peste alta, dincolo de vorbe si scosul la tabla, PSD nu mai poate miza doar pe atat si cred ca sunt constienti de asta! 2 ani am tot asteptat, tot vazut diagrame, tot ascultat discursuri, tot iertat „ca statul paralel”. Ok, no amu din 2019 trebuie sa si faca ceva, sau teama imi este ca mai prind puterea prin 2222 …
Au avut doi ani cu majoritate parlamentară și guvern propriu. Puteau să legifereze orice le poftea inimioara. Au frecat codurile penale de le- a dat sângele, nici acum nu sunt adoptate. Au frecat legea pensiilor fără ca să se atingă de pensiile speciale, pe acelea deși sunt absolut discriminatoare cu toți aceia care au contribuit la fondul de pensii, pe unii i- a făcut boieri ( nu mă mai leg de indivizii beneficiari ), pe alții care au muncit o viață, statul îi face asistați social la ce mizerii de pensii le dă. De la referendumul pentru demiterea lui Băsescu s- au lovit de neclarități pe care adversarii lor le- au speculat. Nu au făcut nimic ca să remedieze acele probleme, asta înseamnă că pe ei nu i- a deranjat. Aseară la știri a fost un reportaj despre cum obțin unii cărțile de identitate, fiind luați fictiv în spațiile unor cetățeni, deși este imposibil să viețuiască ca număr declarat sub același acoperiș. Ăștia toți sunt înregistrați în registrele electorale, nu?
Au primăria Bucureștiului. Au fost oameni care au cerut autorizație pentru a protesta, li s- a dat voie să o facă doar în Parcul Izvor ori aiurea pentru că Piața Victoriei era ocupată de o mână tembeli rezistaci fără autorizație.
Interviurile cu ei au devenit de fapt ocazii de a- și arăta pisica unii altora, sub scuza că vin ca să ne explice că sunt probleme, că multinaționalele, că justițiabilii, ei având mingea în teren. Uite de- asta lumea care vede nu reacționează și pare inertă.
Și apropo, ca să fiu on topic, despre ajutoarele de stat oferite multinaționalelor cu capital străin de ce nu spun nimic? Sunt oferite minim de pe vremea lui Ponta, eu doar de atunci am găsit articole publicate de presă. Despre noua găselniță cu grădinițele olimpice private ai citit?
Sunt multe si grele Tiana, iar de realizat … mai mult au dezamagit daca e sa le iei de’a fira’n’par … si cam la toate punctele sunt de acord cu tine!
In ce priveste gaselnita aia cu gradinitele alea olimpice, inca nu am inteles mai nimic, dar investitia asta a statului in privat ma cam sperie mai ales ca desi la baza pare o idee buna, in esenta este o tampenie fara a fi sustinuta de un program national de sport care sa promoveze sporturile ce in mare parte pe la noi nu mai exista. E in studiu problema, inca nu ma pronunt dar voi incerca sa scriu un articol pe tema asta dupa anul nou si daca timpul o sa imi permita.
Încearcă să asociezi termenul olimpic vârstelor destinatarilor acestor grădinițe. Te izbește pretenția denumirii. Imaginează- ți doar ce li se cere la serbări să facă și la câți dintre ei le și iese…
Olimpicii de mici se cresc ca unii … aici nu as avea o problema … baiul la mine e notiunea aia de bani publici in parteneriat privat neavand nici o baza reala de dezvoltare ulterioara si nici un program national care sa repuna sportul acolo unde ii este locul pentru ca ai nostrii copii sa mai moara de obezitate infantila si boli cardiovasculare dezvoltate inca de mici dupa ce au fost infundati cu toate mizeriile din fast-food’uri si nu numai.
Aștept să croșetezi un articol pe tema „grădinițelor olimpice private” și mai discutăm.
Am sucit un pic pe toate părțile mărețul gest de curaj al patriotului. Mi- am exprimat nemulțumirile în legătură cu faptul că cele două partide, coaliția, nu au concretizat mai nimic nici în justiție , nici cu privire la ong- uri, nici cu robotul șamd. În ceea ce privește taxa pe lăcomie, Dragnea a ieșit la interval trâmbițând niște măsuri mai nasoale pentru multinaționale. Nu au rămas așa, le- au îndulcit, ce mirare! La fel a procedat și cu offshorul. Eu nu știu care a fost motivul îndulcirii, intervalul scurt de timp dintre anunțul intenției de taxare și concretizarea acestei intenții printr- o ordonanță de urgență exclude probabilitatea purtării unor negocieri între părțile implicate- vizate, ca să găsesc măcar o palidă justificare schimbării de atitudine vizavi de multinaționale.
Părerea mea este că toată tărășenia i se datorează exclusiv directivei UE, ieșirile cu declarații și interviuri ale lui Dragnea și „companiei” au vizat două scopuri, să provoace suficient zgomot încât să se audă până la Consiliul UE ( care au dat directiva ) că guvernul României va pune în aplicare această directivă; al doilea scop fiind cel de a ne lua ochii nouă, electoratului nemulțumit de inacțiunea coaliției, căzând în fund eventual de admirație pentru Dragnea. Directiva UE datează din iulie 2016!
Nu știu ce veți spune voi, dar mie îmi miroase tot a blat, cacialma, in dulcele stil al lui Ponta coabitacul. Aproape că aș putea paria că nu vom vedea schimbări semnificative, ci tușe, până la viitoarele alegeri parlamentare, asta în cel mai optimist scenariu dacă vom rămâne cu o guvernare a coaliției/ majoritatea parlamentară de acum. Toate, dar toate măsurile coaliției sunt ghidate de „oportunitate”, ” ceva și pentru români” aka resturi și ” încet- încet vom „…
În ceea ce privește problema semnalată de către autorul articolului, că multinaționalele angajează la greu persoane care au deținut funcții de conducere în ANAF, pot să spun că plaja e mult mai largă, asemenea procedee se practică la case mult mai mari, cu personal executiv din instituții și organizații internaționale care sar în bărcile companiilor și invers! Nu e nimic nou sub soare, nu e ca și cum se forțează pentru prima oară linia conflictului de interese.
Tiana, n’ar fi rau sa fim totusi un pic mai optimisti! Stiu … dupa atata amar de vreme in care am tot sperat si cu aia ne’am ales e greu ca dracu … da cine stie, poate, poate!
Bunăvoință cu ei am avut în ciuda concluziilor mele prea bine întemeiate, am sfidat logica atâta câtă mi- o dat Dumnezeu cu bunăvoința pentru ticăloșii și fricoșii ăștia! Îmi fur căciula…Optimismul ăsta vizavi de ei e așa o chestie cu care nu ne prea putem cumpăra nimic, nu? Stiu, știu, dar tu chiar mai poți? Nu ți se pare că arunci cu mărgăritare în porci?
Ia ziua de azi. Iese mixerul și macină mizerii. Iese Iordache și spune că e ultima aia cu suspendarea, pentru că ” președenția „… Nu ei plângeau că se fac de macao acolo fără doi miniștri? Deci pă ăla îl doare la bașcheți de președenția sufletului, de guvernarea țării cu minus doi miniștri, de Constituție, de tot și face și ăștia se cred în Miorița? Dar de ce nu aleg ei noncombatul pe banii lor, acas’ la ei? De când am citit știrea că se vor vacanta 3 posturi la CCR anul acesta și că unul dintre acestea e la mâna politrucului și se speculează ( cu temei, au mai încercat să îl facă pe un judecător să plece tot pentru revocată ) cine va fi numită, văd roșu! cum să mai faci completuri cu ăia pe protocoale, e bine Tudorel, au fost bune sarmalele?
ifrigggg …