Germania cere o „pace rapida in Ucraina”

Oricine pomenea cuvantul „pace in Ucraina” in urma putin timp, era ostracizat, etichetat ca putinist/prorus si agatat de zidul infamiei, desi orice razboi doar asa se poate incheia, caile diplomatice find mereu solutia incheierii unui conflict prin negocierea partilor. Dupa doi ani si jumatate de conflict si cel putin un an de cand a devenit evident ca Vestul colectiv si NATO au pierdut razboiul in Ucraina, azi Germania prin cancelarul Olaf Scholz, artizanul prabusirii economice a Germaniei aflat acum sub o uriasa presiune interna in urma pierderi jalnice a alegerilor in fata suvernanistilor germani, cere o „pace rapida” in Ucraina.

Germania face presiuni asupra Ucrainei pentru ca discutiile de pace sa includa Rusia la masa negocierilor

„Cred că a sosit momentul să discutăm despre cum să ieşim din această situaţie de război şi să ajungem mai rapid la pace! Este important să progresăm, preşedintele ucrainean şi cu mine suntem de acord ca aceasta să includă şi Rusia”

a transmis cancelarul Scholz, in interviul pentru postul public german, preluat de Reuters si AFP.

Oferta de pace a Rusiei

Negocierile de pace propuse de Federatia Rusa au la baza acordului nefinalizat in urma interventiei Marii Britani in tratativele desfasurate in martie-aprilie 2022 la Istanbul. Pentru redeschiderea negocierilor de pace, Vladimir Putin a solicitat in luna iunie 2024, retragerea trupelor Kievului din cele patru provincii ucrainene revendicate de Rusia (Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson) si un acord de neutralitate prin care Ucraina sa se angajeze renuntarea aderari la NATO, precum si demilitarizarea Ucrainei. Negocierile de pace urmau sa fie purtate la Dubai, acestea find insa spulberate din nou de Ucraina dupa atacul de la Kursk.

Cand ar putea incepe aceaste negocieri si in ce conditii

Cel mai probabil aceste negocieri de pace vor avea lor dupa transarea alegerilor din USA, presedintele ales avand prerogative sa faca acest lucru pana la preluarea oficiala a mandatului din luna ianuarie 2025. Cum se vor desfasura aceste negocieri si in ce conditii, probabil ca este previzibil pentru toata lumea, Federatia Rusa anuntandu’si clar intentiile, desi de aceasta data nu cred ca rusii nu o vor mai musca cu un Minsk 3, ci mai degraba banuiesc ca vor propune un soi  de Ialta 2, prin care Federatia Rusa sa primeasca suficient control in ceea ce se numeste „spatiul geostrategic vital”, respectiv in zona Europei de Est, dar mai putin cea centrala, pe care probabil ca o va primi occidentul, zona tampon de neutralitate devenind partea ce ramane din Ucraina, respectiv partea de de Vest pe granita naturala a Niprului.

Miscari importante in culisele politicii din Ucraina

In ultima saptamana in Ucraina au avut loc niste miscari politice importante, Zelensky anuntand ca a demis jumatate din ministrii printre care si celebrul ministrul de externe Dmîtro Kuleba, cel cunoscut si ca a fi cel mai pro occidental oficial ucrainean, acesta find primul semn ca Ucraina este fortata sa initieze negocieri de pace in urma intelegerile discrete ale finantatorilor de pana acum ai razboiului, familia Rothschild cumparand datoria publica a Ucrainei si plasand proiectul de reconstructie a tarii (fara provinciile ocupate de Rusia) pana in 2040, catre fondul de investitii BlackRock.

Zelensky cere si el pacea sub acoperirea unui asa zis „plan de victorie” trimis spre aprobarea administratiei americane

Concluzie

Vestea buna este ca s’a dat semnalul de pace, Ucraina urmand sa fie impartita intre Rusia si Vest prin oligarhii lor. Vestea proasta pentru noi este ca din prostia si slugarnicia marionetelor din politica interna, Romania are sanse mari sa fie din nou in meniu.

36 de comentarii la „Germania cere o „pace rapida in Ucraina””

  1. Conform Bloomberg

    „Oficialii ucraineni se pregătesc ca Fondul Monetar Internațional să îi ceară în această săptămână să își devalorizeze mai rapid moneda, să reducă ratele dobânzilor și să își intensifice eforturile de creștere a impozitelor pentru a acoperi deficitul bugetar al țării.
    Asta în condițiile în care, Kievul cheltuiește aproximativ 60% din bugetul său total pentru a-și finanța armata și se bazează foarte mult pe sprijinul financiar al partenerilor săi occidentali pentru a plăti pensiile și salariile angajaților din sectorul public și pentru a finanța cheltuielile sociale și umanitare.
    Și ca lucrurile să fie clare FMI va trimite prima misiune în Rusia de la invazia din Ucraina.
    Ksenia Yudaeva, o apropiată a guvernatorului băncii centrale, Elvira Nabiullina a fost desemnată să conducă biroul FMI de la Moscova.
    Yudaeva a fost pe lista persoanelor supuse sancțiunilor în calitate de președinte al consiliului de administrație al băncii Otkritie, pe care banca centrală o deținea. Banca a fost vândută creditorului de stat VTB în 2022. De atunci, Yudaeva a părăsit Otkritie.
    FMI a declarat că verifică informațiile privind nominalizarea lui Yudaeva. Ministerul de Finanțe al Rusiei a confirmat oficial nominalizarea lui Yudaeva.”

    Se pare că finanțatorii războiului dus de Ukraina, se tem că își vor pierde investiția făcută, motiv pentru care indiferent de rezultatul alegerilor din US vor „asasina” economic regimul de la Kiev.

    Ar fi interesant de știut care va fi oferta făcută de către FMI, Kremlinului și dacă include referiri la Basarabia și România.

    Răspunde
  2. De fapt asta e problema .. niște băieți și-au făcut niște calcule pe bani mulți , inițial dădea cu plus, acum deja ar zice săru mâna pe un break even .. adică orice investiție suplimentară în război se poate recupera doar dacă reușesc să ocupe Rusia în întregime, și să o stoarcă de resurse .. ultima găselniță ar fi capitularea Ucrainei, numită plan de victorie, și recuperarea banilor de la slugile de europeni pentru ‘reconstructia ucrainei’ estimată să se ducă spre un miliard de miliarde usd .. dacă Putin nu ne-ar detesta pe noi, pe europeni, ar trebui să lungească războiul până când creditorii nu mai au răbdare pentru nicio reconstrucție.. atunci se va prăbuși dolarul.. măcar să moară toate caprele vecinilor, nu doar a noastră..

    Răspunde
      • Bine punctat! good Da, cam pe acolo s’a ajuns cu nivelul de negociere si probabil ca abia de acum se va ajunge la un numitor comun in contextul in care Turcia a facut pasul catre BRICS, aderarea urmand sa fie oficializata la intalnirea blocului BRICS care va avea loc in octombrie la Moscova, un moment deosebit de important in contextul geopolitic care ne priveste in mod direct si pe noi, dar mult prea putin bagat in seama, ca deh …

        Răspunde
          • Renuntati la gandirea provinciala si nu mai vedeti USA sau NATO ca un bloc unitar de decizie. Exista factiuni de putere, interese diferite, tot atatea ate cate marionete. In cazul dat, Ciuca e protejatul lui David Petraeus si grupari neoconilor din spatele lui, inca din Irak.

  3. Nemtilor le-a intrat morcovul ca fara energia ieftina a Rusiei industria lor se duce naibii. VW deja inchide din fabrici, pentru prima oara dupa 85 de ani! Nemtalaii sunt fierti!

    Răspunde
  4. in Europa de vest nu-mi pun nicio baza sa apere estul chiar si diplomatic, daca era dupa Fr si Ge eram demult dati Rusiei sau…oricui, noroc ca unchiul Sam mai are interese geo-strategice in zona sa ne tina in aceeasi laba trista de tip „curul in doua luntre”.

    Răspunde
  5. Scholz stă foarte rău politic, vrea să-și salveze doar cinstea obrazului. Mă gândesc că e numai cosmetică iar negocierile le va duce cineva mai înalt și mai frumos 😁
    Și care nu e pe cale să fie răsturnat din funcție…

    Răspunde
  6. Nu’s cum se face da cand cineva vorbeste de pace, astia trimit peste 100 de drone spre Rusia aka Moscova!?
    Pace nu o sa fie curand, nici chiar daca descaleca la Kremlin ca Napoleon, mai ales!
    Sa ne imaginam o Rusie in degringolada post infrangerii, cu nuclearele la mana oricui apuca… aia e doar pacea finala, shutdown -h now! bomb

    Răspunde
  7. Interesul multora este sa nu fie pace pentru ca cine o sa-i mai ajute pe unii sa stea in conditii de lux fara sa munceasca si pe deasupra sa mai si castige si o caruta de bani ?

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura