Moment istoric in Formula1 – sfarsitul erei Bernie Ecclestone

In trecut Bernie Ecclestone se zice ca a fost cel care a dus F1 pe cele mai inalte culmi. In ultimi ani insa, tot el a fost si cel care aproape ca a ingropat Marele Circ prin mult prea desele schimbari de regulament care ar fi trebuit sa readuca spectacolul in F1 in prim-plan, dar defapt in realitate efectul a fost exact pe dos. Unele reguli au fost bune, mai ales cele ce privesc siguranta, altele insa erau de’a dreptul stupide si nu voi stau acum sa le enumar ca nu are rost.

Partea buna este ca … in sfarsit Ecclestone s’a decis a vand drepturile F1 americanilor de la Liberty Media pentru fabuloasa suma de 8 miliarde de dolari. Acestia din urma isi propus sa readuca F1 unde era candva prin schimbari care sa sporeasca atat spectacolul cat mai ales numarul de spectatori al caror interes si mai ales numar au scazut de la un an la altul din ce in ce mai mult.

Din punctul meu de vedere, papa Ecclestone ar fi trebuit sa vanda de multa vreme F1 altor intreprinzatori cu viziune! A facut ceva, candva cu F1 insa totusi nu i’as atribui lui toate meritele a ceea ce a fost F1 candva atata vreme cat Formula1 o faceau spectaculoasa echipele si mai ales pilotii! In ultima vreme insa gagetizarea tot mai accentuata a masinilor a redus din meritele pilotilor care pana nu demult ajusesera din „piesa principala” a ansamblului doar un soi de accesoriu cu functii de baza. Pe langa asta in F1 creat si un soi de clica exclusivita in fruntea careia se afla insusi Ecclestone, lucru care i’a facut pe multi motoristi ori sa renunte la echipe ori pur si simplu sa nu mai fie interesati de F1 unde oricum costurile sunt fabuloase iar castigurile asa si asa.

Sa vedem ce va fi de acum inainte … eu cred ca o sa fie mult mai bine, dar … asta ramane sa vedem de la anul incolo.

Pareri?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura