E-ON scumpeste gazele cu 60%, Enel scumpeste curentul

Mult blamata OUG-114 si prima grija de anulare a acestei ordonante de #drepteiDuWernare incepe sa isi arate efectele, Ionica scria pe aici ca a fost notificat de E-ON ca urmeaza sa fie santajat de E-ON daca nu trece si cu curentul la ei, cu o scumpire a gazelor de 60%.

„Dacă nu adaug și curentul la E.ON prețul la gaz se va mări de la 1.5 la 2.5 lei / m3 din aprilie sau mai, adică cu 60% mai mare față de prețul actual. Cică se liberalizează piața!”

In acelasi timp, nici Enel nu se lasa mai prejos, obligand tot printr’un santaj ordinar semnarea unor contracte noi de furnizare a curentului pentru o perioada de un an, sau conform aceluiasi Ionica, acesta urmeaza a fi scumpit crancen.

„Luna trecută doar ce am primit o ofertă de la ENEL și am semnat pentru 0.37 lei / kW pentru încă 1 an de zile. Anul trecut am avut 0.35 lei / kW. E interesant, pentru că îți trimit mail, iar dacă în 14 zile nu răspunzi la email, te trece direct pe oferta trimisă de ei. Interesant cum oferta făcută de ei a fost de 0.407 lei / kW”

Asadar, pe fondul nebuniei cauzate de #coronavirus si in pragul unei crize economice de proportii, gunoaiele astea de furnizori de gaze si energie isi fac de cap dupa ce mizeria asta de #guWerner ia lasat de capul lor si nici ca le pasa de japca care o practica pe asa zisa „piata liberalizata” in care functioneaza oricum aceste cartele din energie, zonele tarii fiind foarte bine impartite si preturi facute la mica intelegere pe spatele nostru al tuturor.

Interesant este ca nu am vazut pe nicari nici macar o forma de revolta si nici pe cineva necajit. Probabil ca trebuie sa treaca cutitul dincolo de os ca romanul idiot sa se trezeasca la realitate, desi slabe sanse ca lucrul asta se intample si atunci.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura