In tara in care e greu sa iti iei pana si pistol de jucarie …

Aproximativ două milioane de euro este dispus Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) să cheltuiască din bugetul propriu, pentru a achiziţiona, înaintea alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui an, echipamente de protecţie antiglonţ. Luptătorii din trupele speciale şi de intervenţie vor beneficia, în urma acestei achiziţii, de 1.000 de căşti antiglonţ, 1.000 de veste antiglonț şi antiînjunghiere, aproximativ 500 de maiouri antiglonţ şi 135 de scuturi noi de protecţie antibalistică. Poliția a demarat, deja, potrivit unui anunţ publicat pe SEAP, procedurile de achiziţie a acestor produse, urmând ca viitorul contract, ce se va derula pe o perioadă de doi ani, să fie încheiat cu o singură companie producătoare sau furnizoare de astfel de echipamente. Intenţia achiziţionării acestor mijloace tehnice de luptă vine la mai puţin de un an după ce Poliţia Română a achiziţionat, în octombrie 2015, muniţie neletală, dar şi de război, în valoare de 3,4 milioane de euro.

sursa: jurnalul.ro

Scriam acum cateva zile despre aberatiile legii regimului armelor si munitiilor neletale de pe la noi, in mare fiind eu necajit ca si daca ar fi sa imi cumpar in mod legal un pistol cu munitie neletala, nu prea as avea ce sa fac cu el atata vreme cat acest gen de arme sunt incadrate cel putin la fel de dur ca si cele cu munitie letala. Ei bine, in tot acest timp, Politia Romana considera ca este necesar sa se inarmeze si doteze pana in dinti cu echipament anti-glont in tara civililor fara arme si cu un procent foarte redus al atacurilor armate, ultimul glont tras impotriva unui politist fiind acum 13 ani. In paralel, se pare ca nici Jandarmeria nu a fost ignorata, aceasta dotandu’se cu armament si echipament de reprimare a revoltelor de alte milioane bune de euro. Pai fratilor, in ritmul asta, mainie-poimaine nu o sa mai avem nevoie de armata ca aia saracii abia gasesc bani de cateva trageri/an in poligon.

Eu nu zic ca este un lucru rau sa avem forte de ordine bine dotate si echipate … dar totusi … la ce dracu au nevoie de aceste investitii uriase an de an, intr’o tara in care accesul civililor la arme este unul destul de prohibitiv si drastic pedepsit daca este incalcat?! Le’o fi frica de faptul ca se apropie vremea vreunei noi explozii a mamaligii romanesti sau sunt hotarati sa porneasca si ei la vanatoare de pokemoni?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

3 Responses

  1. cola says:

    paza buna trece primejdia rea .. O fi simtind binomu ca se apropie funia de par .. cu lumea in strada nici F16 nu e asa eficient – vazuram in turcia recent .. Sau or fi stiind ei ceva, ca s-o fi mutat isis la bucuresti. Sau e vreo comanda via vreo ambasada binevoitoare si atenta cu statul de drepti de la noi .. inclin spre ultima varianta.

  2. radu says:

    N-as crede Cola, la cate razbele sunt nu duc lipsa de clientele, mai degraba stabii nostrii nu mai stiu cum s-o mai puna de un paraindarat…

  3. Vasile says:

    Ca politica de descurajare a infractiuni, pare o chestie buna , sa se stie ca politia si jandarmeria sunt bine dotate si antrenate, asta in teorie, in rest e vorba doar de paraindarat si de asigurarea unor structuri represive loiale. Cat despre mamaliga , la noi s-a transformat de mult in paine alba, pufoasa, plictisita si obeda, asa ca nu cred sa fie asta cea mai mare frica, dar… or fi si altele de care noi nu stim