Nici bine nu a intrat in vigoare ca se pregateste modificarea …

Legii antifumat!

Va mirati?

Eu nu! Pentru ca la noi de obicei cand se gasesc unii sa interzica ceva se apuca sa faca niste legi fara a se gandi la eventualele consecinte negative, pentru ca mai apoi sa platim iara din buzunarele noastre alti bani ca legea respectiva sa treaca prin 1001 modificari pana cand capata in sfarsit o forma aplicabila.

Ei bine … cum era de asteptat, dupa ce au vazut ca au facut cacatul praf si ca legea asta este absolut cretina acum unii gandesc sa ii aduca niste modificari care sa incerce sa ofere aceleasi drepturi si nefumatorilor ca si fumatorilor. Nu stiu despre ce este vorba, dar daca vor cateva solutii de bun simt pentru toata lumea ma pot intreba ca eu unul le am deja in minte, una dintre ele ar fi interzicerea completa a fumatului in orice loc se serveste mancare (indiferent de forma ei) dar sa fie lasat la latitudinea patronilor de crasme si cafenele daca in localurile lor se fumeaza sau nu, acestia putand fi obligati sa afiseze clar faptul ca este un loc unde se fumeaza. In felul asta, tu ca nefumator iti asumi daca intri sau nu acolo … ca nu te obliga absolut nimeni sa o faci. De asemenea, localurile respective pot fi obligate sa respecte niste norme dure si foarte clare in ce priveste aerisirea spatiului respectiv si protejarea lui anti-incendiu. De asemenea la locul de munca se pot face asemena spatii delimitate clar cu aceleasi conditii ca si crasmele si cafenelele.. In felul asta ai impaca si capra si varza … pentru ca legea in forma actuala este o aberatie fara sens! E mai misto sa vezi toti betivii la usile crasmelor sprijinindu’se de ziduri in timp ce trag dintr’o tigara? E mai misto ca ala de lucra la un loc de munca sa ii scada productivitatea datorita faptului ca este dependent si frustrat de o lege atat de aberanta? E mai misto sa se piarda bani grei la buget si locuri de munca pentru ca tot ce e crasma nu va mai avea zile multe?

E un cacat fratilor! Sper ca modificarile aduse sa fie unele facute cu cap intr’o tara in care oricum mi’am pierdut speranta ca se mai poate face asa ceva!

ice4you®

Sunt un scrijelitor independent pe peretii internetului si jurnalist 2.0 nemiluit inca de prin 2005, cand inca nimeni nu avea habar cu ce se mananca, cum nici eu nu prea intelegeam atunci mare lucru despre fenomenul asta! Scriu si aici, mai scriu si prin alte locuri, in timp adunand mii de articole, advertoriale, analize ... din toate cate nimic, scrisul find una din pasiunile mele. Bun venit in IceWorld, blog de opinie si polemica libera!

You may also like...

2 Responses

  1. Alex Ciocan says:

    Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste subiectul.

  2. ice4you® says:

    Ca fumator sau nu, cred ca orice om sanatos la cap ar trebui sa vada cat de aberanta este legea asta de 2 bani, care ar fi fost binevenita daca ar fi fost adaptata corespunzator situatiei si nu doar data de dragul de a fi “europeni”.