Hai sa aberam nitel|Pater noster, qui es in caelis …

ice4you®

I was born, to die imortal!

You may also like...

6 Responses

 1. Sorin says:

  La scoala Bula scrie o poezie legat de canalul Dunare-Marea Neagra:
  N-avem unt/N-avem mincare/Dar avem canal la mare/Ceausescu si Lenuta/Se plimba cu barcuta.
  Profesoara suparata il duce la director, care il intreaba ce poezie o scris, si recita:
  Avem unt/Avem mincare/Avem si canal la mare/Ceausescu si Poporul/Se plimba cu vaporul.
  Barovo mai Bula, e o poezie frumoasa, spune directorul. Profesoara sare ca arsa in sus si zbiara ca alta poezie mi-ai spus.
  ASTA ESTE PENTRU EXPORT !!!!!!

 2. the_sniper says:

  Foarte bine punctat maestre Ice.In umila mea opinie bisericile ar trebui sa reflecte dragostea pentru Dumnezeu si sa fie un loc de reculegere si liniste sufleteasca,un punct de sprijin in lumea asta innebunita.Nici eu nu cred ca lui Dumnezeu ii pasa de dimensiunile acestora,asa ceva exista doar in capetele noastre.
  Sunt constient totusi ca subiectul e mai complicat si poate nu toata lumea vede asa lucrurile ca si subsemnatul.Respect.

 3. cola says:

  hai sa vedem lucrurile si in alta nota.. dumnezeu nu prefera nimic, daca ne referim la spatiul locativ.. de aia e dumnezeu si nu vreunu dintre noi, care prefera, pofteste, ciordeste, samd. De ce avem atatea biserici de lemn ? simplu .. de saraci ce-am fost, sau de nevoie, ca atata ‘autorizatie de constructie’ ni s-a dat de la stapaniri de-a lungul timpului. Eu unul. consider ca e neconstitutional sa avem religie in scoli (fie si optional), dar n-ar fi rau sa avem o catedrala cat casa poporului (daca n-am apucat sa le facem precum altii acum 5 secole, macar acum sa fim in stare). Fiecare are dreptul la opinie, dar a-l invoca pe dumnezeu , fie si sub licenta artistica, in sprijinul parerilor proprii, este ori ceva de evul mediu, ori dovada de tupeu fara margini. Nu de alta, dar prefer sa cred ca nu dumnezeu a bagat artificii aiurea la colectiv.

 4. știi cum e cu piesa asta? țara arde și baba se piaptănă…

 5. Radu says:

  Arhitectura religioasa a poporului roman reflecta istoria sa. Si, din pacate, starea sa economica. Bisericile de zid erau putine si de obicei au fost ctitorite de mari boieri sau de catre domnitori.
  In Ardeal, Maramures, Codru, Chioar si Lapus, dar si in Apuseni, cu deosebire in Padureni, bisericile de lemn nu reflecta saracia, ci imposibilitatea legalada a ridica biserici, ortodoxia fiind tolerate.
  De altfel, multe manastiri si biserici de zid din Transilvania erau sponsorizate – nota bene, Cluj cu nasul pe sus – de domnitorii de peste munti, doar in Hateg bisericile fiind apanajului nobilimii romane – mister ICE, sar la cap ca stii mai multe!!
  Actualele biserici de zid din multe parti sunt creatii relative recente, din ultimii 200 de ani, iar in multe parti reflecta si o stare materiala a comunitatilor care le-au edificat.
  Trebuie sa accentuam ca neamului romanesc I-au fost straine catedralele pana la declararea bisericii noastre ca autocefala si desemnarea primului patriarch; oricum catedralele ortodoxe sunt cam impropriu numite asa, in Rusia ar fi biserici de cartier.
  Biserica, ca si edificiu, reflecta si starea materiala si cea legala a comunitatii, indeosebi in Transilvania, unde ortodoxia a fost groaznic atacata de habsburgi, care au distrus o multime de edificii cu tunul, permitand apoi edificarea de biserici ortodoxe doar cu diploma imperiala! Doar romanii Greco-catolicii au putut edifice liber biserici.
  Si totusi pana mai incoace lemnul a fost materialul, in fapt civilizatia romaneasca s-a bazat pe o cultura a lemnului, care vine de la stramosii daci, impletita maiastru cu limba Latina a stramosilor romani; suntem Singurul popor nascut crestin si unul din putinele care avem un vocabular latin al religiei dominante.
  Cat despre edificiul in speta….nu il aprob, nu dau un ban pentru si pe el si prefer de n ori o bisercuta de tara monstruozitatiii aleia.
  PS Am fost in Grecia unde bisericile vechi sunt trei sferturi ingropate sub pamant deorece nu puteau fi mai inalte de un turc calare. Iar noi vom vedea in cativa ani minarete in Bucuresti cat catedrala aia. Un lucru n-au permis domnii romani: moschei.
  Cat despre biserici, Tutea avea o vorba: ce Urata ar fi tara nostra fara biserici.
  Vrem nu vrem biserica si crestinismul sunt parte din fiinta nationala. Nu mai poate fi o biserica primara, fara edificii, ca cea a primilor crestini. Dar fatarniciile astea cu mertane, moaste si catedrale nu au nimic de a face cu ortodoxismul traditional romanesc, ci cu un mercantilism injositor.
  Cantecul ma lasa rece…

 6. poki says:

  daca nu se opreste exportul lemunului vom ramane cu siguranta fara padurii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.