In modestia mea zic …

Ca 50% produse romanesti poate fi suplinite lejer din productia interna, desi pot fi oricand combatut de vedetele … Multumesc doamne ca am net si laptop (de nu le’ati mai avea)… postaci facebook … autori de bloguri in care desi scriu multe dar nu spun nimic … si mai ales deontologii nimicului abstract care ies ca niste paduchi la iveala odata la 4-5 ani din sentiment civic confundand like’le cu votul.

Bun … introducerea a fost facuta …. acum sa trecem si la aberatia unui preamult ales care a propus zilele astea prin parlament o lege conform careia sa oblige supermarketurile din Romania sa vanda minim 50% de produse alimentare din productia interna.

In cauza … legea e copiata de prin alte parti unde exista ceva de genul asta … si da randament pentru ca protejeaza productia interna … in efect insa, in Romania nu poate fi aplicata nu, pentru ca la noi nu cresc banane si nici pentru ca nu avem de unde … ci pentru ca la noi nu sunt stimulate inca formele de organizare in asociatii colective asa cum erau inainte de ’89 (diferenta fiind doar de fond) si cum … functioneaza peste tot astazi in toata lumea!

In traducere libera pentru toti mancatorii de pateu cu fainosag dintre bucile baciului ce mulge de la mioare laptele praf pentru iaurturile DANONE,  chestia aia comunista se numeste agricultura moderna care se face sub forma unor asociatii care pot avea forma juridica, produce si mai ales negocia cantitatiile necesare unui lant de magazine! Fara modul asta de asociere si niste legi care sa le sprijine, legea asta este ca pisatul contra vantului din care ai sa te alegi doar cu pantalonii uzi!

Cam asta este tot ce trebuie facut ca legea sa functioneze si mai ales sa dea randament intr’o economie in care cea mai mare parte din PIB’ul ultimilor ani a fost data de catre agricultura si zootehnia in care s’a investit masiv in mai multe zone din tara dupa ce aceasta ramura a fost si campioana la absortia fondurilor europene din ultimi ani dupa cele structurale.

Despre un lant denumit: produci/procesezi/vinzi … discutam altadata ca asta este deja varianta upgrade la productie in asociatii.

Mai baieti … lasati dracului prostiile si inainte de a va da cu parerea despre nimicul abstract in care sa vorbiti despre din toate cate nimic, informati’va, cascati ochii si mai ales cand va duceti sa votati ceva lasati puia in treaba ei. In Romania se pot face lucruri bune atata vreme cat stiti de ce sunteti suparati! Daca nici de asta nu sunteti in stare … treceti la laba … ca puia nu e de voi!

Hai noroc si doamne ajuta la consum romaneste!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura