Moartea legendelor

Legendele ar trebui sa ramana legende, dar cum intr’o lume fara valori reale, acestea au fost pe rand omorate in slujba infamului ban. Nu ma mai mira nimic, cand pentru banii unii au ales si aleg sa isi vanda sufletul, poate cel mai de pret dar ce culmea … l’am primit ca dar de la divinitatea ce ne cere in schimb doar sa il evoluam de la o zi la alta, nu sa il vindem pentru un pumn de arginti.

Povestea mea de azi pleaca de la un MacBook Air, pe mi’l doream a fi al meu, dupa ce in urma cu cativa ani m’am bucurat de un Mac G4 care era cu totul altceva ca experienta, decat ceia ce cunoscusem eu pana atunci. Evident ca bucuria mi’a fost nemarginita sa ma joc cu el, pana cand repede am ajuns la concluzia ca tot ce a mai ramas din Apple este doar marul muscat, pentru ca odata ce am dat jos de pe el MacOS si am instalat pentru testare un Windows 7 s’a transformat intr’un banal notebook PC, ce stralucea frumos. Am gustat o dezamagire crunta, tot farmecul s’a spulberat intr’o secunda … cand am ajuns la concluzia ca tot ce il face deosebit este acel MacOS, care oricum odata cu Windows Vista/Seven, a inceput sa devina treptat un sistem de operare batran si din ce in ce mai obosit.

Evident ca acum mi’ar sari in cap toti fanboii acestui producator si mi’ar aduce N argumente PRO, desi, poate ca unii, sunt constienti ca se mint singuri fiind doar sclavii unui excelent marketing facut de Steve Jobs si echipa Apple, ale caror produse au ajuns sa fie cumparate oricat de proaste si oricate neajunsuri ar avea, doar pentru ca au un marketing bine pus la punct!

Si iaca asa … pentru mine unul, a mai murit o legenda! Mie imi plac legendele si lucurile cu adevarat speciale si deosebite, nu pentru ca sunt vreun excentric, ci pentru ca nu imi place sa fac parte din turma cea mare, de multe ori fiind chiar la polul opus. Apple era altceva, trebuia sa ramana asa … nu un banal PC, imbracat frumos si vandut pe modelul … „pe din afara vopsit gardul … inauntru leopardul

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura