Drugtest iti ofera cazare de trei zile acolo unde te testeaza Garcea

Despre ordonanta prin care se introduce drugtestul ca obigatoriu pentru soferi stie toata lumea, in ultimele zile facandu’se mare tam-tam, nu mai insist pe subiect ca e deja unul despre care s’a zis si scris tot ce se putea zice. Azi cica au hotarat sa o modifice cu prevederea ca daca un sofer nu primeste rezultatele de sange in trei zile, isi primeste permisul inapoi pana vin rezultatele finale.

Drugtest iti ofera cazare de trei zile acolo unde te testeaza Garcea

Asadar, conform modificarilor anuntate, daca in 72 de ore nu primesti testul, iti dau permisul inapoi pana vin rezultatele de sange. Adica mai pe scurt, daca dai peste un Garcea zelos care insista ca ai ochii rosii si trebuie sa te testeze cu mizeria aia de tester care din trei teste, da un fals pozitiv, tot ce mai poti sa faci este sa iti gasesti cazare acolo unde te’a oprit, eventual sa dormi pe marginea autostrazii sau cu noroc intr’o benzinarie, pentru ca permisul ramane suspendat 3 zile, indiferent daca esti sau nu esti vinovat de consum de droguri.

Dar cacaturile alea de testere, nu au drept de retur?

Cu un asa grad mare de fals pozitiv, incepe sa fie destul de clar ca testerele alea sunt niste chinezarii de doi lei, ce fac parte din inca un tun dat de cineva, care avea de gand sa duca tunul ala mai departe si sa infinteze si laboratoare ale millitiei pentru testele de sange. De ce nu vorbeste nimeni despre asta si de ce nu se ia calea banilor pentru a se afla cine sunt baietii destepti care sunt responsabili de escrocheria asta de a dota militia cu niste rahaturi de doi lei, ce incalca grav drepturi si orice norme de bun simt, iar in locul lor si cu banii aia sa cumpere niste testere cu un grad cat mai mic de fals-pozitiv?

DrugTest 5000, contestat puternic in unele tari si interzis in altele

Dräger DrugTest 5000 este folosit în multe țări, dar și contestat extrem de puternic.

În Canada, poliția din mai multe orașe, inclusiv din capitala Ottawa, a refuzat să-l folosească, iar poliția națională a recunoscut că sunt probleme legate de acuratețea rezultatelor. Un studiu realizat în Norvegia pe acest tip de aparat a indicat o proporție de 14,5% rezultate fals-pozitive la consumul de canabis și nu mai puțin de 87,1% la cocaină.

Încă de la începutul folosirii lui, Drugtestul Drager a ridicat serioase semne de întrebare în privința eficacității testărilor. Rezultatele testărilor au fost contestate în număr mare în instanță în ultimii doi ani, iar șoferii au câștigat de cele mai multe ori.

Unul din cazuri s-a înregistrat în ianuarie 2023, când un șofer din Baia Mare a aflat cu surprindere că ar fi consumat nu mai puțin de 7 din cele 8 tipuri de droguri care pot fi depistate de către aparat.

Pentru că rezultatul testelor nu sunt recunoscute în instanță, șoferii depistați pozitiv sunt conduși la un laborator acreditat al Ministerului Sănătății. Așa s-a întâmplat și cu șoferul din Baia Mare.

Rezultatele analizelor de sânge au arătat că bărbatul nu consumase niciuna dintre substanțele la care fusese depistat pozitiv.

Contractul a fost atribuit singurei societăți comerciale care a depus o ofertă Draeger România SRL. Firma este deținută de concernul german Drager și administrată de Laurențiu Adrian Rizea.

Toate drugtestele achiziționate de Poliția Română au fost cumpărate de la această firmă. Tot în august, Direcția de asigurare Logistică Integrată din cadrul IGPR a mai pus la bătaie puțin peste 650.000 de lei pentru un acord cadru de 15 luni în vedea obținerii de „furnizare piese de schimb necesare analizatoarelor pentru detecția drogurilor din salivă”.

Tot Draeger România a achiziționat și acest contract.

Sursa.

Concluzie

Explozia consumului de droguri in Romania, sub patronajul celor care ar trebui sa il combata, este o realitate care a transformat Romania din tara de tranzit-in tara de consumatori, drogurile ajungand sa fie mai usor de procurat decat un banal antibiotic. Ca multi dintre consumatori se urca la volan dupa ce trag ceva, e o alta realitate si lucrul asta se vede si din faptul ca multi conduc haotic. Faptul ca intr’un final ca militia vrea sa faca ceva in sensul asta, e un lucru bun, problema e cum face asta si mai ales cu ce, in spatele a tot si toate stand un tun al unor baieti destepti, ce se pregatisera sa puna mana si pe testarea sangelui, ca in felul asta sa se asigure ca la nevoie pot manarii  testele de sange pentru cine trebuie. Si ca tot am deschis Cutia Pandorei, respectiv cea a uriasei coruptii din militie, ceva cu stoparea traficului si preventie facem si noi, sau ne multumim sa oferin cazare fortata trei zile la aia de cad de papagali la loteria drugtestelor?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura