O mare enigma: cazul DB Cooper – UNSOLVED|CLOSED!

Poate cea mai mare enigma din istoria FBI este cazul DB Cooper. Timp de 45 de ani, mii de persoane s-au straduit sa rezolve acest caz, cheltuindu-se sume enorma de bani. Acum FBI a decis sa inchida cazul, care ramane astfel nerezolvat.

 Acesta este portretul robot a lui DB Cooper.

La 24 noiembrie 1971 acest om a luat avionul de la Portland catre Seattle. Dupa ce a servit baut un whisky a anuntat calm echipajul ca are o bomba asupra sa. A cerut calm 200.000 de USD – azi ar fi 1.2 milioane USD – si mai multe tipuri de parasite. Dupa aterizarea la Seattkle a primit ca a droit in schimbul pasagerilor, apoi a ordonat echipajului sa decoleze spre Mexic. Undeva intre Seattle si Reno s-a aruncat din avion, disparand cu tot cu bani. De atunci acesta deturnare ramane una din cele mai mari enigme ale istoriei. Nicio dovada nu a fost gasita vreodata la sol, in ciuda unor cercetari intense.

Un alt aspect sunt imitatorii! In total 16 pirati ai aerului au incercat atacuri similar, insa au esuat cu totii. Aceste acte criminale au demonstrate insa ca DB Cooper a supravietuit saltului cu parasuta si a scapat urmaririi FBI.

Aceste deturnari si cele lansate de palestinieni au dus la aparitia masurilor de Securitate aeroportuara in intreaga lume.

Cum vi se pare acesta enigma?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la IceWorld|DeuteriumCore

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura