Huawei va implementa tehnologia 4G pe masinile Volkswagen

In ciuda restrictiilor si sanctiunilor impuse chinezilor de la Huawei pentru dezvoltarea tehnologiei 5G in Europa, Volkswagen anunta ca a semnat un parteneriat cu Huawai pentru implementarea si dezvoltarea tehnologiei 4G care va intra in dotarea standard a noilor masini produse de grupul VAG.

Huawei va implementa tehnologia 4G pe masinile Volkswagen

In urma unor negocieri ale caror clauze financiare raman secrete, producatorul chinez de tehnologie Huawei anunta ca ajuns la un acord cu cel mai mare producator auto din lume, Volkswagen, conform DailyMail. In ciuda restrictiilor din Europa si sanctiunilor impuse in SUA, Huawei urmeaza sa dezvolte pe baza patentelor proprii si sa implementeze tehnologia 4G pe toate noile masini ale grupului VAG, care include, printre altele, Skoda, Audi, Porsche, Bentley și Bugatti.

Tehnologia 4G de la Huwai va fi folosita de Volkswagen pentru toate functiile wireless ale viitoarelor masini VAG

In urma cu doua saptamani, Volkswagen anunta ca urmeaza ca pana in 2035 sa se retraga complet de pe piata masinilor cu combustie interna, urmand sa dezvolte doar automobile electrice inteligente care sa includa componenta AI, respectiv pilot automat si alte functii inteligente care in acest moment sunt in faza de testare. Avand in vedere acesta directie declarata de Volkswagen anuntul colaborari cu Huawai este unul cumva firesc deoarece dupa lovitura primita pe piata telefoanelor inteligente, producatorul chinez de tehnologie a anuntat ca investitiile lor s’au mutat inspre dezvoltarea sectorul software, industrial AI si cloud computing.

Opinie personala

Acest anunt de colaborare dintre cel mai mare producator de automobile din lume si unul dintre cei mai mari producatori de tehnologie din China, nu doar ca introduce China si pe piata mare a automobilelor inteligente, ci reconsolideaza si Huawai, dand in acest fel cu flit atat restrictiilor impuse producatorului chinez in Europa cat si a sanctiunile impuse in USA, acesta colaborare fiind cea mai mare colaborare anuntata pana acum intre un producator de tehnologie inteligenta si un producator de automobile, China parand ca in acest fel reuseste sa cucereasca indirect si viitoarea piata de automobile inteligente.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

4 Responses

 1. vasile says:

  Eu nu înțeleg de ce Europa nu-si produce singura G-urile⁉️? rofl

 2. Marius says:

  stai ca vin acum astia anti China sad

  • ice4you® says:

   Au venit deja pe unde am mai imprastiat stirea cu tot cu antirusi de mana! rofl