Exista televiziuni publice de calitate? Da!

Intrebarea este cat se poate de serioasa. Calitatea programelor publice variaza de la o tara la alta, TVR fiind slabuta rau.

Personal prefer de departe programele oferite de doua televiziuni: PBS si Société Radio-Canada.

Va simt nedumerirea: cine este PBS?

PBS este poate cel mai prestigious furnizor de programe tv publice din lume. Da, poate nu va vine sa credeti, SUA are televiziune publica.

De ani de zile programul meu favorit este PBS FRONTLINE, o serie incitanta de documentare cu subiecte extreme de diverse, multe realizate in cooperare cu prestigiosul cotidian New York Times. Dar nici restul programelor nu sunt de lepadat. Si, atentie, PBS este o institutie non-profit, cu peste 350 de statii publice afiliate, considerata de multi ani drept cea mai de incredere televiziune din SUA, si asta in cea mai mare piata tv din lume. Iar calitatea programelor este absolut impecabila si se pot vizualiza online pe site-ul PBS.org.

Société Radio-Canada este tv publica canadiana de limba franceza parte a CBC. Le Téléjournal este de departe programul meu favorit, atunci cand dau de TV5 la 9 dimineata, evident.

Profesionalismul jurnalistilor canadieni francofoni m-a surprins mereu placut, mai ales in comparatie cu cei americani gen CNN. Iar accentul patois este fabulous. Asa am descoperit Canada si francezii ei.

Voi ce tv publica urmariti?

 

 

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...