Grecia…UE in pragul haosului!

De luni Frontex, agentia UE care chipurile apara granitele Europei unite, ar trebui ca in cooperare cu Grecia sa inceapa deportarea in Turcia a refugiatilor in special sirieni in Turcia, operatie pentru care s-au promis oameni, bani si vase.

Numai ca autoritatile elene raporteza ca aceste promisiuni sunt foarte frumoase, dar …neimplinite, de exemplu, doar 200 din 2300 de ajutoare au sosit in Grecia! Autoritatile elene se pregatesc  pentru ce este mai rau….

Si deja exista izbucniri de violenta: refugiatii incearca sa fuga din tabere, cum s-a intamplat la Atena si in insula Chios, unde politia elena a folosit gaz lacrimogen atat pentru a ii opri sa fuga, cat si a potoli conflictele dintre diferitele grupuri etnice.

Avand in vedere gravele violente de Revelion din mai multe orase europene, in special din Germania, atentatele teroriste din Franta si Belgia si activitatile tot mai violente ale extremei drepte contra imigrantilor, eventuale violente in Grecia chiar ar pune capac! BREXIT…

Nu este de mirare ca in acest context  autoritatile belgiene au anuntat ca vor cere celor care se refugiaza in Belgia si imigrantilor non-UE sa semneze o declaratie ca vor respecta valorile societatii belgiene si ca vor raporta orice act criminal, altfel vor fi deportati fara drept de apel si reintoarcere.

Nu trebuie sa ne mire insa ca exista acefali politically correct care spun ca deportarea in Turcia este ilegala si ca ruta balcanica ar trebui redeschisa sau care zic ca masura guvernului Belgian incalca drepturile omului.

Se pare ca acestia uita ca mii de refugiati deja au ajuns acasa si altii clameaza sa se intoarca acasa pentru ca realitatea din Europa si visurile tampe din capul lor sunt la ani-lumina distanta…

In schimb, traficantii de finite umane, cu multa obraznicie, au anuntat pe facebook ca isi vor duce “Marfa” in Italia, daca Grecia devine nefrecventabila. Si Turcia “depune” toate eforturile sa ii opreasca….

Multumim calduros gauleiterului Merkel ca are grija sa se aleaga praful de UE…

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

 1. Vasile says:

  Problema e ca unii fac bani grei pentru a aduce refugiati in Europa, e o noua afacere de moment. Acei refugiati sunt adusi cu ambarcatiuni in apele teritoriale apoi lasati in barci gonflabile in zona pazei de coasta pentru a “putea fi salvati”, e o intreaga filiera pe zona greceasca si italiana, apoi oameni sunt “impinsi” spre centrul si nordul Europei cu acordul tacit, atat al grecilor cat si al italienilor. Interesele sunt mai putin vizibile pentru noi, dar ele exista si sigur daca s-ar vrea toata tevatuta asta a refugiatilor ar fi stopata rapid si eficient …. dar….

 2. ice4you® says:

  Jos palaria Vasile! Eu sunt curios cui ii serveste treaba asta cu adevarat in afara de mafia ce profita doar de o situatie creata. Deci eu nu cred in GREXIT pe tema asta, grecii sunt doar o piesa din angrenaj.

 3. Radu says:

  Destabilizarea Europei si vulnerabilizarea ei servesc multora. Iar ienicerii se folosesc de situatie ca sa santajeze UE de bani, ca anul asta nu mai vine nici dracu pe la ei, rusii cu atat mai putin.
  Asta in conditiile in care o gramada de islamisti au venit odata cu refugiatii…
  Si ficusu’ se da prieten cu ei..