Iran a atacat Israelul, iar USA si regimul Biden pare a avea in sfarsit razboiul pe care si l’au dorit

Dimineata asta a inceput cu cea mai proasta veste si confirmarea ca una dintre nenorocirile aduse de razboi este ca acesta dupa ce intra intr’o logica a lui, se muta unde vrea.

Pe scurt

„Regimul din Iran a lansat o serie masivă de 200 de drone ucigaşe, rachete balistice şi rachete de croazieră. O serie de rachete iraniene au căzut pe teritoriul israelian, provocând pagube minore la o bază militară, dar fără a face victime.”

a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-o alocuţiune televizată

Atacul Iranului este un raspuns la bombardarea de catre Israel a ambadadei Iranului din Damasc

In urma cu doua saptamani, sapte oficiali ai Corpului Gardienilor Revolutiei Islamice (IRGC), trupele de elita ale regimului clerical din Iran, au fost ucisi în atacul de la Damasc atribuit Israelului, inclusiv comandantii iranieni de rang inalt Mohammed Reza Zahedi si Mohammad Hadi Haji Rahimi, potrivit unei declaratii oficiale a IRGC, citate de CNN. Iranul a promis atunci un raspuns dur impotriva acestei actiuni a Israelului.

Seful Statului Major iranian:

„Atacul nostru s-a încheiat și nu dorim să-l continuăm, dar vom răspunde cu forță dacă Israelul ne țintește interesele”

In loc de concluzie

Marchez doar acest moment istoric, USA si regimul Biden parand a avea in sfarsit razboiul pe care si l’au dorit, urmaza sa vedem pana unde va escalada.

5 comentarii la „Iran a atacat Israelul, iar USA si regimul Biden pare a avea in sfarsit razboiul pe care si l’au dorit”

 1. Deja vu .. atacul iranian a fost neprovocat, iranienii sunt praf din pdv militar, radu tudor face spume la gură, generalii bășină ne explică minunile tehnicii militare israeliene .. altă rundă de exerciții militare pe la noi, chemăm rezerviștii până la vârsta de 80 de ani, dar măcar va exista o opțiune – vrei sa fii carne de tun la Odessa sau la Tel Aviv ? … Dincolo de glumă, suntem la un pas de un dezastru mondial .. nebunii conduc azilul..

  Răspunde
  • Tovarășe cola, în oficiosul Foreign Affairs, în data de 8 aprilie 2024, tovarășa Suzanne Maloney publica articolul Ordinea haosului din Iran, cum remodelează Republica Islamică Orientul Mijlociu.
   Indiferent de anumite afirmații îndoielnice făcute în articol, concluzia trasă la final descrie cam ce va urma:

   „Intr-un anumit sens, Iranul are acum un avantaj implicit față de Statele Unite, deoarece nu trebuie să realizeze nimic material pe termen scurt. Haosul în sine va constitui o victorie. În schimb, ștacheta succesului american este ridicată. Cu toate acestea, fie că ne place sau nu, Statele Unite rămân un actor INDISPENSABIL în regiune, în ciuda bilanțului său îndoielnic din ultimele decenii. A fi alături de aliații săi – și a proteja accesul la petrolul care rămâne vital pentru economia mondială – cu un echilibru delicat între sprijin și reținere necesită angajament. Mai mulți președinți americani au sperat să reducă rolul Americii în Orientul Mijlociu pe bani puțini – în cazul lui Biden, pentru a se concentra pe provocarea Chinei și pe amenințarea crescândă a Rusiei. Dar Hamas și Iranul au atras din nou Statele Unite în joc.”

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura