Minciuna legumelor la pret de trufandale

Anul trecut, la Romania Te Iubesc, vedeam un reportaj in care, desi a fost o productie record la legumele romanesti produse in serele de la Matca (si nu numai) acestea se aruncau in proportie covarsitoare pe motiv ca … nu au unde sa le vanda, iar noi, din supermarketuri si piete, cumparam legume turcesti, grecesti, spaniole, unguresti si asa mai departe …

Anul acesta, motivand o iarna grea in care o parte din recolta a fost compromisa prin afectarea serelor, preturile la legume au explodat, invocat fiind faptul ca sunt de import si automat mai scumpe!

Adicalea … eu asa prost cum sunt ce sa inteleg de aici? Ca daca aia din Matca si alte zone ale tarii, nu au acum legume pe care sa le arunce, dintr’o data … aceleasi legume care le mancam si anul trecut din import … s’au scumpit datorita acestui lucru?! Deci ca noi sa avem legume ieftine de import … trebuie ca tarani din Matca sa aiba marfa de aruncat, sau?!

Ma apuca sila … cand vad ca in cacatul asta de tara se gasesc mereu diverse povesti vanatoresti cu care sa scoata din buzunarele oamenilor si ultima bruma de bani! Nu le mai ajunge de la Dumnezeu cat au … si isi bat joc de tot poporul asta amarat … invocand mereu cate o aberatie, iar statul asta de cacat si autoritatile astea slugarnice a caror datorie ar fi sa ne protejeze de toti speculantii astia, nu fac nimic … o bat doar in cap toata ziua pe la televizor si isi iau spagile.

Si uite ca ne cred prosti pe toti. Doar ca unii dintre noi … care (inca) nu au fost lobotomizati se mai prind.

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...