Mai foloseste cineva vreun client manager de download?

A fost candva epoca dial-up cand internetul mergea cu viteza melcului turbat iar browser’ele existente nu ofereau resume, o optine absolut necesara cand un download de cativa Mb iti lua minim o ora de viata si asta in cazul fericit. Pe vremea aia un client de genul Internet Download Manager era mana cereasca, pentru ca pastra un download cat de cat constant si mai ales avea resume. De cand cu trecerea la broadband si viteze astranomice fata de vremurile alea, am abandonat orice client de download, preferand’ul pe cel oferit de browser fara sa mai mai complic.

Cu toate astea am vazut ca unii inca folosesc asa ceva. Voi mai folositi asa ceva? De ce?

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

8 Responses

 1. Malin says:

  wget se incadreaza in definitia clientului de download? daca da atunci eu il folosesc foarte des…

 2. ice4you® says:

  Hai sa zicem ca se accepta! laugh

 3. Marius says:

  Doamne feri laugh Asa ceva?! :O

 4. Grig says:

  Nu mai folosesc astfel de programe de ceva ani, poate si pentru că nu mai obișnuiesc să descarc fișiere de dimensiuni mari. Utilitatea unor astfel de utilitare apare atunci când pierzi conexiunea cu serverul sursă în timpul descărcării, pentru că te ajută să nu o iei de la început.

  Sunt anumite programe care se instalează în calculatorul nostru folosind “clienți de download”, avast-ul de exemplu.

 5. Alexandru says:

  cine dracului să mai folosească mă așa ceva? ești nebun? există conexiune gigabit pentru 40 de lei/ lună :))

 6. ice4you® says:

  S’ar putea sa te surprinda cand zic ca sunt destui. Dovada cred ca sta si faptul ca de exemplu Internet Downloader Manager nu e gratuit nici macar in ziua de astazi, ultima varianta fiind lansata in data de 5 iulie 2016. De aici trag concluzia ca inca este un downloader apreciat si cumparat ca altfel nu vad cum si de ce ar mai exista pe piata. smile

  @Grig – multe aplicatii folosesc asemenea executabile de dimensiune mica, insa nu le putem numi client manager de download.

 7. Alexandru says:

  bine mă, eu mă refer la România.. în străinătate nu vezi viteze Gigabit

 8. SoboLAN says:

  In mod surprinzator chiar mai exista oameni care folosesc asa ceva. Un exemplu ar fi… eu.

  Motivul pentru asta e in principal abilitatea de a downloada folosind mai multe conexiuni simultan, in special de pe site-urile cu video-uri. De exemplu daca incerci sa download-ezi un video de pe ted.com folosind browser-ul, dureaza cateva minute bune (din oarece motiv imi vine doar cu vreo 300 KB/s). Cu un download manager imi vine in 20 de secunde, pentru ca il imparte pe vreo 10 – 15 segmente si foloseste 1 conexiune / segment.

  Un alt motiv e pur si simplu obisnuinta.

  Probabil o sa renunt si eu in curand la asa ceva…. ca mnah, merge si fara.