Netflix va oferi jocuri video gratuite in pachetele abonamentelor existente: Push Beyond Films, TV

Platforma de streaming Netflix isi anunta intentia de a intra pe piata jocurilor video online, urmand ca in curand sa va introduca si jocuri video in pachetul abonamentelor, fara alte costuri suplimentare pentru abonati.

Netflix va oferi jocuri video gratuite in pachetele abonamentelor existente: Push Beyond Films, TV

Conform declaratiilor oficialilor companiei de steaming, in prima faza aceste jocuri video vor fi introduse in varianta desktop urmand ca in cel mai scurt timp aceste jocuri sa poata fii accesibile si de pe telefoane, considerand ca momentul pandemiei este unul foarte potrivit pentru o asemenea evolutie.

„Este momentul potrivit să aflăm dacă membrii comunităţii noastre apreciază cu adevărat jocurile virtuale. Pandemia a creat contextul oportun, mai ales că numărul de abonaţi a crescut considerabil datorită coronavirusului”

au declarat oficialii companiei de streaming, potrivit bloomberg.com

Netflix anunta mutari importante pentru aceasta tranzitie

Odata cu acest anunt, Netflix precizat ca vor urma si o serie de mutari importante in cadrul companiei pentru ca aceasta tranzitie inspre lumea gaming’ului sa fie posibila atat din punct de vedere tehnic cat logistic, in acest sens primul pas fiind angajarea lui Mike Verdu, fostul vicepresedinte din departamentul de dezvoltare al celebrei companii de jocuri video, Electronic Arts care urmeaza sa puna pe picioare o echipa care sa indeplineasca acest obiectiv, Verdu venind in echipa Neflix cu experienta de vicepresedintele Facebook, responsabil de dezvoltatorii de jocuri si continut media dedicat ochelarilor de realitate virtuala Oculus.

Netflix intra in lumea jocurilor video pentru a atrage noi clienti

Aceasta intentie de extindere a serviciilor oferite de Netflix vine in primul rand din planurile companiei de extindere prin atragerea de noi clienti. In al doilea rand, prin acest serviciu Netflix urmeaza sa ofere ceva ce niciunul dintre concurentii sai directi nu ofera in prezent. Walt Disney Co., WarnerMedia de la AT&T Inc. si Amazon.com Inc. oferind acces la competitii sportive live, dar nu si jocuri video. Pe de alta parte, Neflix nu sunt singurii de pe piata care vor oferi acest gen de servicii, Apple Inc. avand deja o platforma numita „Arcade” dedicata pentru jocuri – precum si un serviciu de video streaming si TV, accesul la jocurile din platforma fiind insa taxate suplimentar.

Opinie personala

Cumva evolutia asta era una de asteptat odata cu cresterea concurentei de pe piata de video streaming, unde oferta unui singur serviciu, respectiv accesul la filme, treptat devine insuficienta pentru extinderea si atragerea de noi clienti, diversificarea ofertei fiind esentiala pentru viitor, iar jocurile video pot sa fie un pariu castigator pentru Netflix care in felul asta fura startul si probabil ca in uma acestei decizii isi vor consolida si mai tare pozitia pe piata, totul depinzand acum si de jocurile pe care urmeaza sa le ofere, calitatea si dependenta lor fiind esentiale pentru ca acest proiect sa fie un succes. Una peste alta, e o miscare interesanta ce cu siguranta ca in curand va deschide drumul restului de companii de streaming sa investeasca in directia asta.

Credit: Composite images: iStock

2 comentarii la „Netflix va oferi jocuri video gratuite in pachetele abonamentelor existente: Push Beyond Films, TV”

    • Odata cu inmultirea canalelor de streaming, batalia pe continut va fi una din ce in ce mai crancena in vremea in care continutul din ce in ce mai prost pentru ca va conta mai mult cantitatea decat calitatea, iar lucrul asta e deja tot mai vizibil de cativa ani incoace, dar … asta o sa fie tema unui alt articol. smile

      Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura