E oficial: compania ALRO isi schimba actionariatul, fratii Paval dau o noua lovitura!

Paval Holding, care este o societate de investitii controlata de fratii Paval, patronii Dedeman, au anuntat oficial ca au preluat 23.16% din actiunile SA, urmand ulterior sa aflam cine a preluat 10% din actiuni; in total, actionariatul rusesc a cedat 33% din actiunile ALRO, pastrand 54% din actiuni, cam 13% din actiuni fiind in posesia Fondului Proprietatea si a unor actionari minoritari.

Fratii Paval au realizat in ultimii doi ani mai multe achizitii, de la pachete de actiuni in companii energetice la cladiri de birouri. Dedeman a parafat in vara acestui an achizitia proiectului The Bridge, in cea mai mare tran­zac­tie de office de pe piata locala, afacere evaluata la 200 de milioane de euro.

Dragos si Adrian Pavăl au ajuns anul acesta să controleze 59% din producătorul de caramizi Cemacon Cluj, prin intermediul firmelor PIF Industrial şi Dedeman. Dedeman a devenit principalul actionar al Cemacon la finele anului trecut după ce a cumparat intr-o singură tranzactie un pachet de 13,4 milioane de actiuni, ajungand de la 29% la 40,7% din capitalul producatorului roman.

Cei doi antreprenori au ajuns să detina si  doua pachete de cate apoximativ 5% in cadrul companiilor energetice Electrica, Transelectrica şi Conpet.

Este un semnal extrem de puternic dat in piata ca oamenii de afaceri din Romania s-au cam saturat de invazia capitalului strain si este posibil sa asistam la o trecere a multor companii din mainile strainilor in mainile capitalistilor romani, lucru care nu poate decat sa ne bucure, deoarece ar scadea dependenta economiei romanesti de mofturile capitalului strain!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

 1. cola says:

  Asta e direcția corectă .. dar mai avem mult până departe ..

  • ice4you® says:

   Daca stai sa te gandesti bine, prin 2014 mai ca rezolvasera securistii cam orice capital romanesc. Faptul ca se ridica o firma romaneasca ce a trecut deja la Holding acum cateva luni de zile, e o demonstratie ca daca este putin sprijinit, incetul cu incetul capitalul romanesc isi revine si de data asta e unul de o forma cu adevarat capitalista si nu ale unor milionari de carton.

   • Radu says:

    frate, miliardarii aia de carton presat s-au cam dus…a cam venit momentul sa ne luam tara inapoi…si eu cred ca usor usor capitalistii romani vor deveni majoritari!