Minciuna legumelor la pret de trufandale

Anul trecut, la Romania Te Iubesc, vedeam un reportaj in care, desi a fost o productie record la legumele romanesti produse in serele de la Matca (si nu numai) acestea se aruncau in proportie covarsitoare pe motiv ca … nu au unde sa le vanda, iar noi, din supermarketuri si piete, cumparam legume turcesti, grecesti, spaniole, unguresti si asa mai departe …

Anul acesta, motivand o iarna grea in care o parte din recolta a fost compromisa prin afectarea serelor, preturile la legume au explodat, invocat fiind faptul ca sunt de import si automat mai scumpe!

Adicalea … eu asa prost cum sunt ce sa inteleg de aici? Ca daca aia din Matca si alte zone ale tarii, nu au acum legume pe care sa le arunce, dintr’o data … aceleasi legume care le mancam si anul trecut din import … s’au scumpit datorita acestui lucru?! Deci ca noi sa avem legume ieftine de import … trebuie ca tarani din Matca sa aiba marfa de aruncat, sau?!

Ma apuca sila … cand vad ca in cacatul asta de tara se gasesc mereu diverse povesti vanatoresti cu care sa scoata din buzunarele oamenilor si ultima bruma de bani! Nu le mai ajunge de la Dumnezeu cat au … si isi bat joc de tot poporul asta amarat … invocand mereu cate o aberatie, iar statul asta de cacat si autoritatile astea slugarnice a caror datorie ar fi sa ne protejeze de toti speculantii astia, nu fac nimic … o bat doar in cap toata ziua pe la televizor si isi iau spagile.

Si uite ca ne cred prosti pe toti. Doar ca unii dintre noi … care (inca) nu au fost lobotomizati se mai prind.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura