E oficial: compania ALRO isi schimba actionariatul, fratii Paval dau o noua lovitura!

Paval Holding, care este o societate de investitii controlata de fratii Paval, patronii Dedeman, au anuntat oficial ca au preluat 23.16% din actiunile SA, urmand ulterior sa aflam cine a preluat 10% din actiuni; in total, actionariatul rusesc a cedat 33% din actiunile ALRO, pastrand 54% din actiuni, cam 13% din actiuni fiind in posesia Fondului Proprietatea si a unor actionari minoritari.

Fratii Paval au realizat in ultimii doi ani mai multe achizitii, de la pachete de actiuni in companii energetice la cladiri de birouri. Dedeman a parafat in vara acestui an achizitia proiectului The Bridge, in cea mai mare tran­zac­tie de office de pe piata locala, afacere evaluata la 200 de milioane de euro.

Dragos si Adrian Pavăl au ajuns anul acesta să controleze 59% din producătorul de caramizi Cemacon Cluj, prin intermediul firmelor PIF Industrial şi Dedeman. Dedeman a devenit principalul actionar al Cemacon la finele anului trecut după ce a cumparat intr-o singură tranzactie un pachet de 13,4 milioane de actiuni, ajungand de la 29% la 40,7% din capitalul producatorului roman.

Cei doi antreprenori au ajuns să detina si  doua pachete de cate apoximativ 5% in cadrul companiilor energetice Electrica, Transelectrica şi Conpet.

Este un semnal extrem de puternic dat in piata ca oamenii de afaceri din Romania s-au cam saturat de invazia capitalului strain si este posibil sa asistam la o trecere a multor companii din mainile strainilor in mainile capitalistilor romani, lucru care nu poate decat sa ne bucure, deoarece ar scadea dependenta economiei romanesti de mofturile capitalului strain!

3 comentarii la „E oficial: compania ALRO isi schimba actionariatul, fratii Paval dau o noua lovitura!”

  • Daca stai sa te gandesti bine, prin 2014 mai ca rezolvasera securistii cam orice capital romanesc. Faptul ca se ridica o firma romaneasca ce a trecut deja la Holding acum cateva luni de zile, e o demonstratie ca daca este putin sprijinit, incetul cu incetul capitalul romanesc isi revine si de data asta e unul de o forma cu adevarat capitalista si nu ale unor milionari de carton.

   Răspunde
   • frate, miliardarii aia de carton presat s-au cam dus…a cam venit momentul sa ne luam tara inapoi…si eu cred ca usor usor capitalistii romani vor deveni majoritari!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura