Incalzirea globala isi face rau de cap

Ain Sefra in the Sahara desert was hit by a freak snowfall on December 19.

Ceea ce vedeti mai sus nu sunt imagini din Romania sau alte tari din Europa. Vremea si-a facut de cap si a nins extins in Orientul Mijlociu si Apropiat si in Nordul Africii!!

Aveti imagini din Liban, Siria, Algeria si Maroc!!

Inclusiv in Sahara a nins, prima oara in 40 de ani!!

Fenomenul este cauzat, spun specialistii, de o slabire simultana a Gulfstream, Curentul Golfului, care in mod normal adduce apa calda din Golful Mexic pana spre Islanda, slabind influenta apei reci din Atlanticul de Nord, dar si a Jetstreamului, adica curentii de aer de inalta altitudine care mana aer cald de la Ecuator spre Poli. Aceasta slabire a favorizat patrunderea unei imense mase de aer rece in ultimele zile. Asta in timp ce in Arctica apa marii nu mai ingheata cum trebuie, alarmand toti specialistii, care prezic ca la anul Polul Nord at putea sa fie complet liber de zapada si gheata!

Asa arata o zona masiva din Arctica acum – marea Barents – , anul trecut nu vedeai apa!

A large pool of melt water over ice on top of the Beaufort Sea in the Arctic Ocean.

Si sunt o gramada de nenorociti bine platiti care bazaie peste tot ca incalzirea globala este o farsa perpetuate de China!! Si de Obama!!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

5 Responses

 1. ice4you® says:

  Pe aici ceva zapada pe la sfarsitul lui Noiembrie si de atunci, adica vreo luna deja … -5/-10 grade ziua, -15/-20 noaptea. E inuman deja … simti cum te darama atat de mult frig mai ales ca trebuie sa umbli pe afara ca vrei ca nu vrei plus statul mai mult in spatii inchise si lumina asta crepusculara. Pana mea …. urata iarna.

  P.S. Nici eu nu cred in povestile cu incalzirea globala datorita emisiilor care le dau la astia scuze sa ne jupoaie de banii de parca asa va disparea dintr’o data poluarea … in schimb sunt convins ca planeta trece prin niste transformari ciclice cunoscute de astfel in istorie cand se autoregleaza. Din nefericire de obicei dupa transformarile astea a cam fost cate o extinctie a raselor dominante. laugh

 2. Malin says:

  Eu unul nu contest nici fenomenele si nici conceptul, insa mi-e greu sa cred faptul ca se datoreaza exclusiv omului sau ca exista o accelerare datorata omului si industriei cand inversarea polilor magnetici ai pamantului ce e inca in plina desfasurare e o chestie complet naturala si care de-a lungul anilor a “sculptat” clima si relieful planetei de atatea ori.

 3. ice4you® says:

  Nici eu nu zic ca o mica contributie nu am avea si noi, insa, pentru cei care cunosc putin din istoria geologica a planetei stiu ca aceasta a fost una ciclica si destul de zbuciumata. Nu stiu cum vad sau inteleg unii planeta asta, insa e una vie cu destul de multe meandre, iar orice am face noi nu putem opri nimic din desfasurarea normala a lucrurilor. Restul sunt povesti cu ecologisti si muls de bani. Parerea mea si nu numai. smile

 4. Vasile says:

  ICE are mare dreptate, totul e ciclic in evolutia Pamantului, 150 de ani de industrializare nu pot perturba major ciclicitatea unor epoci si perioade de incalzire, racire ale Pamantului suntem prea nesimnificativi ca durata…. sa zicem intr-o perioada de sute de milioane de ani, ce inseamna 5000 – 10000 de ani de evolutie a omeniri, NIMIC… “povesti cu ecologisti si muls de bani”

 5. Radu says:

  Domnilor, aici ne despartim. Incalzirea globala este reala si in mare parte cauzata de epoca industrial. Am reusit ca specie sa ardem ceea ce Terra a acumulat de la |Soare in 4 miliarde de ani.
  Da, o legatura cu geologia exista, in sensul ca vulcanismul accelereaza fenomenul, iar accelerarea fenomenului, multi specialist cred, duce la amplificarea cutremurelor si a miscarilor tectonice, vezi cutremurul din Indonezia din 2004 sau cel recent din Noua Zeelanda, care efectiv au remodelat harta locurilor respective.
  Problema mare este ca suntem cam in ceasul doisprezece fara zece si daca nu se face ceva substantial in urmatorii 30 de ani va fi prea tarziu, in sensul ca temperature globala va urca pana la niveluri la care probabil calotele glaciare se vor topi.
  Ati vazut vreodata un film American The Day After Tomorrow? Eu zic ca ce am vazut in film este o predictie destul de clara!!